Kedim Yeni Kediyi Kabullenmiyor

Iceoglan
Iceoglan

11762 Puan

Herkese merhaba,
Bu konu ile ilgili bir sürü başlık açılmış ama bir de ben size danışmak istedim. Yakında 3 yaşına girecek bir oğlum var British shorthair. Kısır. Çok sakin karakterli, fazla sevilmekten, kucakta durmaktan, oyundan fazla hoşlanmaz. Asla tırnak çıkarmaz ve ıssırmaz. Sadece veterinerde aslana dönüşür, bir tırnak kesilmesi sırasında bile 4 kişi zor tutar. (ben tek başıma yapabiliyorum)
2 aylıktan beri bahçede baktığım bir sokak kedisi olan kızı kısırlaştırma ameliyatından sonra iyileşene kadar kalsıni alışırlarsa hep kalsın diye eve aldım. 1 hafta ayrı bir odaya kapattım ve birbirlerini hiç görmediler. Sonraki süreci anlatıldığı gibi uygulamaya çalıştım (koku alıştırma, mama kapları değişimi, kafeste tanıştırma vs)
1 hafta daha geçince kapıları açtım. Oğlum hiç. yaklaşmıyor, yaklaştırmıyor. kıhlıyor, hırlıyor. Kız ile aynı odadayken yemek yemiyor, bana dokundurtmuyor. Kız tam bir oyuncu, bana alışık olmasının da rahatlığı ile, her yere girip çıkıyor, sürekli oyun istiyor. İkisini aynı anda oynatmaya çalışıyorum ama mümkün olmuyor. Oğlum evin patronu olduğunu göstermek yerine kız ona yaklaşınca kaçıyor saklanıyor. Ne zamanki kızı odaya koyuyorum o zaman biraz oyun oynuyor ve sevdiriyor kendini. Bir kaç kere kız onu kovaladı ama aralarında hiç temas olmadı.
Oğlumun huzuru kaçsın, mutsuz olsun istemiyorum ama kızdan da vazgeçmek istemiyorum. :(
Önerilerinize gerçekten ihtiyacım var.

6 CEVAP

Alperen07
Alperen07

115858

Bence biraz daha zaman verin onlara biraz daha alışsınlar gayet güzel anlaşırlar abilik yapar evdeki kediniz ona , benim arkadaşım da 5 yaşındaki kısır erkek kedisine yeni kısırlaştırılmış dişi kedi sahiplenmişti hasbelkader olmuştu yeni gelen kız manyak bişey afacan oğlan da bi o kadar ağır abi tıpkı sizin kediniz gibi asla ısırıp tırnak çıkarmaz kızdan hep dayak yiyordu hatta şimdi 7-8 oldu çok iyiler ki ilk bir ayda felan tamamen oturdu anlaşmaları vs. Bence kızınızdan da vazgeçmeyin ikisine de annelik yapın sağlıklı günler patili dostlarınızla..

Alperen07
Alperen07

115858

7- 8 ay oldu yazmak istedim eksik olmuş◉‿◉

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Gayet iyi bile gidiyor denebilir sizin süreç için, en azından kavga yok. Benim konuma da bakın isterseniz onlar bile alıştılar. Ayırmayın bir arada dursunlar alışacaklar daha çok yeni. Ayrıca sakın dişiden vazgeçmeyin pişman olursunuz, bu ne ki, benim deli oğlum bile alıştı pamuk gibi british mi alışmayacak, bir süre sonra beraber oynamaya da başlayacaklar görürsünüz.

Iceoglan
Iceoglan

11762

Umarım dediğiniz gibi olur. Elbet alışırlar diye düşünüyorum ben de. Sadece bir de şöyle denersen iyi olur diyen olursa, fikirlere açığım :))
Bu arada beni hiç çizmeyen oğlum, kız odadayken sevmeye kalkarsam, pati atıyor, çiziyor, vuruyor. Kıza yapamadığının acısını benden çıkartıyor galiba :/

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sizin evde kız daha üstün olacak belli :) Birlikte lezzetli şeyler yedirebilirsiniz bu faydalı oluyor biraz. Bizde de ilk zamanlar oynatmaya çalışınca yeni kedi oynuyodu büyük bakıyodu, siz gene de oynatın o da gözlemlesin biraz, zarar gelmeyeceğini anlasın yeni gelenden.

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Benim de kedilerim öyleydi zamanla alıştılar ben hiç bir sey yapmadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80543 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR