Mantar İçin Yavru Kedi Maması

aleynaaoz
aleynaaoz

2049 Puan

Merhaba, 3.5 aylık kedimin birkaç yerinde küçük mantar başlangıçları var. Güç bela sirkeli su ve travazol sürüyorum belki kaşıntısını azaltır diye ama çok bir faydası olmuyor. Veterinere götüreceğim ama mamasını da değiştirmek istiyorum. Felicia tavuklu kullanıyorum şu an, Brit Care'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz farklı bir marka var mı? N&D hem biraz bütçemi zorluyor hem de tüy dökülmesini artırabileceğini duydum, zaten normalden fazla döküyor bu ara.

6 CEVAP

Öncelikle mantar tedavisi için veterinere bir an önce götürüp aşı gerekiyorsa yaptırmanızı tavsiye ederim. Veteriner ayriyeten immun44 şurup vermişti ve batticon ile sabah akşam pansuman yaptım. Sizin veteriner hekiminiz farklı bir şey diyebilir o ayrı.
Felicia mama için veterinerim bir tık daha kaliteli mama kullanın ilerde problem yaşamayın demişti. Royal Canin veya Pro Plan mama önermişti. İki mamaya da soğuk bakıyordum ama Pro Plan aldım, bir sıkıntı yok.
Felicia kullanırken Brit Care kuzuluya geçiş yapmıştım, tavuklu mamalar mantarın iyileşmesini geciktiriyor diye okumuştum bir yerde. Veterinerim öyle bir şey olmadığını söyledi. Brit Care kullanırken kusma ve ishal problemi yaşadım. Mamayı önüne koyduğumda koklayıp yemiyordu. Bu yaşadığım problemi mamadan sebep buldum. Sizde bu problem olmayabilir, Brit Care içeriği güzel mama. Profine mamanın da içeriği gayet güzel, Pro Plan bitince denemeyi düşünüyorum. YouTube'da İlayda Öztürk'ün yavru kedi mamaları incelemesi var, onu izlerseniz daha iyi fikir edinebilirsiniz.

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

kediniz yavruysa asi onermiyorum. hatta asiyi buyuk kedilerde bile son care olarak yapilmasi taraftariyim. asinin zararlari var ve karma asidan da pahali. felicia nin kuzu etli yavru kedi mamasi var onu kullanabilirsiniz. arastirmalarima gore tavuk ve tavuklu mamalar deri sagligini ciddi etkiliyor kedide herhangi bir cilt problemi olmasa bile. zaten tavuklu mama kullanan kedilerin tuylerinin daha cok dokuldugunu duymussunuzdur. onun disinda brit care felicia dan daha iyi yeni serileri cikti hipoalerjenik mama buradan bakabilirsiniz. yavru kedi icin degil ama mama tanelerini bilmiyorum belki bu surecte kullanabilir kediniz. tavuk kullanimi hakkinda burdan da bir hekimin tavuk kullanimi hakkindaki goruslerine ulasabilirsiniz.

aleynaaoz
aleynaaoz

2049

@alibasaran_ab haklısınız, en kısa sürede götüreceğim. yalnız daha geçen hafta götürdüğümde böyle bir problemi henüz yoktu ama biraz fazla tüy döküyordu. veteriner tüy dökülmesinin bağışıklık düşmesiyle ve vitamin eksikliğiyle alakalı olabileceğini düşündüğü için bir vitamin önerdi, o da beni maddi anlamda sıkıntıya soktu biraz.


bildiğim kadarıyla yavru kedilere aşı pek uygulanmıyor ama en azından haftaya veterinere götürebilene kadar yayılmasını engellemeye çalışıyorum kendi çabamla. felicia için iyi bir mama değil dedi ama hiç adını bile duymadığım çok saçma bir mama önerdi, o yüzden veterinerin önerdiği mamayı almayacağım. proplan ve royal canin'e gelince de tahıl ve gerçek et oranının biraz düşük olduğu söylenmişti, o yüzden yanaşmadım:/ ama piyasada da tavuklu olmayan yavru kedi maması neredeyse yok.


brit care ve profine'a tekrar bir bakayım ben en iyisi, sağolun önerileriniz için:) videoya da hemen bakıyorum.

aleynaaoz
aleynaaoz

2049

@elifozzdemiir evet ben de hiç aşı taraftarı değilim, karaciğeri biraz yoruyormuş sanırım. tavuklu mama olayını da veteriner anlattı evet ama felicia'nın kuzulusunun da vitamin değerleri garip bir şekilde baya düşük:( sanırım brit care tercih edeceğim, çok teşekkür ederim attığınız linkler için:)

Mantar aşısının mantardan önce yapılması gerektiğini duymuştum bilmem yalan bilmem doğru. Ama bence kedinizdekinin mantar olup olmadığından emin olmadan aşı yaptırmayın derim. Çünkü 3 aydır bizde o yaralarla savaşıyoruz nereye gitsek hepsi mantar dedi geçiştirdi ışıkla baktılar bir şey göremedikleri halde bazı mantarlar gözükmez dediler. Ecosin kremler spreyler uygulamadığım tedavi kalmadı. Geçmedi. İnatçı mantar dediler. Sadece aşı yaptırmadım zaten tedavi gördüğü başka bir hastalığı vardı daha çok yormak istemedim. Sonra daha iyi bir yer bulduk kazıntı örneği alındı ve alerjik bir bünyesinin olduğu ortaya çıktı asıl sebep alerjiymiş. Nd mama kullanıyordum tavuklu olanından değiştirdim. Mama kaynaklı bile olabilir her mama her kediye iyi gelmiyor sonuçta. Yani diyeceğim o ki kesin emin olun derim yoksa hayvanı gereksiz yere yoran haplar bile verebiliyorlar.

Bu arada ben tavuklu olmayan az tahıllı normal kedi maması kullanmak durumundayım alerjisi var çünkü veteriner illa yavru kedi maması olması önemli değil dedi sonuçta çocuğun kendini yolmasından daha iyidir %98 protein içerekli tavuklu nd yavru kedi maması kullandığımız için ağır gelmiş :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 629 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR