Taşınma

Littlecats
Littlecats

1599 Puan

Merhaba biz Allah izin verirse yakın zamanda taşınacağız. Kediler rutininin bozulmasından hoşlanmaz düzen severler bu yüzden acaba bu açıdan sıkıntı (tuvaletini etrafa yapması vs.) yaşar mıyız diye araştırdım. Taşınmadan önce kedileri alıştırmak gerekiyormuş. Ve bununla ilgili kafamda sorular var. Lütfen -bu konuda bilginiz varsa- soruları cevaplar mısınız?
Kedimi önceden nasıl alıştırabilirim?
Kedim evimize ilk geldiğinde kum kabının yerini bir türlü öğrenememişti ve etrafa yapmıştı. Aynı sıkıntıyı yaşar mıyız?
Kedim depresyona girer mi?
Biliyorum çok cahilce sorular ama lütfen cevaplayın :)

6 CEVAP

Littlecats
Littlecats

1599

Kedim ilk geldiğinde ev berbat olmuştu ve biz çok sık taşınırız bu yüzden benim için hayati derecede önemli bir soru :D

Merve203
Merve203

2589

Benim kedim de hemen strese giren bir kedi. Biz de yakin zamanda tasindik. Ev tasima sirasinda kimsenin girmedigi kapali balkon vardi. Oraya koydum mamasi vs hepsi ordaydi. Orada bekledi. Evdeki esyalarin tamami gittikten sonra once kedimin esyalarini goturdum yerlerine koydum. Ardindan kedimi goturdum. Zaten hemen saklandi. Bir sure saklaniyor. Onu oldugu yerden cikarmaya calismayin. Sonra kendisi cikip gezmek isteyecektir. Yas mama alin. İlk gun yas mama verin. Yavas yavas alisti bizimki.

Succubus
Succubus

10369

ben çok fazla taşındım ve her seferinde bir ya da daha fazla kedim vardı. hele son taşınmamda zavallım, çakılı sahipleneli 1 hafta olmuş, geldiğimiz evde de doğru düzgün mobilya yoktu henüz. korkacağı insanların girip çıktığı yerlerden uzak tutun olabildiğince. evin en uzak köşesinekoyun taşınma karmaşasını çok hissetmesin arada mutlaka gidip sevip okşayın. bütün ihtiyaçlarını da giderebilmesi için kumu vs yanında olsun. eğer tuvalet konusunda hiç güvenmiyorsanız o gün daha az su ve mama verebilirsiniz; ev boşalınca güzel bir yaş mamayla ziyafet çekersiniz ama açken daha çok gerilmesi de bir ihtimal. stres halinde ishal olması da çok olası; özellikle çakıl öyle. taşınmada eve geldi daha kumunu koyamadan sağolsun bir kolinin üzerine yapmıştı ama huzursuzluğunu illa gösterir.
her şeyi boşverin en kötü ihtimal taşınma stresi ağır gelir; o kadar hengame içime sinmez derseniz de pet hoteller 1 günlük güzel alternatifler. taşınırken siz de daha rahat edersiniz, o da gürültü patırtıdan uzak olur, geldiği ev biraz daha düzene oturmuş olur.
ama genel olarak çok travmaları olan bir kedi değilse ufak 1 kazadan daha fazla problem yaşayacağınızı sanmam

emineerturk
emineerturk

815

Benim kedim taşınma olsun her türlü değişiklikten hic hoşlanmaz. Direk tepki verir. İşeme kusma uyumama yemek yememe yapıyor. Ama benim kedim biraz hassas bünyeli her şeyden cabuk etkileniyor. Kediden kediye değişir

Littlecats
Littlecats

1599

teşekkürler

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Tasinmadan hemen 2 saat once falan yeni evime goturmustum.onu bir odaya kapatmis mamasini suyunu tuvaletini de o odaya koymustum.biz tasindik esyalari yerlestirdik aksam odayi acmistim.cok korkmustu ama en temizi boyle oldu bence.onun odasina 5 6 saat hic girilmedi.atil bir oda varsa vrrecek kimsenizde yoksa tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 326 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR