Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Üç gün önce kısırlaştırıldı. 8 aylık erkek, hiç kızgınlığa girmedi. Hareketleri değişmeye başladı. Normalde çok hareketli ama şu 3 gündür yaptığı hareketler çok garip. Sürekli bir şeyden kaçıyormuş gibi at gibi koşuyor, yatakların kenarına tırmanıp yatağa saldırıyor, tabiri caize kuduruk gibi. Daha demin dişlerimi fırçalıyordum, ilk defa dişlerimi fırçalarken görmedi beni ama sanki hayaletmişim gibi zıpladı ve koşa koşa kaçtı. Durduk yere üstüme saldırıyor özellikle bacaklarıma, normal oyun gibi değil de onun düşmanıymışım gibi. Son zamanlarda kabloları çok ısırınca, tezgaha çıkınca sürekli şşşt diye kızdım ve köpek kovalar gibi kaçtı her seferinde. Neden böyle davranıyor olabilir. Bizi takmamaya daha az sevdirmeye de başladı. Hepsi kısırlaştırıldıktan sonra oldu.
Bu benim kedimin normal hali 😅 endişelenmeyin
Beni korkutuyor. Hissediyorum normal değil. Bir şey var. Ya içinde kalan hormonlardan dolayı böyle ya da psikoloji bozuldu.
Bunlar bizim başımızada geldi. İlk zamanlar hiç sevdirmedi hırçınlaştı ve baya enerjik oldu. Ama zamanla geçti. Şuan normal kedi gibi davranıyor. Merak etmeyin eski haline ďönecek. Sadece şuan biraz acı çekiyor olabilir ve bunun acısını sizden çıkarıyor. Veterinerimiz demişti.
kısırlaştırılalı 6 ay oldu, 2 aya düzeldi :)
2 ay az bir süre değil 🙄 Yapıcak bir şey yok başımızı öne edip kabullenicez. Umarım en kısa zamanda geçer bu halleri. Bu zamanları iyi atlatmak için tolerans mı göstermeliyim kedime? Yoksa kızıyım mı, alışkanlık haline getirmesin diye?
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.