Yeni Kedi Sahiplenmek Ve Bir Kedi Bir Köpek Alışır Mı? Kendi Tecrübelerim. - 1

Uzun yıllardır hem kedi hem köpek bakıyoruz. Evdeki kedimiz 6 aylığa girdi, köpeğimiz ise 12 yaşında. Bunlar dışında apartmanda 7 kedi bakıyoruz (apartmanca). Eve bir kedi girdikten sonraki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum öncelikle. Biz yarı kapalı tuvalet kullanıyoruz, tamamen kapalı tuvaletten çok hoşlanmadığını fark edince kapaklı kısımdan vazgeçtik, paspası da olunca oraya buraya kum taşıma problemini çözdük. Geldiğinde kum eğitimi yoktu ama kendiliğinden alıştı, birkaç kez kumuna götürdüm kazmasına yardım ettim, o ana kadar eve de işemedi, tuttu hiçbir yere yapmadı. Kazmaya başladıktan sonra da alıştı tuvaletine, bu maceramız kısa sürdü anlayacağınız.
Kum olarak ne kullanıyoruz? Ben Pisi Pisi kumu kullanarak başladım ama çok koku yaptı yani kumun kendisi kokuyordu hayvanın üstünde ve ben bundan hoşlanmadım. Daha sonra Akkum, VanCat ve ProArt kullandım sırayla. Açıkçası ben hepsinden de memnun kaldım bir dahaki kumumuz bittiğinde alır mıyım alırım. En memnun kalmadığım ise Jungle, kaka kokusunu hapsetmiyor ve topaklaşmıyor. Kullanırken çok zorlandım. Ama favorime ver artık bittikçe bunu alırım dediğim ise LindoCat. Elimdeki ProArt bitince Getir'de bunu buldum. Denemek istediğim Proline ve LindoCat vardı zaten. Lindo'yu alınca başka bir şey denemek istemedim. Aşırı iyi topaklaşıyor, alışmasında hiç sıkıntı yaşamadık, tozutmuyor, üstünde koku kalmıyor. Fiyatı da diğer saydıklarıma göre çok çok daha uygun. Muhtemelen bundan sonra Lindo ile devam edeceğim bulamazsam; Akkum, VanCat ya da ProArt alırım.

4 CEVAP

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Köpegi alıştırmak kolay olacaktır ama kedinin karakterine göre değişir

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ne kadar güzel apartmanca kedilere bakmanız, imrendim doğrusu. Biz mama koyuyoruz diye komşularla sorun yaşıyoruz burda.

sforselin
sforselin

119776

Pisi pisi hakkında yazdıklarınızı biraz hafif buldum. Lütfen toplaşılıp bu kuma küfredilsinbxbxb Lindocat kesinlikle ondan daha iyi ama o da tozutuyor. Bentonitlerin hepsi az ya da çok tozutuyor mutlaka. Pelet rahatlıktır, pelet sağlıktır bxbxvx Arkadaşımın çişini ara ara kapatan kedisi peletle geçince sorunsuz kapatmaya başladı çişini kakasını. Bize çok gelmese bile onlar çok daha yakından maruz kaldıkları için bu toza rahatsız oluyorlar. Alışma sürecinde sabırlı olmak gerekebiliyor tabii bazı kediler için

Bizim köpeğimiz daha zor kabullendi, kedimiz daha naif karakter olarak ama sorunsuz 15-20 gün sürdü alıştılar birbirlerine. Devamını da yazdım.
Açıkçası apartmanın bunu kabullenmesi çok uzun sürdü en sonunda biz inata bindirdik, onlar da Allahın sessiz kulları sonuçta gelene git demek kültürümüzde yok kapıya gelen çevrilmez diye diye kabullendiler. Onlar için daha pahalı mamalar kullanmak isterdik ancak Krax, Bonacibo gibi mamalar yiyorlar, evlerden ne çıkarsa onları da yiyorlar. Sadece biri doğuruyor onu kısırlaştıramadık. Keyifleri yerinde şükür.
Pisi Pisi yi ilk sahiplendiklerimiz vermişti. Açıkçası kısa süre kullanabildim zaten diğerlerine denk gelince bıraktım direk, bunları yazmasam aklıma bile gelmezdi. Pelet denemeyi bende istiyorum ama galiba şu anlık cesaretim yok ama hep aklımda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 274 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR