Sokak Kedilerimi Kısırlaştırmak İstiyorum

Cook
Cook

119166 Puan

Sokaktaki kedilerimi, en azından dişi olanları yavaş yavaş kısırlaştırmaya başlamak istiyorum.Ama kısırlaştırdıktan sonra evime alamam, kedim çok stres oluyor.Kısırlaştırdıktan sonra veteriner klinikte birkaç gün kalsa sonra tekrar sokağa bıraksam sıkıntı yaşarlar mı?Özellikle bir tanesini hemen kısırlaştırmak istiyorum, devamlı bizimkine kur yapıyor o yaptıkça benimki kızgınlıktan çıkmıyor

6 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Klinikte tutarlar ama bunun için ekstra ücret alabilirler. Ayrı odada tutsanız hiç göstermeseniz kedinize. Benim de en büyüğüm çok agresif ve gergin ona rağmen bu şekilde yapıyoruz biz, tabiiki varlığını farkediyor ama görmeyince aşırı stres olmuyor. Kediniz kısır olmadığı için daha çok tepki verir, erkek kedilerde kızgınlığa girme çıkma olayı yok bu arada, en önce evdekini kısırlaştırarak başlamak daha iyi olur sanki.

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

@ZehraBulutt katılıyorum, bence de öncelikle evdeki kedinizi kısırlaştırmalısınız. Kısırlaştırırsanız, bu sorunları daha az yaşarsınız. Yani sokaktaki kediyi kısırlaştırsanız bile evdeki kediniz başka kedilere yine tepki verebilir. Önceliği evdeki kedinize verin bence :))

Cook
Cook

119166

Birkaç kez geçici yuva olayım dedim, tek bir odada tutuyordum ama stresten direkt yemeden içmeden kesildi o riski alamıyorum :( Evdekinin tedavileri bir bitmedi ki kısırlaştıralım. Tekrar mantarı çıktı yine onun bitmesini bekliycez kısırlaştırmak için. En az 1 ay bekleyelim dedi veterinerimiz, o zamana kadar da diğer dişi gelmeye devam ederse iyice stres olcaz bu sefer :( Veterinerde 3 gün kalsa toparlar mı peki dişi, günlük mamasını düzenli veriyorum zsten burada yuvası da var

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hassas bir çocuğunuz var demek ki, zaten mantarı varsa almayın eve, stresten daha da çoğalır. 3 gün dişi kedi için az bence, 3 günde dikişler kaynamayacağı için sokakta yeniden açılabilir. 1 hafta kadar kalsa iyi olur bence, zaten veteriner de salmaz herhalde büyük oranda iyileşmeden yarası.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kediyi iyileşme döneminde misafir edecek bir geçici yuva da bulabilirsiniz belki. İstanbul'da olsaydınız ben alırdım :)

Cook
Cook

119166

Öyle deneyelim madem teşekkür ederiim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 295 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR