Kedi Gençlik Hastalığı Fpv Nasıl Bulaşır?

emiragacci
emiragacci

4275 Puan

Merhaba arkadaşlar bu gençlik hastalığı sadece kediden kediye mi geçiyor kedimi götürdüğüm veteriner instagramda fpv olan bir kedi paylaşmış acaba korana gibi eşya yada ortamdan da bulaşır mı diye merak ettim ?

4 CEVAP

Cinars
Cinars

456

evet hasta olan kedinin kullandığı eşyalardan, kaldığı ortamdan diğer aşısız kedilere de bulaşır. yetişkin kediler asemptomatik olarak hasta olabilir ama daha çok 3-5 aylık kediler risk altındadır. ayrıca hamile bir kedinin bu virusla teması sonucunda doğacak yavruları da etkilenebilir.

ferhat05
ferhat05

15802

Kediden kediye bulaşır sadece. Ama sizde dışardan pantolonunuzla, tişörtünüzle bulaştırabilirsiniz evdeki kedinize. Karma aşısı yoksa gençlik hastalığına yakalanır büyük ihtimal. Başka kedinin tuvaletinden, yediği kaptan, bastığı zeminden, hapşırmasından vs. bulaşabilir. Yani bu viral hastalık kediye çok kolay bulaşır ve tedavisi genel olarak zor değildir. Biz 2 hafta antibiyotik kullandık hiç aksatmadan ve oğlumuz iyileşti. Aşılarını kesinlikle aksatmayın ve başka kedilerle özellikle aşısı olmayan kedilerle temas etmesini engelleyin. Başka hastalıklar da bulaşabilir sonuçta.

ferhat05
ferhat05

15802

Bizimkiler anne karnındayken kaptı büyük ihtimalle yani vet hekimimiz öyle dedi. Anneleri için de aynı hastalıkla mücadele ettik ama sokak kedisi olduğu için onu zapt edemedik.

emiragacci
emiragacci

4275

TEŞEKKÜRLER

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR