Yeni Kedi Sahiplenmek Ve Bir Kedi Bir Köpek Alışır Mı? Kendi Tecrübelerim. - 3

Kedimiz eve ilk geldiğinde alışmazlar diye çok korkmuştuk. Kedimiz o zaman 2.5 aylık, köpeğimiz 12 yaşında. Ancak hayvanları kendi hallerine bıraktığınızda olan şeyler göz yaşartıyor. Aman atmasın aman tutmasın derken hayvanlar birbirine karşı daha saldırgan davranabiliyor. Biz kendi hallerine bıraktık, bazen bir odaya koyduk, şu an aynı kaptan mama yiyip evde beraber oynuyorlar. Kedimiz tekir bir kedi, köpeğimiz terrier. Köpeğimiz için uzun yıllar Pedigree mama kullandı, herhangi bir sorun yaşamadık. Yaşlandığı için Advance Sensitive somonluya geçtik, memnunuz. Çoğunlukla biz ne yersek onu yemek istiyor. Köpeğimiz için de paketli yaş mama kullanmadık, düzenli olarak haşlanmış tavuk ve balık tüketiyor.
Biz köpeğimizi çok geç kısırtlaştırdık, bu sebeple bir sorun yaşamadık sadece veteriner daha da çiftleşmeyecekse kısırlaştıralım ömrü uzar hem dedi. O sebeple kısırlaştırdık hem akıntısı çoğalmıştı bir sorun yaşamamıştık ama 7 yaşındaydı kısırlaştığında. Şu an kedimi kısırlaştırmak istedim ancak testler pek iyi çıkmadı, ameliyat riskli olabilir dediler. Dolayısıyla şu an onu kısırılaştırma gibi bir düşüncem yok. Doğurmasını da istemiyorum çünkü o yavrulara ya ben bakmak isterim ya da güvendiğim birilerine vermek ama ben kendim dışında birine güvenir miyim diye sorduğumda cevap hayır oluyor. Şu an kızgınlık dönemi için veteriner anti stress maltı verdi bekliyoruz, bir sorun yaşarsak başlayacağız kullanmaya.
Köpeğimizin de kedimizinde 3 ayda bir iç dış parazitlerini yaptırıyoruz. Dış paraziti evde kendimiz yapmaya başladık ikisine de. Marka vermek istemiyorum bize veterinerimiz önerdi doğal olduğunu, derilerine de iyi geleceğini söyledi. 3 ayda bir uyguluyoruz iç parazit içinde ikisi de hap yutuyor. Karma, kuduz, bronşit, lösemi aşılarını yaptırıyoruz. Aşılamanın onlar için iyi olduğuna inanıyoruz, aşılardan yana bir problem yaşamadık.

Henüz Cevap Yazılmamış :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 0 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR