Kedi Ve Ek Besleme

Merhaba arkadaşlar. Benim kafamda şu soru çok var. Ben kedime haşlanmış tavuk, haşlanmış yumurta ve haşlanmış ciğer veriyorum (tabiki hepsi bir gün değil günlere bölüyorum) ama kuru mamasını da yiyor, mamasını da çok seviyor. Fakat internette herkes ayrılıyor. Biri diyor ki kuru mamadan başka bir şey yemesin, biri diyor ki çiğ verin daha sağlıklı ama ben çiğ verme taraftarı hiç değilim. Ben haşlıyorum içine havuç patates koyuyorum. Gerçekten biri beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

5 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kuru mama yerken çiğ yememeli. Çiğ beslemek istiyorsanız direk raw&barf diyeti ile beslemelisiniz.
Kuru mamalar sandığımız gibi sağlıklı değil içinde hic su yok. Kediler de çok su içmeyi seven hayvanlar değil. Sadece evde yaptığınız yaş mama ile bile su içmesini sağlayıp kuru mamanın bir eksikliğini gideriyorusunuz.
Ayriyetten soyle dusunun sürekli ayni şeyi yiyorsunuz, sikilmaz misiniz? Onlarında farklı şeyler yemeye ihtiyacı var. Ben her gün ek gıda veriyorum.

sforselin
sforselin

119776

Aslında yaş mama vermekle hemen hemen aynı şey evde et, tavuk pişirip vermek. Hepsi de pişmiş et içeriyor kuru ve yaş maması da, sizin yaptığınız da. Tabii yaş mamalar tam beslenme için uygun eklemeler de içeriyor, mesela sadece tavuk haşlamasıyla tüm besinsel ihtiyaçlarını karşılayamaz.
Hem çiğ bir şeyler verip hem de kuru mamaya devam etmek sindirim sorunları yaratır ama. Orada haklılar yani.
Evde yaptığım mamalara karbonhidrat kaynağı eklememeye çalışıyorum ben genelde. Çünkü zaten mamalarında gereğinden fazlası var. Atacaksam da %10'unu geçmeyecek kadar atıyorum içine. Ciğer eklediysem havuç eklemiyorum mesela A vitamini fazlalığı oluşma ihtimali sebebiyle.

Kultigin
Kultigin

1902

Öncelikle çiğ vermeyin. Ben kediler için çeşitli yemenin daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat her gün vermeyin haftada 2-3 gün yaş mama niyetine verebilirsiniz.

Aynen ben de çiğ vermeye karşıyım. Zaten hep vermiyorum. Teşekkürler cevabıniz için...

Ben de kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Teşekkürler cevaplarınız için...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR