Çok Acill...kedim Mantar Ve 6 Aylik.. 1 Aydır Yetişkin Maması Kullanıyo.. Kittenmı Yoksa Yetişkinmi?

Sushicom
Sushicom

243 Puan

Arkadaslar merhaba 6 aylik kedim var. yaklasik 15 günden fazladır mantarla uğraşıyorum daha önce tecrübem olmadığı için veterinerle bi yol cizdik.. mantar aşısı yaptırdım bir doz. Ecosin bi işe yaramadı. Şuan kendi araştırmam sonucu exoderil sprey aldım.
Kedim gazlı olduğu için virbac gasto verildi mama olarak.. acaba 6 aylık kediye ağır olduğu için vücutta böyle bi tepki yaparmı . Sonuçta yetişkin maması kullanıyo 1 aydır.. lütfen yardım edebilirmisiniz? Çok çaresizim ..
yetişkin maması ağır gelmiş olabilirmi? Bu yüzden mantar olmuş olabilirmi?

4 CEVAP

ozlemsevgi
ozlemsevgi

7408

Mantar genelde bağışıklık düştüğünde ortaya çıkar, bir de fazla antibiyotik kullanımına bagli olarak da çıkabilir diye duymuştum bir veterinerden. Ben de mantarla ugrastim. Batikon la temizleyip travogen, oly, travazol krem kullandim. 3 farklı kedi için 3 farklı ilaç ismi yazdım ama hepsi birbirinin muadili. 1 kedi için de ketoral kullanmistim. Bunların hiçbirini kendi tercihimle değil veteriner önerisi ile yaptım. Asi yapıldıysa 2. Dozdan sonra korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Bağışıklığını yüksek tutmaya çalışın. İmmunex kullanın (veterinere danışarak). Ben sokak kedilerime bile siringayla veriyorum. Bu zamanlarda bagisikliklari düşmesin hasta olmasınlar diye. Multivitamin macunlardan da tercih edebilirsiniz. :) Zor bir süreç, sabredin. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz :)

Sushicom
Sushicom

243

Çok teşekkür ederim ilginize.. haklısınız çok zor ve uzun bi hastalıkmış malesef :( kaşınıp yara oldukça içim gidiyo çaresizlikten. Evet 10 gün sonra 2. Doz aşı olucak.. immun hap veriyorum bir de veda clean skin.. dediğiniz kremi de aklma yazdım ..çok teşekkür ederim :)

Ameszuyka
Ameszuyka

525

Merhaba benim kedimde de mantar olmuştu, mantar için iğne yaptı ve eczaneden mantar spreyi alıp sıktım her gün düzenli, sonra geçti.

Sushicom
Sushicom

243

Çok geçmiş olaun darısı benimkinin başına.. 10 gün sonra 2. Doz olucak ama yayılma var.. bakalım bekliyorum çaresizce 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 373 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR