Kediye Süt Vermek

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789 Puan

İyi akşamlar, bazı kişiler kediye süt vermenin faydalı olacağını düşünüyor fakat bu durum düşündükleri gibi değil. Böyle düşünenlere ve kedi dediğin süt içer diyenlere bir bilgilendirme yapmak isterim;


Şöyle düşünün, doğada kedilerin yavruluk döneminde annelerini emdikleri süre dışında süt bulma imkanları olmaması nedeniyle varoluşlarından itibaren sindirim sistemleri yetişkinlik döneminde sütü sindirmeye uygun olarak gelişmemiştir. Kediler süt verdiğinizde onu bayıla bayıla içerler. Ancak bu onlar için sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Tipik bir çocuk hareketi gibi düşünebilirsiniz. Özellikle sindirim ile ilgili bir çok soruna (ishal gibi) neden olabilir. Bunun sebebi ise, bir çok kedinin sütten kesildikten sonra laktoza karşı dayanıklığının düşmesidir. Laktoza karşı dayanıklılıklarının düşmesi sütte doğal olarak bulunan şekeri sindiremedikleri anlamına gelmektedir. Sütte bulunan laktozun sindirilebilmesi için gerekli olan laktoz enziminin yetişkin kedilerin bağırsaklarında yeterli olarak salgılanamamasına bağlı olarak ortaya bir çok sağlık sorunu mevcuttur. Bazı kedi severler, sütün de kedilerin alması gereken ve ihtiyaç duyulan besinler içerisinde olduğunu düşünüyor. Fakat inek sütü kedinin besin ihtiyacını karşılayamaz. Bu nedenle de, eğer bir kedi sadece süt ile beslenirse uzun süre yaşayamaz.


Bilgilendirmem bu kadar, okumak isteyen herkese teşekkürler❤️ bazen insanlar kediye tabi ki süt vereceğiz, kedi bu sonuçta gibi şeyler söylüyor ancak gördüğünüz üzere durum öyle değil! Sadece böyle düşünenleri uyarmak istedim, dostunuzla sağlıkla kalın :)

7 CEVAP

Puannti
Puannti

103086

Bir de şey var 'süt vermeyin lütfen sindiremeyip ishal oluyorlar' diye bilgilendirince 'kedi bu süt içer sen ne bilceksin' diye azarlanmamız :/

Mapple2
Mapple2

2822

Doğru bilinen Yanlışlar Serisi #1 :)

ferhat05
ferhat05

15802

"yıllardır biz sütle besliyoz şimdi mi çıktı bu?"
Evet şimdi çıktı. Sizin zamanınızdaki kediler bi başkaydı. Anlamıyorum böyle insanları.

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

@ferhat05 ayy pardon onu eklemeyi unutmuşum. Yeni moda da "yıllardır biz sütle besliyoruz nerden çıktı bu" lafı. Tabi yani eskiden kediye süt verince hiçbir şey olmuyordu, bu yeni nesil kediler çok garip çünkü :D tövbe yarabbimm. Tamam eskiden bilmiyor olabilirsin ama bu konu da bir sürü bilgi mevcut. Biraz zaman ayırıp da bilgi edinsen nolur sanki. Birde bu bilgileri yalanlıyanlar var.

MetehanHan
MetehanHan

2385

O kesim genelde internetten araştırmayıp bilmeyen kesim çok da yadırgamamak lazım :)

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

@Puannti evet o da var tabi :D yardımcı olmaya çalışıyoruz, hemen "kedi bu yani ne yiyecek ne içecek?" diye azar yiyoruz.

alabalik32
alabalik32

13406

İshal yapıyor
Gaz yapıyor
Şişkinlik yapıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR