Kedimin Mamasını Değiştirmeli Miyim?

aybikeyyy
aybikeyyy

1202 Puan

Kedimi yaklaşık 1.5 ay önce sahiplendim. 11 aylık dişi tekir ve kısır değil.Veterinerimiz önceki sahibinin kullandığı mamayı hemen değiştirirsem kedimin ishal olabileceğini söylediği için mamaya devam ettim. Ancak mama içeriği sanırım pek uygun değil. İçindekiler kısmında mısır, buğday, tuz, kurutulmuş şeker pancarı gibi emin değilim ama kedi mamalarında olmaması gereken şeyler var. Sorum şu evet mamada bunlar var ama kedimin tuvalet alışkanlığı çok iyi hiçbir problemimiz yok, kusması yok, tüyleri canlı dökülmesi az. Yine de mamasını değiştirmeli miyim? Mama seçerken nelere dikkat edilmeli?

4 CEVAP

Elifke
Elifke

671

evet, birden mama değişimi sorunlara yol açıyor. açıkçası mamalarda yüksek protein oranına dikkat etmek lazım. tahıl miktarı az olmalı. çünkü kediler zorunlu etçil grubuna giriyor. ancak şu da bir gerçek ki ben piyasadaki en kaliteli mamaların bile besin değerlerine baktığınızda bir miktar tahıl ve tatlandırıcı var. zaten diğer türlüsü %100 et olurdu ki öyle bir mama zaten yok. onu ancak çiğ besleme yapabilirseniz sağlayabilirsiniz.
mama paketlerinin arkasındaki besin değerlerine bakarak içinde en çok et hangisinde varmış ve bunlar arasında bütçenize en uygun mama hangisi seçebilirsiniz.

aybikeyyy
aybikeyyy

1202

Ben de bir iki yerde yüksek protein oranlarının %70 gibi böbrek ve idrar yollarında problemlere neden olabileceğini okumuştum. Şuan refleksin tavuklu mamasını veriyorum. %35 protein içeriyormuş. Sizce bu oran yeterli mi? Acaba yaş mamayla da destekleyerek refleksi kullanmaya devam mı etsem? Kaliteli olarak bilindiği halde bazı kedilere iyi gelmeyen ishale sebep olan bir sürü mama var. Kedimin bi sıkıntısı yokken böyle bir risk almak istemiyorum.

Elifke
Elifke

671

açıkcası bu konu hakkında net bir şey söyleyebilmem mümkün değil, çünkü hiç refleks kullanmadım. ben de purina one kullanıyorum ve biraz evvel baktım protein oranı %37'ymiş. advance kullanmıştım ki o da çok kaliteli ve biraz pahalı bir mama. onun da protein ortalaması %37'ydi son baktığımda. sanıyorum bu oranlar yeterli ama tabi tatlandırıcı türü şeylerin de az olması lazım. genellikle market maması tabir olunan mama türlerinden kaçınmamız gerektiğine dair bir kanı var o da içindeki besleyiciliğin düşük olmasından kaynaklı. refleks bu konuda tam olarak nerede duruyor emin değilim. ama isterseniz güvenilirliği kanıtlanmış mamalara yavaş yavaş geçiş yapabilirsiniz. (ki zaten tek tip beslenme olmasın diye arada bir değişiklik yapmanız gerekebilir)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Tahılsiz ve glutensiz
İçinde gerçek taze et bulunması
Mama alırken bunlara dikkat ediyorum. Yeni mamaya geçiş yaparken yeni mamayi eski mamaya az az karıştırarak yapmalısınız.
1-2 gün eski mama %75 yeni mama %25
%50 %50
%25 %75
%0 %100 geçişler genelde boyle oluyor.
Mama olarak nd acana orijen fitmin brit care onerebilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 315 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR