Kedim Sürekli Aç

bdurcak
bdurcak

1407 Puan

kedimi 2 hafta önce kısırlaştırdık ve eve geldiğinden beri o kadar aç ki. şu an yavru maması bitmediği işin ondan vermeye devam ediyoruz veteriner 1 çay bardağı ölçerek verin demişti. gün içinde azar azar veriyoruz. bizim yediklerimizden de ara sıra veriyoruz ama sürekli mamasını sakladığımız yerde bekliyor. biz mi az mama veriyoruz acaba? bir de kısır maması aldıktan sonra ne kadar ölçü veriyorsunuz?

8 CEVAP

aylinceyda
aylinceyda

14282

Her mamanın ölçüsü kedinizin kilosuna göre değişir. Belli bir ölçü miktarı yoktur. Miyavladığında mama vermemeye çalışın, miyavladığında mamasını verirseniz alışkanlık haline getirir. Ek gıda verdiğiniz günlerde mamasının hepsini vermeyin, azaltın. Benim kedilerimden birinde de aynı problem var çok mama verip test ettiğimiz oluyor yine de doymuyor. Tabii benim ki ufaklığından beri obur. Mama istediğinde görmemezlikten gelin. Ölçüsünün dışına çıkmayın.

mishapamuk
mishapamuk

1027

Bizim veteriner ilk gittiğimde mama kabı hep dolu olsun, yavru kedide beslenme iyi olsun istiyoruz demişti. İkinci gittiğimizde mamayı biraz azaltsak hiç fena olmaz dedi. zaten karışık kafamı iyicene karıştırdı. bence en doğrusu verdiğimiz mamanın arkasında yer alan kilo / ay tablosuna göre vermek. 1,5 aydır ben buna çok dikkat ediyorum. 17 kasımda gittiğimizde Misha 4,5 kiloydu (04.04.20 doğumlu bu arada). Dün gittik 4,2 kg geldi. Ne zaman mama kabının oraya gitsem deliriyor ama tutuyorum kendimi.

Her istediğinde mama verirseniz zamanla çok kilo alır ve farklı sorunlar yaşarsınız. Mama saati koyun ve ölçüsünden çıkmayın derim. Az mama vermiyorsunuz arkadaş yazmış her mamanın miktarı farklı veteriner o kadar dediyse doğrudur. Ben de başta doyacak mı diye endişeleniyordum ama doyuyorlar merak etmeyin.

bdurcak
bdurcak

1407

kesinlikle haklısınız kilo artışının bir sürü hastalık getirdiğini biliyorum bu yüzden 1 çay bardağını asla aşmıyoruz. sabah akşam olarak yarım yarım versem belki aklına gelmez ve doyar dobik pesmet. tok olduğunu bildiğim halde gidip mamasını sakladığımız yerde bekliyor sanki 3 saniye önce bitirmemiş gibi

Seydacelk
Seydacelk

4610

Benim 2.5 aylık kedim de sürekli aç. Evet mama tası hep dolu olsun yavru bu diye düşünüyorum ama ne kadar koysam o kadar yiyor doldursam ağzına kadar gide gele bitirmeye çalışıyor bende şimdiden azar azar veterinerimin ölçüsüyle öğünlere böldüm.

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

4.5 kilo bir kedinin günde 1 çay bardağı yemesi lazım. Kendiniz kaç kilo?

bdurcak
bdurcak

1407

4.2-4.3 civarında ama şu an yavru maması yiyor kısır kedi maması aldığımızda da aynı ölçü olması mı gerek

ik2008
ik2008

612

Kediler genelde açtır yani ne zaman verseniz biraz biraz yerler ama bunun dışında endiseleriniz olursa gun içinde fazladan malt vitamin tourine macunları vererek belki daha az aç bir kedi sahibi olabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 380 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR