Lösemi Aşısı Ve İshal

heytherebu
heytherebu

611 Puan

Merhabalar, 1.5 yaşındaki kedim geçen hafta iç parazit ve lösemi aşısını aynı anda oldu. Maalesef test vs. yapılması gerektiğinden haber değildim, aşı takviminde görünce aşıyı yaptırdım. Veterinerimiz de test yapılması gerektiğinden bahsetmemişti. Kedimde aşıdan 2-3 gün sonra ishal başladı, birkaç gün azalmasını bekledim ancak herhangi bir değişim olmayınca veterinerimizle görüştük. Ben aşıdan kaynaklanabileceğini düşündüğümü söyledim ancak o böyle bir şeyin mümkün olmadığını yabancı bir madde vs. yediği için ishal olabileceğini söyledi. İştahsızlık görmediği için probiyotik verdi, şu an üçüncü gündeyiz. Dışkı kıvamında bir artış olsa da hala karnı ağrıyor gibi top şeklinde yatıyor ve tuvalete gitmeden önce bariz bir şekilde huzursuzlanıyor. Bir de vücudunu tam olarak yere dayanmadan ön patilerine yüklenerek oturuyor. Lösemi aşısı sonrasında böyle bir durum yaşayan oldu mu, olduysa ne kadar sürede düzelme yaşadınız, bilgilendirirseniz sevinirim.

8 CEVAP

kaanpolat
kaanpolat

15498

Veteriner nerinizi bence değiştirin

kaanpolat
kaanpolat

15498

Lösemi çok gereksiz bir aşı ve çok ağır bir aşı test yapılmadan yapılınca ölüme kadar gide biliyor keşke acele etmeseydiniz benim bir arkadaşım kedisi lösemi aşısında dolayı öldü test yapılmadan yapılmadığı için veteriner lerin tek derdi para

heytherebu
heytherebu

611

@kaanpolat Veterinerimiz oturduğumuz ildeki en kapsamlı kliniğin sahibi ve ilgisiz birisi diyemem, probiyotik takviyesiyle biraz toparladı ama aşı konusunun aceleye geldiğine katılıyorum işin açığı test yaptırmamızı hiç söylemediği için ancak bu rahatsızlık sonucu öncesinde bir test yapılması gerektiğini öğrendim. bilseydim sahiden bir kez daha düşünürdüm, iyi dileklerinizi rica ediyorum umarım arkadaşınızın kedisiyle aynı kaderi paylaşmaz.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet bu virüsü taşıyorsa ne yazik ki aşı ile kisa sure içinde (24-48 saat civari) ölüme kadar götürebiliyor. Test yapılmaliydi. Sizinkinin öyle olduğunu sanmam. Parazit ile birlikte yapıldığı icin agir gelmiş olabilir. İki aşıyı ayni anda yaptirmayin derim ben. Karma aşı da ayni sekilde agir bir aşı. Ayni günlerde yapılmasa daha iyi olur.
Umarim tez vakitte toplar, geçmiş olsun.

heytherebu
heytherebu

611

İki aşının aynı anda yapılmasının sorun olup olmayacağını sordum ancak farklı etkileri olduğu için ağır gelmeyeceğini söyledi veterinerimiz, benim de güvendiğim biri olduğu için vurdurmuştum. Şu süreci bir atlatalım bir daha aşı vurdururken 37482 kez düşüneceğim zaten, çok teşekkür ederim. Şu an proplanın probiyotiğini kullanıyoruz da viyo vermeli miyim sizce?

mishapamuk
mishapamuk

1027

İç parazit aşı mı? benim bildiğim kadarıyla hap ve damla şeklinde oluyor. Ben mi yanlış biliyorum?
Lösemi aşısı gereksiz demek çok ama çok cahilce bir yorum, kusura bakmayın.


Kedinizin hikayesini veterineriniz tamamem biliyor mu? Şayet ilk defa gittiyseniz ve kedinizin nereden geldiğini bilmiyorsa evet test yapmadan yapılmaması gerekiyor. Ancak veteriner kedinizin hikayesini biliyorsa gerekli görmemiş olabilir.


Lösemi aşısı sonrasında yan etkileri hemen görürsünüz. 2 3 güne sarkması gerçekten mümkün değil. Misha lösemi aşısından sonra kötü oldu. Kustu vs ama sabahına her şey yoluna girmişti. Daha sonrada bir belirtisi olmadı. Benim bildiğim kadarıyla aşı sonrası halsizlik, iştah kaybı, ateş gibi belirtiler oluyor.

Ozge00
Ozge00

131723

İc Parazit aşı şeklinde de yapılıyor. Hap şeklinde, damla şeklinde ve şurup seklinde olanları da var tabi.

heytherebu
heytherebu

611

Kedimi sahiplendiğim günden beri aynı veterinere gidiyoruz yani doğduğundan beri. Kısırlaştırma sonrası enfeksiyon sorunu yaşadık, dikişleri yenilendi antibiyotik kullandı yani kedimin normale göre bağışıklığı düşük veteriner de bundan haberdardı özellikle iki aşı ağır gelir mi diye sordum ve problem olmayacağını söyledi. Test mevzusundan ise benim haberim bile yoktu. Üç doz probiyotik kullandık dışkısı biraz toparladı ancak hala yumuşaklık ve yer yer ishal var 5li saşeyi bitirince hala düzelme olmazsa veterinere götüreceğim başka bir problem olup olmadığına dair test yapacağını konuştuk. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 681 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR