Köpeğim Mama Yemiyor

ELMEMO
ELMEMO

226 Puan

Merhaba yaklaşık bir hafta önce dişi alman çoban köpeği sahiplendim.Köpeğim bi kaç marka değiştirmeme rağmen kuru mama yemiyor.Onu mamaya nasıl alıştırabilirim.Ayrıca kendisi çok yaramaz bir kız sürekli elimi ısırmak istiyor bu problemlerin üstesinden nasıl geleceğimi maalesef bilmiyorum , tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim :)


13 CEVAP

ELMEMO
ELMEMO

226

Çok teşekkür ederim :)) yıllardır hayalini kurduğum bebeğime kavuşmak beni kadar sevindirdi tarif edemem.İş hayatım dışında vaktimin çoğunu ona ayırdım , haliyle yavru olduğu ve annesinden yeni ayrıldığı için geceleri pek uyutmuyor ama zamanla düzeleceğini umuyorum.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Zaten bir anda kuru mamaya geçmemeniz gerekiyor ilk gün yediğinin yüzde 80i yaş mama yüzde 20 si kuru mama olsun. Sonra 60a 40 sonra 50 ye 50 sonra 30a 70 gibi bir oranla azaltarak verirseniz alışacaktır.
Hayır komutunu öğretin elinizi her ısırdığında bagirmadan sinirlenme sen hayır diyin ve yanlış birşey yaptığını anlamasını sağlayın. Alman kurtları pek sağlıklı olmuyor yapısı gereği o yüzden bir vitamin alırsanız köpeğiniz için iyi olur.

ELMEMO
ELMEMO

226

Vakit ayırıp sorumu cevapsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.Yarından itibaren dediklerinizi uygulayacağım.Sağlıcakla kalın :)

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

İlk önce yaş mamayla kuru mamayı birlikte verin. Sonra zamanla yaş mama miktarını azaltın. Zamanla kuru mamaya alışacaktır zaten, merak etmeyin. Yeni dostunuz hayırlı olsun bu arada :)

Denizygt
Denizygt

11024

Bence yaş mamayla kuruyu karıştırarak verebilirsiniz zamanla yaş mamayı azaltırsanız öyle öyle kuruya geçişi kolay olur, el ısırma olayı içinde oyuncaklarla oynatmanız faydalı olacaktır bence artı diş kaşıyıcılarında faydası olur

seliinkececi
seliinkececi

2912

biz de daha yenice oglumuzu sahiplendik o da boyle kuru mama yemiyordu fakat elimle vererek alistirdim. elime bi miktar aldim ve sevmeye basladim bi yandan da sanirim cesaretlenip yemeye basladi yavastan:) siz de deneyebilirsiniz ve yas mama vermeyin bu sure zarfinda illa ki yiyecektir. Yavru kopeklerin disleri kasindigi icin surekli isirirlar bizimki de yerde ne bulursa kemirme egiliminde:) yavas yavas hayir komutunu ogretmeye calisiyoruz ama nafile cok kucuk daha...

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Yaş mama verin onu da yemez ise mutlaka veterinere götürün

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

1 haftadır ne ile besliyorsunuz ben anlamadım hayvan sadece kuru mama mi yemiyor?

ELMEMO
ELMEMO

226

Yaş mamayı severek yiyor sıkıntı kuru mama da

ELMEMO
ELMEMO

226

Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim

zibityus
zibityus

11845

hayırlı olsun ne ya araba mı bu ?? siz çocuğu olanlara falan hayırlı olsun mu diyosunuz?

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Bu dönemde yaş mamayı kesmesi uygun değil yavaş yavaş alıştırması daha iyi. Isırık mevzusuna gelince eğer elinizi ağzına alıp dişlerini kaşır gibi ısırıyorsa önemli değil oyuncak alın ama uyarı ısırığı gibi ısırıp çekiyorsa alışkanlık haline gelmesi çok tehlikeli

ELMEMO
ELMEMO

226

Merhaba bugün kuru ve yaş mama karışımı şeklinde öğünlerini hazırladım.Severek yedi :)) zamanla yaş mamayı azaltmayı düşünüyorum.Vakit ayırıp sorumu cevapsız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 847 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81186 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR