Çok Korkuyor

Othello
Othello

225 Puan

İyi günler arkadaşlar 2 gün önce bir kedi sahiplendim. Kedinin iştahı yerinde. Fakat çok tepkisiz oyuncaklarıyla oynamıyor. Sıcak yerde yatsın diye sıcak su torbası koyduk orda yatmak yerine laminantın üzerinde yatıyor. Kakasını yaptıktan sonra bazen üstünü kapatıp bazen kapatmıyor. Ve bizle tanışmıyor evin diğer yerlerini gezmiyor mamasını yiyip su içip yatıyor sadece genelde de gözleri açık ve tedirgin duruyor. Hareket etmiyor en önemlisi hiç kuyruk sallamıyor. Yanına gidiyoruz çok korkuyor gözleri sürekli dik dik üzerimizde. Yardımcı olur musunuz lütfen ( kedi 2-2.5 aylık)

7 CEVAP

vodootrela
vodootrela

3983

kediniz henüz çok küçük ve evinize yeni gelmiş bu yüzden size güvenmiyor şu anlık. bunlar normal tepkiler kedinize zaman verin ona hiçbir şeye zorlamayın kendiliğinden size alışmasını bekleyin. bir süre sonra tuvaletinin üzerini kapatacaktır. ve eğer yatağı varsa yatağını odanın her yerini görebileceği yüksekliğe koyun ama boyunu da dikkate alarak tabii atlayabileceği ve yaralanmayacağı bir yer olması gerek.

Cok uyuyor mu? Bence pazartesi dr a götürün cunku yavru kedi oyuncudur karnı doyunca zıplar hoplar yani sürekli hareketsiz olması normal degil. Diski testi ve kan testi yaptirabilirsiniz. Kedilerde sokakta fip diye hastalık çok oluyor. Ya da dışkısında bakteriyel enfeksiyon. Kanlı kaka en büyük belirti. Kan pıhtısı da olabilir. Dışkısını sık sık kontrol edin ama normal bir durum değil bu anlattığınız.

bdurcak
bdurcak

1457

ilk zamanlarda olur böyle şeyler. ona hazırladığınız yatağı, ortamı tanımayabilir. hatta yatak koltuk altlarına girip saklanabilir. biraz zaman verin. biraz yaş mama vererek mutlu edebilirsiniz

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Gayet normal bi durum daha yeni gittiğiniz bir yere siz bile hemen alışamazken 2 buçuk aylık bı çocuğun 2 günde alışmasını beklemeyin

Pretty
Pretty

4446

Eve yeni geldiği için bu olur kedinize alışması için biraz zaman verin :)

alabalik32
alabalik32

13406

Neden? Çünkü tedirgin bambaşka bir ortam farklı insanlar. Üstüne düşmeyin. Bir kaç haftaya evede sizlerede alışır. Bizde sahiplendiği bizde 42 günlüktü . Koltuk arkalarında saklanıyordu.

Elifke
Elifke

671

tüm sorularınıza arkadaşlar cevap vermiş zaten. bir şey eklemem lazım. kediler köpekler gibi değil. kedilerin kuyruk sallaması mutlu olduklarını göstermiyor bilakis tedirgin veya heyecanlı olduğunu gösteriyor. kedilerde o kuyruk ne kadar hızlı sallanıyorsa o kadar enerji yüklenmiş demektir. mutlu bir kedi kuyruğunu ya hiç sallamaz ya da çooook yavaş yavaş sallar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR