Kedim Beni Isırınca Rahatlıyor?!?

Zeynepozt
Zeynepozt

250 Puan

İki üç ay kadar önce bir kedi sahiplendim. Bir aylık kadarken sokakta bulunmuş, bize geldiğinde aşağı yukarı iki aylıktı. (Muhtemelen daha küçüktü.) Geldiğinden beri battaniye vs. bir şeyi ısırıp ona sarılarak rahatlamak gibi bir alışkanlığı vardı, son dönem bunu daha sık yapar oldu. Dahası şu anda battaniyeyi de değil direk kolumu ısırıyor. Kolumu ısırıp patileriyle sarılınca gözle görülür bir şekilde rahatlıyor, bir süre sonra da genelde uyuyor. Kolumu ısırıp put gibi kalınca korkuyorum açıkçası. Belki annesiz büyüdüğü için olabilir diye düşünüyorum. (Ki hiçbir şekilde yalnız da kalamıyor, odadan çıksam saniyeler içerisinde kapıda miyavlamaya başlar.) Bu şekilde davranmasının başka bir açıklaması var mıdır acaba? Bir de bu huyundan vazgeçirmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? (Son birkaç seferdir ısırınca kolumu hızla çekiyorum, patileriyle sarılmakla idare ediyor. Yine de genelde ısırmasına bir şey diyemiyorum, ama ileride sıkıntı olacağı da kesin.) Bir de veterinere sorsam düzgün bir cevap alabilir miyim dersiniz?

6 CEVAP

MOGU
MOGU

763

benim kedim de severken çok mayıştığında yapıyor, ısırıp bir süre duruyor o şekilde ama dişlerini geçirmiyor sert bir biçimde. ben bunu sevgi gösterisi olarak kabul ediyorum, sonuçta öpmeyi bilmiyor ki canım kızım, bazen de yüzümü yalıyor çok mutlu olduğunda.

fetihh1453
fetihh1453

467

kediniz diş döneminde sanırım o yüzden ısırması normal ama bunu alışkanlık halina getirmemesi lazım ısırma oyuncağı varsa kolunuzu ısırdığında hayır diye sert bi tonla konuşun sonra da oyuncağı verin oyuncak yoksa da yine sert bi tonla hayır diyip kolunuzu çekin ve ona küsün

Acadrax
Acadrax

3237

benim kedim de yavru , annesinden erken ayrılmış , ellerimi ısırıyor genelde benimki ve bazen kendinden geçip canımı acıtıyo. Dişleri kaşındığı için ve oyun sandığı için yapıyorlar ama alışırsa büyüdüğünde dediğiniz gibi çok sıkıntı olur. ben bu yüzden ısırdığında sert bi tonlamayla hayır diyorum devam ederse de ya ben yanından uzaklaşıyorum ya onu uzaklaştırıyorum 10 dakika falan , eğer uzun süre bunu devam ettirirseniz kediler yapmamaları gerektiğini öğreniyorlarmış

Pretty
Pretty

4446

Eğer ısırmasından hoşlanmıyorsanız, kediniz sizi ısırdığı zaman oyun oynamayı bırakın. Böylece bunu yapmaması gerektiğini bir süre sonra anlar.

Pretty
Pretty

4446

Eğer ısırmasından hoşlanmıyorsanız, kediniz sizi ısırdığı zaman oyun oynamayı bırakın. Böylece bunu yapmaması gerektiğini bir süre sonra anlar.

Zeynepozt
Zeynepozt

250

Tırmaladığında ayrılıyordum yanından şu anda tırnaklarını çıkarmıyor. Ama ısırması... Ya öyle ısırıp ağzını hareket ettirmiyor ya da oyun esnasında falan yapmıyor bunu. Çoğunlukla kucağımda okşarken yapıyor. Tutuyor, kaskatı kesiliyor, sonra da genellikle uyuyor işte dediğim gibi. Patileriyle de sarıyor iyice. Kolumu çeksem ısırmayı bırakıyor, yine de koluma yapışıyor deli gibi.


Diş kaşınma meselesini tamamen unutmuştum ama. İlk dönem dişi kaşınıyordur diye düşünüp takmamıştım. Son dönem böyle tuhaf bir şekilde yapmaya başlayınca bu şekilde düşündüğümü bile unutmuşum. Ölü gibi kaskatı kesilmeye başlayınca diş miş düşenemedim işin aslı.


Cevaplar için çok teşekkür ederim bu arada.


Bir de kolumu ısırıyor, yani başka bir şey verince ısırmıyor. Önceden ısırıyordu, şimdi boş boş bakıyor uzattığım şeye. Kolumu ısıracak ille de. Bu da tuhaf geliyor, dişi kaşındığından yapıyorsa niye kolumu ısırmakta bu kadar diretiyor diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 328 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR