Köpeklerde Kaygı Bozukluğu Hk.

Merhaba arkadaşlar.
Köpeginde sahibinden ayrılmaktan korktugu ve / veya stres yaşadığı için kaygı bozukluğu sorunu yaşayan var mı aranızda?
Benim çocuğum, 2 aylıktan beri benimle ve her adımımda da yanımda. İşe dahi onunla gidiyorum. İzmir'de yaşanan depremde evimizin iç duvarları yıkıldı ve ailemin yanına İstanbul'a gitmeye karar verene kadar kızımla (poncik) sokakta kaldık. Hem deprem, hem sokakta o kadar uzun süre kalmak hem de yaklaşık 1 ay başka bir evde kalmak (ailemin evinde), onu strese sokmuş ve beni kaybetme, benden ayrılma korkularını tetiklemiş veterinerinin dediğine göre.
Bebekken helikobakter denen illetten çok çekti yavrum. Fakat uzun süredir bu konuda bir sıkıntı yaşamamıştık. Ama bu kaygı bozukluğu sorunu, bünyesini çok zayıflatmış ve malesef helikobakter yine hortladı.
Kızıma bebekliğinden beri bakan harika bir veterineri var; bu konuda gerçekten çok şanslıyız. Tekrar tedavilere başladık, bunu da atlatırız umarım.
Aranızda köpeğinde veya kedisinde kaygı bozukluğu yaşayan varsa tecrübelerini benimle paylaşabilir mi rica etsem?
Şimdiden tesekkur ederim.

2 CEVAP

flymickey
flymickey

103036

Helikobakter nedir acaba? Bir köpek sahibi olarak merak ettim :( arkadaşım yaşadı ben yaşamadım kaygı bozukluğu, beraberinde bağışıklığı düştüğü için uyuz olmuştu hayvan baya bir uğraştılar.

Helikobakter, mideye tutunan bir bakteri türü. Köpeklerde midede gastritten kan kusmaya ve hatta ülsere kadar sebep olabiliyor.. Çok ağır ve yanılmıyorsam 21 günlük bir antibiyotik kürüyle veya uzun süreli probiyotik&diyet desteğiyle tedavi edilmeye çalışılıyor. Genelde de tümüyle yok olmuyor, uykuya yatıyor. Zayıf düştüğü anda yine hortluyor. Sonra aynı tedavi sar başa... nadiren geçiyor.
Tabii bunlar benim bu süreçte öğrendiğim yüzeysel bilgiler. En doğruyu yine bir veteriner hekim anlatır.
Size ve arkadaşınıza köpeklerinizle sağlıklı ve uzun yıllar dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR