Barf Yöntemi

BARF yöntemi uygulayan var mi bilgi rica edeceğim sizlerden ♥️

10 CEVAP

FerayeG
FerayeG

103021

Ben kendimi böyle beslemiyorum zeytin ekmekle öğün geçirdiğim için şaşırdım valla helal olsun.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedilerde barf yerine raw uygulanıyor genelde çok fark yok arasinda. Barfta sebze ve meyvede veriliyor raw direk çiğ et veriliyor hayvansal olmayan şeyler çok tercih edilmiyor.
Yetişkin, orta aktiflikte bir kedinin ağırlığının %3 u kadar günlük et yemeli. 5 kg bir kedi için 150 gram et yemesi lazım. Bu miktarın %80 kas eti %10 kemik %5 ciğer %5 diğer salgı organları. Geçiş süresinde tavuk hindi gibi etler kullanılıyor 2-3 hafta sadece bu etle beslenmesi gerek, alerji vs var mi diye her yeni et çeşidini 2-3 hafta kullanıp kedinizin durumuna bakmalısınız.
Barf yaparken kesinlikle kuru mama yememeli.
Omega 6 takviyesi yapılması gerekir.
Eğer kemik vermem diyorsanız yumurta kabugu tozu vermelisiniz. Kemik geçiş doneminin 2. Gününde verilmeye başlanıyor ve kas etinden sonra en önemlisi. Eğer kalsiyum eksik gelirse ishal görülebilir ishal olursa geçiş döneminde kemik oranı artırılmalı. Kakasi katı ve kuru ise kemik oranı dusurulmeli. Boyle boyle kedinize uygun oranı ayarlayacaksiniz.
Kemik direk kemik olmamalı etli kemik olmalı tavuk kanat gibi.
Birde ilk günlerdeki geçiş aşamasından sonra farklı organları kullanmaya dikkat etmelisiniz her organın farklı bir vitamini vitamin değeri var. Kedi hepsinden almalı.
Geçiş dönemin bağırsakların güçlendirmek içinde keçi sütlü kefir ve yoğurt verilmeli. Kefir ve yoğurt vermeye geçişten sonrada devam ediyorsunuz.

Denismozby
Denismozby

574

Sabahın 6 sında kalkıp yemeklerini buz dolabından çıkarıyorum altına sıcak su koyuyorum kumlarını temizliyorum, o sırada kendim yemek yemeye fırsat bulursam iyi günümdeyimdir demektir.

Mapple2
Mapple2

2822

Kedi icin mi düşünüyorsunuz ?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Şu a Uygulamiyorum ama 7 aydır arastiriyorum. Yıl başından sonra barfa gecmeyi de düşünüyorum. Sormak istediğiniz bir soru varsa cevaplıyabilirim ❤

Denismozby
Denismozby

574

10 yaşındaki kedilerimi 5 yildir barf besliyorum. Bizimkiler 5 yaşına kadar kuru mama yiyince 2 sinde geçiş çok zor oldu. Hatta bir ara döndük geri kuru mamaya ama daha sonra alıştılar. Geçiş dönemi kediniz seçici ise yavaş yapılmalı birden bire beslenmesini değiştirmek kediye hem değişik hem zorlu geliyor alışkanlıklarından vazgeçmeyi çok sevmiyorlar.
Bir kaç ay zor oluyor sonra bir çalışıyorsunuz uçup gidiyor göz kararı hepsinin ne yemesi gerektiğini ayarlıyabiliyorum. Alışınca her şey kolay oluyor ayda bir kere oturup 15-20 kg menü hazırlıyorum.

Evet kedimiz yavru 80 günlük falan sahiplendiğimiz kişi hafta da bir uyguluyormuş kilosu falan baya iyiydi bize geldiğinde bende uygulamak istiyorum ama araştırmakta fayda vardır ☺️

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bir kaç link bulup atarim biraz sonra

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ♥️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 474 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR