Ev Yapımı Mama

balinannesi
balinannesi

938 Puan

Merhaba arkadaşlar ben kedim Bal'a yaş mama pek kullanmıyorum bunun yerine evde bazı tarifler yapıyorum çok severek yiyor ama sizlerinde bu konuda fikirlerini almak istiyorum sağlıklı mıdır diye. Örneğin bir havuç kabak brokoli ve bazen patates bir de tavuk göğüsü haşlayıp blenderla çekiyorum ama çok fazla çekmiyorum çok lapa olmasın biraz tanecikli kalsın diye tavuklar.. çok beğenerek yiyor bazen kuru mamasıyla beraber veriyorum sizce bi zararı olur mu çok fazla vermiyorum zaten.. önceden de gimcat in yaş mamalarından alıyordum ton balıklı falan

14 CEVAP

kedicigim1054
kedicigim1054

3516

ben severek yiyorsa pek sorun olacağını düşünmüyorum

milodelisi
milodelisi

11213

Schesir kesin doğal ve çok iyidir. Dollfacepersian ın dediği Schier bu :) İçeriği:
Schesir brand has always represented the very best quality natural products.
Wet food:
with 100% natural ingredients, of the same quality as those used for food for human consumption, but not intended for human consumption for commercial reasons.
Free from colourings, appetising additives and preservatives.
Hormone-free chicken and fish caught in the open sea.
Careful selection of the very best parts of the fish and meat, steam-cooked and hand-processed.


The variety and wide range of products (almost 200), supported by continual innovation, are the company’s main strengths. To ensure excellent nutritional development of our dry foods, we consult with the Alma Mater Studiorum Università di Bologna – Department of Veterinary Medical Sciences.


For the preparation of wet food we use only not overfished tuna species and that have already reached reproductive maturity. The term “tonnetto” should not mislead over the size of the fish used, as it does not indicate a young tuna fished too early, but rather a species which remains small even when it reaches adulthood.


Sitesi böyle diyor. Türkçe çevirisinide koyayım.
Schesir markası her zaman en kaliteli doğal ürünleri temsil etmiştir.
Islak yiyecekler:
% 100 doğal içerikli, insan tüketimi için kullanılan gıda ile aynı kalitede ancak ticari nedenlerden ötürü insan tüketimi için tasarlanmamıştır.
Renklendiriciler, iştah açıcı katkı maddeleri ve koruyucular içermez.
Açık denizde yakalanan hormonsuz tavuk ve balık.
Balık ve etin, buharda pişirilen ve elle işlenmiş çok iyi parçaların dikkatle seçilmesi.


Sürekli yenilik ile desteklenen çeşitlilik ve geniş ürün yelpazesi (yaklaşık 200) şirketin ana güçlü yönleri. Kuru gıdalarımızın mükemmel beslenme gelişimini sağlamak için, Bologna Üniversitesi Alma Mater Studiorum Universitesi'ne (Veteriner Tıp Bilimleri Bölümü) danışarak tasarladık.


Islak gıdaların hazırlanması için sadece aşırı avlanmış orkinos türleri kullanılmamakta ve üreme olgunluğuna ulaşmış durumdayız. "Tonnetto" terimi, kullanılan balıkların boyunu yanıltmamalıdır; çünkü genç ton balığı çok erken avlanırken, yetişkinliğe ulaştığında bile küçük kalır.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bunu yapmanız çok sağlıklı ve güzel. Bende dememiştim ama sevmedi. Şimdi doğal,katkı maddesi ve kimyasal koruyucu içermeyen yaş mamalar kullanıyorum. Çok severek yiyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Naz18
Brit Care,Gimcat (yavru kedi maması iyi değil) Schier. Sapphere(Tahılsız) beğendiğim markalardan. Özellikle alerjik bir kediniz varsa Hipoalerjenik olan Brit Care kullanmanızı öneririm:)

cahitsel
cahitsel

712

bende kesinlikle sizin yaptığınız tarifi öneriyorum kesinlikle yaş mama vermiyorum yaş mamanın içindeki o jole rahatsız ediyor beni ve bizim yaptığım direk et ve sebze suyunda katkısız tamamen doğal. bence yapmaya devam edin. amerikada hep insanlar böyle yapıyor bilinçli olanlar yaş mama yerine bunu yapıyorlardı içine maydanozda katabilirsiniz.

balinannesi
balinannesi

938

Maydonozla hindi eti veriyorum tamamen yağsız tuzsuz haşlıyorum çok seviyor benim de içim rahat etmiyor açıkçası hazır aldığım mamaşaron içindeki koruyucu maddeler yüzünden :/ ve o mamalar çok şişkinlik yapıyor kedimde onu farkettim..

naz16
naz16

1721

Dollfacepersian yaş mama veriyorum dediniz adını yazabilir misiniz ?Teşekkürler

cahitsel
cahitsel

712

aynen haklısınız. dediğiniz tarifi bende deneyeceğim. maydanozuda hindi etiyle beraber haşlıyorsunuz değil mi.

balinannesi
balinannesi

938

Tarifteki proteini sağlayan orneğin tavuk yerine hindi olabilir veya kırmızı et bu şekilde değiştirebilirsiniz evet birlikte haşlıyorum:)

balinannesi
balinannesi

938

Bazen de yumurta haşlayıp ayrı bi şekilde yaptığım mamaya katmıyorum sadece vereceğim zaman koyuyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi
Bir türlü adını ezberleyip doğru yazamıyorum. Siz de olmasanız olmayan bir mamayı arayacaklar benim yüzümden. Çok teşekkür ederim. Ben en iyisi ismini ezberleyene kadar önermeyeyim kimseye:)

sedattkts
sedattkts

630

Bu hazırladığınız mamayı kaç gün yedirebilirsiniz? Hemen bozuluyor mu? Sık sık yapmak zahmetli olabilir de.

milodelisi
milodelisi

11213

sedattkts
Ben sokaktaki kedilere evden aynı şekilde mama yapıyorum. En fazla 3-4 gün tavsiye ediliyor, ediyorum:)

balinannesi
balinannesi

938

Eğer çok miktarda yapacaksanız 3-4 günlük miktarını ayırıp geriye kalanını buzdolabı poşetiyle buzlukta saklayabilirsiniz hatta aynı annelerimizin kıymaları yaptığı gibi top top ayırarak koyabilirsiniz kullanacağınız kısmını çözdürüp kullanabilirsiniz fakat bu buzluk olayı da abartılı sürelerle yapılmamalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1647 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR