Erkek Kedi Kızgınlık?

Merzela
Merzela

12443 Puan

Merhaba kedim 8 bucuk aylık erkek kısırlaştırma yapıcam ama veterinerimiz 1 yaşını beklememiz gerektiğini yoksa ileride idrar yollarında sorun olabileceğini söyledi. Diğer bir veterinere götürdüğümde ise 5 aylıktan sonra yapılabilir dedi. İkiside aynı fiyata kısırlaştırıyor.ne yapıcağımı şaşırdım. İleride bir sorun yaşamak istemiyorum. Kedimin sağlığı için hangisi uygun olur. Kısırlaştırma erken yapılıp sorun yaşayan var mı? Bilgilendirirmisiniz?

10 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kızgınlık belirtisi yoksa bekleyebilirsiniz, ama varsa da illa 1 yaşını doldursun diye beklemeyin. Benimkilerin hepsi 1 yaşın altında kısırlaştı, çok şükür bir sorun yaşamadık. Zaten 8 aylık kedi büyük oranda gelişimini tamammlamış oluyor.

ferhat05
ferhat05

15802

Bizim iki veteriner hekim de 6 aylıktan sonra kısılaştırılabilir dedi.

sforselin
sforselin

119776

Gitmişler araştırmasını yapmışlar bunun. Erken kısırlaştırma yapılan, daha sonra kısırlaştırma yapılan ve hiç kısırlaştırılmamış erkek kedilerin idrar yollarında fark bulunmadığı gözlenmiş. Bundan yana bir sıkıntı yok yani. Tek dikkat etmeniz gereken şey uygun kiloda kalması. Kısırlaştırma sonrası metabolizması yavaşlayan kediler için aşırı kilo bir risk. Bu daha sonra kısırlaştırması olsa da bir risk ama. Aşırı kilo ev kedilerinde o kadal yaygın ki obezitenin yarattığı kötü etkilerden bağımsız çalışmalar yapmakta bile zorlanılıyormuş.
Neyse işin özü, ispatlanmış direkt yan etkisi yokmuş erken kısırlaştırmanın. Diyetlerinde ufak değişiklikler, oyunlarla hareketliliğini artırarak hayatını daha kaliteli bir şekilde devam ettirebilir. Şimdiden geçmiş olsun.

Merzela
Merzela

12443

Sadece idrarı fazla kokmaya başladı birde eşyalarımı malum şeyi yapıyor :D

FeyzaZeynep
FeyzaZeynep

2887

Bizim veterinerimizde e sordugum başka bir veterinerde aynısını dedi. Bende 1 yaşından sonra kısirlaştirdim eğer sizi çok zorlamıyorsa bekleyin bence.

nurrrgll
nurrrgll

2240

bazı veterinerler kızgınlığa girmeden kısırlaştırın diyor

bdurcak
bdurcak

1407

eğer kızgınlık belirtileriyle başa çıkabiliyorsanız bekleyin ama yaşı kısırlaştırma için iyi, yapılabilir yani. bazı veterinerler de geç kısırlaştırılarsa aynı sorunun olacağını söylüyor karar vermek cidden zor. kısırlaştırma sonrası beslenmesine vs dikkat ederseniz ilerde sorun yaşamazsınız diye umuyorum

Banubirlik
Banubirlik

4868

Ister dişi olsun ister erkek hic bir zaman yaşını beklemek zorundq degilsiniz genellikle veterinerler fiziksel büyümeye bakarlar uygunsa artik kısırlaştirilabilir diyen varsa ona yaptirin yaşla alakasi yok bu durumun cunki artik görüyoruz ki 4 ayliktan itibaren kizginliga giren kediler oluyor.Ve her zaman erken yaptırmak daha iyi oluyor çünkü o zaman o alışkanlığı kazanmaz ve o stresi yaşamaz

Tengu
Tengu

14308

Ben de bu hataya düştüm ve 1 yaşını bekledim 2.5-3 ay evin türlü yerlerinden o kokuyu çıkarmaya çalıştım camsil şişelerine sirkeli su karışımı doldurup işaret bırkatığı yerlere sıka sıka bi hal oldum. Evde kabartma tozu, limon, sirke,kabonat bırakmadım. Düşününce bu dünyada cehennemi yaşadım keza kedim de öyle psikolojik olarak zor bir süreç eğer kızgınlığa girdiyse 1 yaşını beklemeyin

Poficann
Poficann

103514

kısırlaştırılabilir biz 5.5 aylıkken kısırlaştırdık sorun yaşamadık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 370 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR