Kedim Isırıyor

eslemkaya
eslemkaya

3904 Puan

Merhaba, 8 aylık erkek kedim bizi deli gibi ısırıyor. Daha önce hiç bu kadar ısıran kedi görmemiştim. Evde küçük çocuk yok 1 aylıkken eve aldım ve hep çok sakin davranıp çok sevdik çok ilgilendik sıkıştırmadık onu. Sadece uyurken dokunup sevebiliyorum. Normal mi böyle ısırması eve gelen misafirler korkuyor o derece

4 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Karakteri böyledir belki. Ama kısırlaştırma sonrası erkek kedilerin agresyonu oldukça azalır. Ciddi rahatsızlık boyutundaysa bir davranış uzmanından yardım almak gerekebilir insanlardaki gibi.
Bir aylık sahiplenilen kedinin neyin oyun olduğunu neyin can yakacağını öğrenemediği için bu davranışları çok daha olağan. İkinci kedi ihtimaliniz varsa güzel olur, bunu öğrenebilmesi için.
(Küçük kedi sahiplenmek isteyenlere deli gözüyle bakıyorum bu yüzden artık. 1 aylık kedi istiyoruz diyorlar. Bağ kuracaklarmış onlara alışsınmış. Sokaktan minimum 5 aylıkken sahiplendirdiğim kedi küçük çocuklu evde bebek gibi yaşıyor şimdi.)

nil7
nil7

12684

Merhabalar bende bebekken annesi terketmişken sahiplendim henüz 2 aylık..8 aylıkken nasıl olur bilemiyorum ama ben elimi her isirdigimda hayır diyorum elimle dur işareti yapıyorum..ya da ştttt diye sesleniyorum bırakıyor..daha yavru olduğu için oyun amaçlı ısırıyor ama yaş aldıkça dişleri geçip daha çok can acitacagindan çoğu zaman cezalandirabilirsiniz en sevdigi seyleri o an kaldirabilirsiniz yemegi bile olabilir kısa süre zarfında tabi 10 dkcık☺ umursamaz davranmaya calisin bir zaman sonra ögreniyorlar bu süreç biraz zor ama eminim zamanla alişacaklar.Yaninizda küçük bir oyuncağıni da taşiyabilirsiniz elinizi isirdiginda o an elinizi oynatmadan cebinozde bulundurdgunuz oyuncagi cikarip ilgisini o tarafa yöneltin ben bu sekilde azaltmaya calistim inanin zamanla azalacaktir🙏

eslemkaya
eslemkaya

3904

O kadar küçük sahiplenmemin sebebi annesinin olmamasıydı. Eve alıp biberonla büyüttüm. Teşekkürler cevabınız için

Merzela
Merzela

12443

Kısırlaştırma zamanı gelmiş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 358 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR