Kedinin Cinsi Norveç Orman Kedisi Mi?

Cansunurk
Cansunurk

2083 Puan

Kedinin cinsini merak ettim. Norveç orman kedisi mi? Yoksa Tekir kedisi mi?


10 CEVAP

ferhat05
ferhat05

15802

Normalde:
Tekir


Sahiplendirme ilanlarında:
Scottish Fold

Littlecats
Littlecats

1599

nasıl yani sahiplendirmeyse yalan söyleyebilir miyiz?

Asil50
Asil50

103910

Benim oğlum da aynı kabarık tüyler. Hatta bayada benziyor sizinkine.😍🥰 Bende baya arastirdim kesin ankara kırması yada norveç diyorduk ki vete sorduk tekir dedi 😂

sforselin
sforselin

119776

Dediğiniz kediler çok daha iriler ve zaten belli bir ırka ait olduğunu söylememiz için çok ciddi değerlendirme koşulları, standartları var. Ankara kedisi dememin sebebi doğal olarak bu coğrafyada ortaya çıkmış bir ırk olduğu söyleniyor. Yine bir sürü standardı var kabul edilse de kırsal kesimde gördüğümüz uzun tüylü güzel kedilere Ankara kedisi diyebileceğimiz düşünüyorum.
Aynı kediyi ismini farklıyken isteyip tekir deyince istemeyen insanların böyle aldatılmalarını yanlış bulmuyorum. Ben yapmadım ama sokaktakilere hasta deyip benim tedavi ettirip evde baktığım kediyi almak için çırpınan insanlar varken bu isim aldatmacasının, insanlar önyargılarını kırana kadar işe yarar olduğunu düşünüyorum. İnanın insanlara tekirin de tuvaletini kuma yaptığını anlatmak bile zor.

ferhat05
ferhat05

15802

Norveç orman kedilerinin tüyleri sanki daha uzun ve sık. Ayrıca çenelerinin altında uzun tüyler var aslan kürkü gibi. Ama norveç kedisi de olabilir emin değilim.

sforselin
sforselin

119776

Uzun tüylü Anadolu kedilerine Ankara kedisi diyebilirsiniz aslında direkt. Ama sahiplendirme falansa amacınız Norveç de diyebilirsiniz tabii.

Cansunurk
Cansunurk

2083

Ananemin kedisi doğurdu 3 tane. Onlardan birisi bu kedi. Şuan bakıyoruz her birine. Kediler birden uzun tüyleri oldu. Merak ettim açıkcası ondan sormuştum :)

Littlecats
Littlecats

1599

çok haklısınız :D

Tengu
Tengu

14308

Ankara kedisi uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul ediliyor uzun tüylüyse ankaradır bence:)) ilanlara ankara yazın gitsin ankara illa beyaz olacak diye bi şey yok sonuçta

Tengu
Tengu

14308

Bu yavru kolay yuva bulur gibi geliyor eğer sahiplendirecekseniz Norveç orman kedisi yada ankara kedisi yazın ilanlara sıcak bir yuvası olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 991 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80543 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR