İlk Kez Kedi Sahipleniyorum

mrayT
mrayT

3063 Puan

Arkadaşlar ilk kez kedi sahipleniyoruz ailecek çokheyecanlıyız ve mutluyuz ama ben de biraz " ya kedime bir şey olursa "tedirginliği var . Beni biraz rahatlatabili misiniz? Mesela siz de böyle karışık duygular yaşadınız mı? Sizce ben biraz abartıyor muyum ?

15 CEVAP

mishapamuk
mishapamuk

1027

Ailenize ve size şimdiden hayırı olsun. uzun seneler birlikte mutluluk içinde yaşamanızı dilerim.


Heyecanlı olmanız çok normal, geldiği günden itibaren heyecan ve kafanızdaki soru işaretleri daha da artacak.


Size öncelikle söylemek istediğim ilk şey; etrafta bitkileriniz varsa kaldırabilirsiniz. Kemirip yeme durumları oluyor. Özellikle kaktüs, etli yapraklı bitkiler kedilerimize pek iyi gelmiyor.
Yine etrafta ağzına atıp yutabileceği ufak boyutlu süs eşyaları vs. varsa kaldırabilirsiniz. Meraklı oluklarından dolayı sürekli ısırma, koklama yutma meyilinde oluyorlar.
Kedi tuvaleti alacaksanız kapalı almanızı öneririm ve mutlaka tuvaletinin önüne elekli paspas almalısınız. kedi kumu seçiminde kalın tane değil ince taneli olanları tercih etmelisiniz. çam peletinin çok başarılı olduğu söyleniyor ancak henüz denemedim. kum markası olarak sanicat veya reflex tercih edebilirsiniz tırmalama tahtasını edinmenizi ve edindikten sonra kediyi ona alıştırmanızı tavsiye ederim. Yine etrafı tırmalayacak ama daha aza indirmiş olursunuz. kedi uzaklaştırma spreyleri var, tırmalamasın diye. almanıza hiç gerek yok, işe yaramıyor. mama ve su kabı olarak metal, çelik, porselen tercih edebilirsiniz. daha sağlıklı oluyor. pahalı pahalı oyuncaklara para vermenin gereği yok. çok çabuk ilgileri kayboluyor. pipet, yün topu gibi oyuncaklarla bol bol oynuyoruz. kediniz geldikten sonra evi keşfedecektir. bu yüzden ilginç yerlere girip çıkacak. panik yapmayın hep böyle olmuyor. mutfak tezgahı gibi kesinlikle çıkmasını istemediğiniz yerlere çıktığında elinizle yüksek sesle alkış yaparak veya hafif su spreyleyerek inmesini sağlayabilirsiniz. asla önüne geçemezsiniz ama daha az çıkar. asla ne poposuna ne de burnuna vurmayın. elinizle kızma işareti yapmayın. seveceğiniz zaman ısırma ihtimali yüksek. siz kediyi değil kedi sizi sahiplenecek. bu yüzden söz dinleyen gelip daima mır mır mır mır kendi sevdiren bir canlı pek beklemeyin. sevgiler.

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

Evet ilk sahipleneceğin gün içinde öyle bir his oluyor ki, tarif edemem. Ben köpeğimi sokaktan eve getirdiğim için. O kadar korkuyordum ki, zaten bu hayvan terk edilmişti. Ya bu çocuk psikolojik olarak düzelemezse, ya bende bu çocuğa güzel bir hayat veremezsem diye düşünüp dururdum :)) ama zamanla o kadar alışacaksınız ki, eve ilk geldiği günü anılarla hatırlayacaksınız :D bu arada yeni dostunuz hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah❤️

feyzanurkrb
feyzanurkrb

3813

Ben de kedimi yeni sahiplendim 35-40 gün önce ve benim kedim ilk geldiği gün eve alıştı girer girmez hemen alıştı çok şaşırdım çünkü genelde kedilerin eve alışma süreleri uzun olur ama anlamadım ;)
Evet ben de çok korkuyorum bebeğimin başına bir şey gelecek mi diye özellikle viral hastalıklardan kapma ihtimali beni çok ürkütüyor her gün böyle bir korku var ne yazik ki ama onu görünce bütün günün stresi kayboluyor içim yumuş yumuş oluyor.
Yeni dostunuza
iyi bir yuva olun asla sokağa bırakmayın her gün sorumluluklarınızı yerine getirin umarım o da sizi sever :)
(Sahiplendikten sonra fotoğraflarınızı petlebide bekliyoruz 😊)

sshiva
sshiva

4386

mamasını suyunu düzenli ve taze verirsen, aşılarını düzenli olarak yaptırırsan,kumunu temizlersen ve en önemlileri kapı pencereyi açık unutmazsan ve ortada deterjan bırakmazsan hiçbir sıkıntı olmaz.
hayırlı olsun.
kedinle mutlu anılara❤

indovf
indovf

13426

Bunu okuyunca ilk zamanlarımı hatırlayıp o kadr mutlu oldum ki. Endişelenme desemde endişeleneceğine eminim. Benimki ne zaman beni çağırsa(sesinden ne istediğini görmeden bile anlayacaksın zamanla) endişelenip koşarak gidiyorum. Çoğu zaman ise yalnızca saklanmış ve korkutmak için çağırmış oluyor. Ama çocuk işte bunlar insan bilse de korkuyor başını derde soktuysa diye. Ara sıra başını derde sokacak her çocuk düşe kalka büyür. Bir yerlere sıkışacak ,düşecek ve muhtemelen en az bir kez kaybolacak. Umarım linç yemem ama ne kadar dikkat edersek edelim bunlar oluyor bence. Bu durumlarda endişelenme. Tedbirlerini al ve miyavladığı anda yanına gitmeye çalış. Kaybolmaması için telefon numaran olan bir tasma takmaya çalış. Küçükken alıştırırsan iyi olur. Ve bence heveslenip bir anda oyuncaklara boğma. Hemen sıkılabiliyor bazıları. O sıkıldıkça bir şeyler alır veya yaparsın. Kaç aylık bu arada? İlk zamanlarının kıymetini bil. Bebekken kucaktan inmiyorlar büyüyünce ise -bazıları- bir kere öpsen bunalıp gidiyor. Çok çabuk büyüyorlar duygulandım şuan

mrayT
mrayT

3063

Hâlâ uyuyamıyorum.

Nisalily
Nisalily

918

yaşadım ilk günler tabikide daha fazlaydı ama hala yaşıyorum sjsnbebebshej biraz benle alakalı bir şey

baranertaga
baranertaga

12029

Bende de ilk gün bi duygu karmaşası yaşanmıştı normal herkeste olur

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

10 sene gecsede 'ya bir şey olursa' diye dusuneceksiniz. Gözümüz onu görmeyince ' aha kesin bir şey oldu' diyip her yeri talan edeceksiniz. Öldürünce hapsurunca 'ya ölürse' diye düşünüp tüm gece peşinde bekleyeceksiniz.
Uyurken seslendiginiz de ses vermeyince kalbiniz küt küt atarken 'öldü mi ki' diye nefesini dinleyeceksiniz. Yani sizi fazla rahatlatamam bu konuda o stres, bir şey olur mu korkusu asla geçmiyor her gecen gün daha da katlanıyor :D

Pretty
Pretty

4446

Gerçekten ilk sahiplendiğimde çok heyecanlanmıştım. Kucağımda aldığımda dünyanın en iyi hissiydi. Tedirgin olmana hiiç gerek yok. Ona iyi mama alıp onu mutlu edersen hiç birşey olmaz. Onu kontrollerine de götür. Şimdiden Hayırlı Olsun 💕

Denizygt
Denizygt

11024

O stres ve acaba bişimi oldu korkusu hiç bir zaman bitmiyor ne yazık ki ama sevgisi herşeye bedel benim herşeyim o ☺️

mrayT
mrayT

3063

Çoook teşekkür ederim cevaplarınız için
Yalnız değilmişim
Minik dostlarımızın uzun ömrü olsun inşallah 😊🤗☺️

Seydacelk
Seydacelk

4610

Bu tür stresler hepimiz yaşıyoruz. Daha önce bir kedi büyütmüş ve şimdi tekrar bir yavru sahiplenmiş biri olarak deneyimlerimi paylaştığım bir yer var sizi davet etmek isterim
İnstagram: yumiandkitties

Latahzen27
Latahzen27

13204

Hayatına yeni biri giriyor asıl huzurun o olduğunu anlıyorsun inşallah beraber nice yıllara ikinize şimdiden 😍🤗

mrayT
mrayT

3063

daha 1.5 aylık minik bir yavru annesi dışlamış önceden bakan kişi de sağ olsun şırıngayla özel olarak beslemiş vete götürmüş ...Şuan bizde yatağın altına girmiş orada oturuyor acaba ne zaman alışır çok heyecanlıyım :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 670 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR