Akut Böbrek Yetmezliği Geçmişi Olan Kedi İçin Mama

ondsar
ondsar

760 Puan

Arkadaşlar selam, kedim Eylül ayı başında akut böbrek yetmezliği tedavisi gördü ve değerleri çok şükür ki kısa sürede normale döndü. 2 ay renal mama kullandık. Sonrasında düşük proteinli kaliteli mama arayışlarımız başladı. Ben n&d nin quinoa serisinde urinary mama buldum ve geçiş aşaması olarak kullanmak için uygun dediler. Bu üründen de 1 ay kullandık. Çakılla ilgilenen veterinerimiz mama konusunada düşük protein olması ve tedavi maması olmaması dışında bir öneride bulunmuyor. Başka bir veteriner arkadaşım da n&d yüksek proteinli, onun yerine proplan veya hills bakabilirsin dedi. Oysa proplanın proteini daha yüksek. Bana ikisi de mama konusunda çok bilgili gelmedi. Çünkü kedimizin iyiliği için önerdikleri şey mamanın kalitesini düşürmek ve öne sürdükleri şey de mama değerleri ile tutarsız. Kedimizin şu an kullandığı mama alt üriner sistem odaklı ve aslında böbrekle de pek alakası yok. Yeni ve içime sinecek bir mama arıyorum. Akut böbrek yetmezliği geçmişi olan arkadaşlar varsa daha makbule geçer ama. Düşük proteinli ancak kaliteli ve sürekli kullanılabilecek bir mama arıyorum. Önerileriniz nelerdir?

5 CEVAP

ondsar
ondsar

760

Hastalanmadan önce acana kullanıyorduk. Kedimiz kısırlaştırlmış bu arada.

Faytekin
Faytekin

11982

Geçmiş olsun Britcare yeni çıkan serisinin Urinary çeşidine bi bakın isterseniz ,hem içerik olarak kaliteli hemde istediğiniz değerlere uygun,yalnız suan sadece 2 kg olarak var,böbrek sorunlarına karşı protein magnezyum ve fosfor gibi değerlerin düşük olan mamalar kullanılması gerektiğini biliyorum ben,zaten urinary mamalarà bakarsanız da bu şekilde üretiliyor hepsi,bende suan bu mamanin sterilized olanına geçtim içerik olan en beğendiğim mamalar arasında şuan .
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/brit-care-hypo-allergenic-uriner-sistem-sagligi-icin-tavuklu-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-2kg.html

ondsar
ondsar

760

Aslında kalıcı olarak urinary bir mama kullanmak değil niyetimiz. Zaten urinary mamalar daha çok alt boşaltım sistemine yönelik, böbrekten ziyade. Uzun kullanımda alması gereken bazı besinlerden de mahrum kalabiliriz. Ben aslında böbreklerin kendisine zararı olmayan ama standart günlük kullanıma uygun tam içerikli bir mama arıyorum. Bir ay daha n&d quinoa urinary kullanıcaz sanırım düşük protein oranından dolayı ama sonrasında n&d ancestral grain sterilised düşünüyorum. Keşke acana ya dönebilsek ama böbreklerine geçmişte o zarar vermiş olabilir diye dönmeyeceğiz sanırım. Bir de acana protein oranı çoğu daha düşük kaliteli markadan azken nasıl oluyor da yüksek proteinli diye biliniyor piyasada.

Faytekin
Faytekin

11982

Sorun zaten sadece protein oranı değil kalsiyum magnezyum fosfor sodyum gibi minerallerin yüksekliği de bu gibi problemlere yol açabiliyor,bende uzun süredir Nd ancestral grain kullanıyordum ve cok da memnundum ama suan Britcare é geçtim ,ben size urinary é bakın dedim ama yeni çıkan serisinin hepsi böbrek ve idrar yolları için çok dengeli yapılmış ve dediğiniz gibi protein oranı da yine hepsinde düşük tutulmuş bu yüzden çok hoşuma gitti bu seri ,sanırım bundan sonra bundan devam edeceğim ben.

ondsar
ondsar

760

Çok sağolun, umarım memnun kalırsınız. N&d yi bırakma nedeniniz nedir? Bir sağlık problemi mi oluşturdu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 330 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR