Yeni Bir Cane Corso Alacağım Yapmam Gerekenler

Quox
Quox

207 Puan

Merhaba petlebi ailesi, siteye yeni kayıt oldum. 10 ay sonra ilk defa yeni bir köpek alacağım cinsi de cane corso. Araştırmalar yaptım ilk defa köpek alınacak ise bakılmaması gereken bir köpek türüymüş ancak her hangi bir sorun olmaması gerekiyor çünkü köpek alınınca uzun bir süre beraber olunacak o yüzden bu köpeği seçtim. Çok uzatmadan sorularımı sizinle paylaşayım.


Köpeğime bahçede bakacağım eve sokma gibi bir düşüncem yok. İki aylıkken alacağım köpeğe ne gibi şeyler almalıyım tasma boyutları nasıl olmalı kulübesi ne kadar büyüklükte olmalı manası nasıl olmalı ve bu işler toplamda ne kadar tutar ona göre para biriktirmeye başlayacağım :) yardımcı olursanız sevinirim.
İyi günler.

14 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Quok
Anlayışınız için teşekkür ederim.Çok hoş bir davranış. Genellikle böyle soru soran arkadaşlar anlamak istemiyor,alınıyor ve olumsuz tepki veriyorlar. Biz sadece sizlerin ve besleyeceginiz canların iyiği için buradayız.
Dediğim gibi yavru olması önemli değilse cane corsa besleyebiirsiniz. Aslında ben ırkı ne olursa olsun ilk kez köpek bekleyeceklere genç veya yetişkin köpeklerin çok daha uygun olacağını düşünüyorum.Çünkü yavru bakımı gerçekten zor ve çoğunlukla ilk bakanlar aşırı zorlanıyorlar

Duman14
Duman14

14039

Evinize niye sokmuyorsunuz kar kış soğuk var yani

ilanekle
ilanekle

8389

Bir köpeğe sahip olmak istemeni anlıyorum. Fakat tamda şu cümlende bir şey yakaladım "para biriktireceğim" köpekler fazla masraf gerektirir ve bu bir kerelik değildir hayatı boyunca sana masraf yapacak. Şöyle anlatayım : ilk bebeklik aşıları 7 tane ve onun dışında her yıl 4 tane aşı olacak aşı fiyatı 50-80 arası değişiyor. 2 veya 3 ayda bir parazit ilacları var veterinerde yaptırcaksan ( bir dış bir iç parazit ilacı var) 70 lira tutuyor tanesi eğer kendin alıp yapacaksan 10-40 arası değişiyor (kilosuna göre) kaliteli bir mama 13 kilosu yaklaşık olarak 170-200 arası hatta bazı mamalar 300 lira ki 13 kilo cane corso gibi bir köpek ırkı için sadece 3 veya 2 buçuk ay yeter. Onuda gectim kışırlaştırma ameliyatı var (yapmazsan büyük bir sorun) 800-300 civarı değişir veterinerine göre. Hele ki bir hastalığa yakalanırsa bittin baya masraf yapar sana. Tatile gitmek istedin diyelim ya otele yada pansiyona para verceksin ki buda az buz bir şey değil. Bide köpeğin ihtiyaçları var tabi yatak, tasma, kayış, mama kabı bunları sürekli yenilemen gerekecek çünkü köpeğin bunları kopartacak ve parçalayacak.


Kısacası keşke para biriktirmekle olacak bir iş olsaydı bunlar ama değil. Sanırım sen daha çocuksun (lütfen yanlış anlama) ailenin bu masrafları karşılayabilecek olması gerek böylece sana destek olurlar.

ilanekle
ilanekle

8389

Lütfen uzun diye okumamazlık yapma sonuna kadar oku.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İlanekle 'ye kesinlikle katılıyorum.
Cane Corsa 'nun ilk köpek olarak önerilmemesinin nedenini anlayamamışsınız. Baskın ırk oldukları için,tecrübe sahibi,köpek davranışlarını hakkında bilgi sahibi olan,iyi köpek yetiştirmiş kişiler tarafından bakılmalıdırlar. Siz tecrübeniz olmadığı için doğal bir şekilde köpeğinizi yetiştirmede hatalar yapacaksınız. Baskın ırklarda diğer ırklara göre küçük hatalar çok büyük sorunlara sebep olur. Bu yüzden tecrübesiz kişilere önerilmezler.Uzun yıllar sizinle olmasıyla bir sorun olmayacağını bağlantısını anlayamadım. Baskın ırk bakmak istiyorsanız yetişkin,iyi yetiştirilmiş,temel itaat eğitimini almış,sosyalleştirilmeyi sorunsuz tamamlamış bir köpek bakabilirsiniz.
Ayrıca 2 aylık bir yavru dışarıda bakılmaz. Çünkü tek başına kalabilecek durumda değildir. Ayrıca aşıları olmadığı için dışarıya çıkması kesinlikle yasaktır.Aşılar köpek 4-5 aylık olunca bitiyor diye biliyorum. Aşılar bitene kadar dışarı çıkarılmazlar. Yavru bir köpek bakmak bir bebek bakmakla aynıdır. Aslında bence daha zordur çünkü bebekler büyüyüp anne ve babalarına ihtiyaç duymazlar ama köpekler büyüselerde her zaman sahiplerine ihtiyaç duyarlar.

ilanekle
ilanekle

8389

Köpek beslemek güzeldir bu hayalinden vazgeçme ama eğer bakacak durumda değilsen en iyisi biraz büyü ve can dostunu sahiplen.

Quox
Quox

207

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu konularda hiç bir tecrübem yok o yüzden kusura bakmayın. 17 yaşındayım çocuk sayılırım yani (: dışarıda kalması başlarda sıkıntı olacak ise tabii ki evde de bakabilirim o konuda sıkıntı yok. Benim para biriktirme demek istediğim konu şuan örnek olarak veriyorum; tasma, oyuncak, kulübe bu anlamda söyledim ilk alındığı zaman daha fazla masrafı olur diye düşünüyorum. Çünkü kulübe bir kere alınacak daha sonra hasar gören kadar aynısı kalacak. Benim demek istediğim buydu. Benim için çok sıkıntı olacak ise cane corso başka cinsleri de araştırırım. Cevaplarınız için teşekkür ederim

ilanekle
ilanekle

8389

Yanlış anlama sana çocuk olabilirsin dedim çünkü para biriktiririm diyorsun yetişkin bir insan bunun para biriktirmekle olmayacağını bilir.

Blackone
Blackone

2633

Zaptedebileceğinizi zannetmiyorum
Size orta ırk öneririm cocker gibi benim 15 senelik köpek,10 senelik kedi tecrübemizle var bu yüzden Dalmaçyalı ırkını seçtim bu arada bir yerde yazdığım şeyi aynen kopyaliyorum
1 0 0
Soru Cevap Köpek Bakımı ve Sağlığı kopek bakmak icin nelere ihtiyac vardir alinmasi gerekenler nelerdir
Sevimli dostunun her ihtiyacında petlebi.com hep yanında!


PETLEBİ GÜVENCESİYLE, HIZLI KARGO ve EN UYGUN FİYATLAR


köpek mamaları
kedi mamaları
kedi tuvaletleri
köpek tasmaları
kopek bakmak icin nelere ihtiyac vardir alinmasi gerekenler nelerdir
Cigdemm Cigdemm
270


Daha once kisa zamanli yardima muhtac kopeklere baktim ve artik omurluk oldun istiyorumbunun icin neler gerekli aylik ne kadar masraf yapmaliyim egitimi nasil yapilir sevgi konusunda kesinlikle eksigim yok ama teknik bilgide sizlerden ogrenmek istedigim cok sey var yardımcı olursaniz çok sevinirim


Bugün 01:49 patile | 1
12 Cevap


Blackone Blackone
2418


Merhaba ihtiyaç listesine bir bakalım
Mama ve su kabı (zorunlu değil ama alırsanız KESİNLİKLE çelik TAVSİYE EDERİM
Yavru alacaksınız taşıma çantası (bu sizin kararınız gerçi büyükler içinde oluyor ama)
Kaliteli bir mama (lütfen kaliteli olsun) gene mama alacağınızda buraya sorabilirsiniz
Yatağı, alanı ( eğer sizin yanınızda yatacaksa ki bu liderliği bozar yatağa ihtiyaç yok)(köpekler için yataklar var büyük alıp evinizin herhangi bir yerine koyabilirsiniz)( birde alan seçeneği var eve kafes yaptırabilirsiniz bunu bir araştırın derim)
Yavruysa şunlar şart (çiş eğitim spreyi, ödül maması) nedenini soracak olursanız(aslında çiş pedi de alabilirsiniz ama ben spreyi daha mantıklı buluyorum)( ödül maması eğitimde gereklidir. Evet sevgi bir yere kadar:) birazda yiyecekle ödüllendirmeliyiz.)
Bir veteriner ( ben size samimi davranacak, fiyatları her yerde 40 iken 60'a 80'e çıkarmayacak bir veteriner bulmanızı öneriyorum)
Tarak(tüyleri çok dökülüyorsa ihtiyacınız olabilir 3-5 çeşit var KÖPEĞİNİZE uygununu bulup kullanabilirsiniz)
Tırnak makası (aslında tırnak kesmeye veterinerede götürebilirsiniz) mutlaka kesilmelidir.
Diş temizliği malzemeleri (bu diş fırçası ve macunu olabilir,ağız kokusu önleyici bisküvi olabilir, ağız kokusu önleyici sprey olabilir son olarak, diş macunu ve fırçası olabilir)
Kesinlikle tasma olarak ben boyun tasması öneririm çok çekiştiren bir köpek olursa ama daha 3 aylıkken dışarı çıkacak ve ona bir gövde tasması öneririm.
Bir kimlik etiketi (arkasına ad,soyad, numara,adres yazın özellikle bahçede yaşıyorsanız bir tane alın mutlaka)
Benim aklıma gelenler bunlar bunları evin içinde olduğunu düşünerek yazdım
Şimdi bunları nasıl kullanacağız
-Mama ve su kabını her gün sıcak suyla yıkayacağız.
Çelik yada seramik önermemin sebebi plastiğin yaralar oluşturduğunu ve uzun vadede sağlığa olumsuz etki verdiğini biliyorum.
-Mama olarak (acana, orijen,N&D, wildfield, taste of the wild)(bunların bir altı olarak profine öneririm. Lütfen veterinerinizin önerdiği Hills, PROPLAN, ROYAL CANIN berbattır veterinerinizin mama konusunda asla güvenmeyiniz.
-Ben kesinlikle yaşam yeri olarak kafes öneririm:)



  • çiş eğitim spreyini gazeteye sıkın köpeğinizi her yemekten ve su içtikten sonra oraya götürün birde şüphelendiğiniz zaman) sonra ödül mamasıyla köpeğinizi ödüllendirin.elbette eve çiş yapacak onu oradan amonyaksız bir temizlik malzemesiyle çıkarın kokusu kalırsa yine oraya yapar. Evin içine yaptığında 5 saniye geçmeden hayır diye kızgın bir sesle kızın ve onu çiş alanına götürün çişini temizlemeden önce çişinden biraz alıp tuvalet alanına götürün. Onu koklayarak anlasın veterineriniz anlatacaktır;3 aylıktan önce dışarı çıkarmayın. aşılarının bitmesini bekleyin:)

  • Tarağın şu çeşitleri var,
    kısa dişli tarak, metal dişli fırça, sık ve seyrek dişli taraklar, fırça,
    Köpeğinize zarar vermeyin onu narin tarayın ve ona uygun tarak alın
    -tasma olarak şunu öneririm.
    https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/pawise-zincir-el-tasmasi-150cm3mm.html
    Çok kullanışlı bir ürün yanında boyun tasması da çıkıyor:)
    DAHA FAZLA SORUNUZ VARSA SEVE SEVE YANITLARIM BU ARADA MASRAFLAR ÇOK FAZLA OLACAK HAZIRLIKLI OLUN :)...

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Bence 2 aylık bir minik sokakta üşiyebilir eve alsanız daha iyi olmaz mı?

Blackone
Blackone

2633

Tabi benim yazım
Merhaba ihtiyaç listesine bir bakalım la başlıyor:)

ilanekle
ilanekle

8389

Bence köpeğini iyi eğitirsen zaptedersin. Köpeğin sorumluluğunu alamayacak kadar küçükte değilmişsin bu iyi. Ailen maddi destek sağlayacaksa bakarsın. Bide arkadaşların dediği gibi soğukta eve alman gerekebilir. Eğer gerçekten önemli bir nedenden dolayı eve alamıyorsan bahçeye kış ayları için minik bir ortam hazırlaya bilirsin veya kulübesini ona göre ayarlayabilirsin. Kulübesi köpeğin içinde rahatlıkla dönebileceği genişlikte olmalı çok geniş olursa içerisi sıcak olmaz. Kulübesi yerden 5 cm civarı yüksek olursa hava akımından etkilenmez.
Orijen , acana , N&D , profine iyi mamalardır.

ilanekle
ilanekle

8389

Bu arada cane corso ırkını çok seviyorsan kırmasını sahiplenebilirsin. Yavruyu seçerken davranıslarına dikkat et en uysalını seç. Cinsi pitbull bile olsa yavrulardan illaki çok uysalı çıkıyor sadece dikkatle incele yavruyu.

fatihh10
fatihh10

665

Cane corso bizde 2 tane var muazzam uysal zaten agirbasli kopek oliyorlar buyudugunde beni hic zor durumda birakmiyorlar guzel bi cins secimi insallah sıkıntı yasamazsin ve ayrica yavruau cok sevimli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5484 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR