İlk Defa Köpek Sahiplenmek?

esrabrasta
esrabrasta

742 Puan

ilk defa köpek sahipleneceğim evimizde kedilerimiz var kıyasla masrafı bakımı nasıl acaba?:)

30 CEVAP

Puannti
Puannti

103086

Tüm zorluklarına rağmen bir köpek sahibi olmak çok güzel. Sadece şehirdışı gezmelerinden ödün vermen gerek. Hasta da olsan gebersen de o köpek çıkacak dışarı. Evde senin dışında da bunları yapabilecek birinin olması şart. Tek başına bir köpeğin sorumluluğunu alman zor olur. Ben olmazsam abim var mesela babam var köpeğin rutini aksamıyor. Yoksa psikolojik olarak hayvan sıkıntıya düşer. Veteriner masrafı kediyle hemen hemen aynı. Mama masrafı köpeğin boyutuna cüssesine göre değişir.

baranertaga
baranertaga

12029

Köpek kediden daha çok uğraştırır. Bir tanıdığımın var köpeği. Kış yaz ayaz soğuk kar buz demeden her gün tuvaleti için dışarı çıkartıyor. Asla eve yapmıyor kedi kuma yapar temizler atarsınız ama köpek illa çıkmalı. Aşıları falan da daha masraflı olabilir. Kediden daha çok zorlar. Emin olmadan sahiplenmeyin. Sonra bırakamazsınız. Eminseniz sahiplenin.

zibityus
zibityus

11845

günde en az 3 sefer dışarı çıkmalı yetişkin bi köpek. yetişkin değilse daha fazla çıkmalı

Burada yazılanlar benim çok tuhafıma gitti. Bana kalırsa bir kediye bakmak bir köpeğe bakmaktan daha zor, nasıl ilgilendiğinizle alakalı bence nelere alıştırdığınızla. Bizim şu an bir köpek bir kedi evde ve apartmanda da toplam 7 kedi var baktığımız. Köpeğimiz şu an Felicia HypoAlergenic mama yiyor 3 kilosu 67 tl kedimiz proplan kitten yiyor kilosu 86 tl ve her ikisine de bu mamalar aylık gidiyor. Aşıları daha pahalı demişler anlamadım. Bizim kedimiz de kuduz olıuyor köpeğimize ve ikisi de karma oluyor. Köpek aşıları kedi aşılarından daha pahalı değil. Kednin ayrıca lösemi aşısı var ancak çoğu veteriner köpek için bunu önermiyor. Tuvalet konusunda da bizimkisi hem eve hem dışarı alışık. Eve serilen çiş pedlerinden kullanıyoruz tuvaletleri yan yana çıkartmazsak/çıkartamazsak alıyoruz atıyoruz oradan. Çiş pedleri aylık 40 tl tutuyor, 10 lt kum bize 20 gün gidiyor 30 tl şu an. Köpek bakmak bu kadar zor gözükmemeli bence.

sforselin
sforselin

119776

Kıyasla mama ve veteriner masrafı çok daha fazla olur. Ona iyi bakmak istiyorsanız harcamanız gereken efor da fazla olur kediye kıyasla. Bi kere düzenli yürüyüş yaptırmanız, günde birkaç kez de tuvaleti için dışarıya çıkarmanız gerekecek.
Lütfen iyice araştırıp kesin karar vermeden köpek sahiplenmeyin. Takip ettiğim köpek sahiplendirmesi yapan insanlar terk edilen köpeklerden muzdarip. Kesin karar vermek için biraz daha düşünün bi de şey "satın almayın sahiplenin" :)

esrabrasta
esrabrasta

742

yok canım ne satın alması:') gezdirmesi tuvaleti vs sıkıntı değil de masrafı bana da daha fazla olur gibi geldi. kedimizi götürdüğümüz klinikteki ablanın da köpeği var masrafım kediye(sağlıklı) kıyasla daha az diyince şaşırdım biraz :) bakalım engelli bir yavru var acil yuvalandırılması gereken bir süredir sahiplenen olmadı diye midir nedir oturdu içime araştırıyorum nasıldır diye ama çok başıma buyruk da davranamam:') teşekkürler cevap için

esrabrasta
esrabrasta

742

çook teşekkürler cevap için

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kiyaslayacak olursak kedi sorumluluğundan daha fazla sorumluluğu var. 2 kopek büyüttüm 1 kedim var şuan. Köpeklerin veteriner ücretleri daha masraflı oluyor bakimi da kedilerinki gibi hemen hemen. Köpek sorumlulugu en zoru surekli gezdirmek gerekiyor bir yere bagli durmamasi gerekiyor kedi gibi evde oturamaz enerjisini atmasi gerekiyor. Mama masrafi da sizin alacaginiz markaya gore degisir ama hemen hemen ayni sayilir. Ve egitim olarak köpeği eğitmek daha kolay şımartmazsanız tabi :) sağlıklı günler dilerim

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Bir kedi günde 50 60 gram mama yerken bir köpek günde 500 600 gram mama yiyor. Ortalama bir köpek 15 kg mamayı 1 ayda bitirirken kediler 10 ayda anca bitiriyor. Bunu hesaba katmaniz lazım. Özellikle nd gibi bir mama kullanacaksanız aylık 300 TL yi sadece maması için gözden çıkarmanız gerek. Günde en az 1 saat yürütmeniz gerekiyor. Veteriner masrafları çok tutuyor ama kediler kadar hassas değiller hasta olmuyorlar kolay kolay. Ve sürekli eğitim vermeniz gerekiyor günde 30 dakikada eğitime harcadım nolcak derseniz olmaz özellikle evde bakacaksaniz köpek sizin her hareketi Özden birşeyler öğrenir ve evdeki her hareketiniz eğitimi için artı da ekside olabilir bir köpek bakmak 5 kedi bakmaya bedeldir bence ona göre sahiplenin derim.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Köpeklere kedilerden daha çok asi vuruluyor. Mamaya gelirsek büyük irk köpeğin masrafı kediden çok çok daha fazla bu konuda. Kopek maması fiyatları daha ucuz ama ayda 10-15 kg yiyen köpekler var.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Tamam ama diyorsunuz ki köpeğe ev yemeği de veriyorduk ben bu işin matematiğini yaptım ve yazdım oraya bir köpeğin mama masrafının bir kedininkinin 10 katı olduğunu da hesaplamış oldum. Siz kediyi en iyi şekilde bakıp köpeğe ev yemeği verirseniz tabi ki kedi daha masraflı olur eşit şekilde bakcaksaniz köpek çok daha masrafli. Ayrıca sahiplenecek olanlar sakın bahcede enerjisini atacağı kediler falan var diye almasın bu tamamen saçmalık bir köpek günde 15 20 kmye yakın yürümelidir. Benim köpeğimi de bazen gezdiremiyorum o yüzden bahçede gezmesi iyi oluyor ama hareket etmesini gereken miktarın 10da biri bile hareket etmiş olmuyor. Bir düş köpeğinin bakımı ve masrafı daha az olabilir ama bu sefer de veteriner masrafları çok oluyor küçük köpekler çok dayanıksız oluyor genellikle. Kesinlike köpek bakmak çok daha zordur günde 2 3 saate yakın gezdirmeniz lazım ki bu bile zaten kediden daha zor bir hale getiriyor bence.

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Köpeğin ırkına bağlı. Büyük ırk köpeklerin masrafı ayda 400-500 TL yi geçiyor.

Köpeğimiz daha önce Advance sensitive yiyordu onun da 3 kilosu 200 tl olunca aşırı zam sebebiyle kullanmayı bırakıp feliciaya geçtik. Etkileri aynı.

Köpeğimizin cinsi terrier bu arada yine de sadece bundan yola çıkarak değil daha önce dalmaçyalı annesi olmuş biri olarak yazdım. Not: İki hayvan da satın alınmadı. Barınak ve "çok doğurdu bizimki" mağduru ikisi de.

Proplan kitten 1.5 kilosu 86 yazacaktım yanlış yazmışım özür dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 989 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR