Royal Canin Mama Aldım Sizce Doğrumu Yaptım?

aslihan8888
aslihan8888

593 Puan

İyi bir marka mı? Kötü yorumlar okudum. Ömrü kısaltır falan filan. Bir sürü şikayet ediyor insanlar. 15 kilo aldım iyi mi yaptım bilemedim.

10 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Royal Canin Türkiye de iyi bilinen ve veterinerler tarafından bolca önerilen bir markadır. Fakat aslında iyi mamada olmasi gereken özellikleri barındırmiyor. Kimyasal koruyucular içermesi,gdolu ürünler içermesi ve içeriğinde alerjen,zararlı tahıllar içermesi yüzünden sağlıklı ve kaliteli bir mama olduğunu düşünmüyorum ben.
RC 'den çok daha iyi içeriğe sahip mamalar bulunuyor. Benim beğendiklerim N&D,Brit Care,Acana ve Hills Ideal Balance.
Bunlardan N&D ve Acanayı kullandım. Yarın Brit Care kullanmaya başlayacağım.
N&D'yi çok severek ve olumsuz bir şey yaşamadan kullandım. Acana kedimde yoğun tüy dökümü ve kaşıntı yaptığı icin Brit Care geçeceğim.
Acana ve N&D hareketi düşük,kısır,yaşlı kedilere uygun olmayabiliyor. Böbrek sorunlarına neden olabiliyor Ben kısır erkek kedimde kullandım ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sadece mamadaki bir şey kaşıntı ve tüy dökümü yaptı. Siz kendi kedinize en uygun mamayi kendiniz seçmelisiniz
Her kedinin bünyesi farklı olduğu için her mama her kedide aynı etkiyi yapmıyor.

Gofretsla
Gofretsla

116585

Hayır tabikide ROYAL CANIN berbattır.
İçeriğine bir bakalım;
Mısır, mısır unu, kurutulmuş kümes hayvanları eti, hayvansal yağlar, mısır gluten, hidrolize hayvansal proteinler, bitkisel protein izolat*, pancar küspesi, mineraller, maya, soya yağı, balık yağı, frukto-oligo-sakkaritler.
Şimdide Hills İDEAL BALANCE serisine bakalım;
İÇİNDEKİLER:Taze tavuk, Arpa, Kepekli pirinç, Yulaf, Kırık pirinç, Hayvansal yağ, Tavuk unu, Bezelye protein konsantresi, Kurutulmuş tavuk, Pancar küspesi, Keten tohumu, Dijest, Meyve ve sebze karışımı.
Acana;
Tavuk eti,yulaf,kemikleri alınmış tavuk,bütün patates,bezelye,tavuk yağı,taze bütün yumurta,kılçıksız dil balığı,güneşte kurutulmuş kaba yonca,tavuk karaciğeri,ringa balığı yağı,bezelye lifi,bütün elma,bütün armut,tatlı patates,bal kabağı,kabak,yaban havucu,havuç,ıspanak,kızılcık,yaban mersini,yosun,hindiba kökü,ardıç meyvesi,melekotu kökü,kadife çiçeği,tatlı rezene,nane yaprağı,lavanta,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller
Son olarak profine;
Tavuk, Tavuk Ciğeri, Patates, Mısır, Kümes Hayvanı Yağı (E Vitamini kaynağı olan karışık Tocopherollerle korunmuştur), Somon Yağı, Doğal Tatlandırıcılar, Kuru ve Sade Pancar Küspesi, Kuru Elma, Bira Mayası, Domates, Yucca Schidigera Özü, Mineraller, Glucosamine Hidroklorid, Kondroitin Sülfat, DL-metionin, L-Lizin, Mannan oligosakkaritler, Fructo-oligosakkaritler, Prebiyotikler, Organik Bakır, Kolin Klorür, Organic Çinko, Organik Manganez, Organik Selenyum, Biyotin, Niasin, Kalsiyum Pantothenate, Vitamin A, Vitamin B12 İlavesi, Riboflavin İlavesi (Vitamin B2 kaynağı), Tiyamin Mononitrat (Vitamin B1 Kaynağı), Pridoksin Hidroklorid (Vitamin B6 Kaynağı), Folik Asit, Vitamin D3, Vitamin E (alfatocopherol).
Size kalmış yazdıklarımdan sonra
Buradan en iyisi bana göre acana ve profine deneyin derim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sadattkts
Yorumunuz büyük ihtimalle bana diye cevap veriyorum.
Hills'in sadece İdeal Balance serisini beğeniyorum.Çünkü benim sağlıklı ve kaliteli mama kriterlerime uyuyor. Geri kalanların RC'den farksız olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Brit Care'i de beğeniyorum ve kullanıyorum.
Yani Acana,N&D ve Orijen dışındaki mamalarda kusur bulmuyorum. Benim kaliteli mama kriterlerime uyan her mamayı beğeniyorum.
Orijen,Acana,N&D dediğiniz gibi tamamen doğal ve benim kaliteli, sağlıklı mama kriterlerime uyuyor ama birçok kötü problemlere de sebep olabiliyorlar.
Her mama, içeriği mükemmel olsada her kedinin bünyesi farklı olduğu için aynı etkiyi göstermiyor.
Üstteki yorumumda da dediğim gibi kedi sahiplerinin kendi kedileri için en uygun mamayı kendileri seçmesi gerektiğini düşünüyorum.

iyi marka iyi bende kullanıyorum

Duman14
Duman14

14039

Bizde royal canin yaş mama aldık haftada 1 vericez inşAllah bir şey olmaz

hazalsenol
hazalsenol

10389

Biz doğduğundan beri kullanıyoruz şu an kısırlaştırıldı ve kısırlaştırılmış mamasına geçtik royalin. Hiçbir problem yaşamadık memnunuz

polo
polo

9117

ben royalcanin ve bozita indoor olanı karıştırıp veriyorum tuvalet rutini düzgün ve hiç tüy dökme sorunu yok uzun zamandır bu memnun olmamı saglıyor...

Şimdi mamalar cinse ırka türe hatta pete göre değişebiliyor . kedinizn ve köpeğinizin yaşı ırkı hakkında bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabilirim.

sedattkts
sedattkts

630

Royal Canin için gdo barındırıyor diyip Hills'i önerenlere aldırmayın. Orijen, N&D ve Acana dışında tüm mamalar için mutlaka kusur bulunur. Bu mamalar tamamen doğal ancak epey pahalı. Bütçenizi zorlamayacaksa bunlardan birini alın. Alamıyorsanız Royal Canin gayet iyidir.

cagdan
cagdan

3497

Sadece Rc ile besleyen iki tane arkadaşımın kedisi de kilo problemi dışında iyiler. Zannederim Hareketsizler ondan. Ama veterinerler rc vr hils gibi mamanın kötü olması köpekler açısından iyi mamalar üretemiyor oluşlarından mış. Kediler için kurutulmuş etli olması protein değerini düşürmezmiş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1349 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR