Ilk Defa Balık Besleyeceğim Ve Bilmem Gereken Şeyler Nelerdir?

Meryem61
Meryem61

166 Puan

Japon balığı beslemek istiyorum ve bunun için şuanlık fanus elimde var ilk defa bi balık mesleyeceğim ne yapmam gerekiyor

2 CEVAP

Aslında fanus önermiyorlar, köşeli akvaryum öneriyorlar balıklar için. Taban malzemesi ve yem almalısınız, japonlar için hangileri uygun diye sorup alın. Fanus büyükse bir-iki aksesuar da iyi olur. Dinlendirilmiş çeşme suyu kullanın bir de.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Fanusu çöpe atın veya içine bitki Ekin balıklar fanusda yaşamaz hele japon balığı hiç yaşamaz en az 40a25 taban ölçüsü 30 cm de yükseklik olan bir akvaryum alın ki hayvanlara eziyet etmemiş olun. Bu ölçülerdeki akvaryuma eğer japon balığı 5 cmden büyük ise 2 küçük ise 3 tane japon balığı koyabilirsin. Japon baliklari saklanması seven balıklar değildir çok fazla süse ihtiyaç yok. Yemini fazla atma 1 dk içinde tüketebilecekleri şekilde günde 3 kez atsan yeterli.eger böyle yanaklarinda balon gibi şişlikler olan Japonlar var onlardan almayı düşünüyorsanız akvaryuma yumuşak kum dışında birşey koymayın yoksa oraları patlayıp olabiliyorlar.
Balıkları aldınız akvaryuma koyacaksınız izlemeniz gereken adımlar petshop size balıkları bir poşette verecektir saklama poşeti gibi bir poşette verecektir evde ariticiniz varsa ariticidan yoksa bekletilmiş sudan poşetin içine poşetin içinde olanın yarısı kadar su dokeceksiniz. Yaklaşık 10 dakika sonra bir o kadar daha dökün bir 15 dakika sonra da akvaryumunuza poşette olanın yarısı kadar su döküp akvaryumunuzun içine balıkları salabilirsiniz. Posetteki suyu da akvaryuma dökün. Bunu yapmanızın amacı balıkların anı su değişimi yüzünden olmemesini sağlamak. Onun dışında da yapcak fazla birşey kalmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 636 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR