Zylexis İlaç Kullanan Var Mı Hiç Acaba??

esnn
esnn

172 Puan

kedimi aldığımda 5 aylıktı ve burun akıntısı.hapşırma.hırıltılı nefes alıp verme gibi sorunları vardı.neredeyse 3 ayı geçti. şuanda biraz hafifledi ama hala devam ediyor.nefes alıp vermesi zor oluyor.bronşit astımı varmış,öyle söyledi veteriner. ve steroid tedavisi uygulanacakmış.6ayda bir enjeksiyon yapınca biraz daha rahatlar dedi.ancak aşıları tamamlanmadan bu tedaviye de başlayamıyoruz. aşılarını olması için de bağışıklığının düzelmesi gerekiyormuş. şimdi ise zylexis diye bir ilaç önerdiler.. ama ne kadar işe yarar bilemiyoruz.
bu ilacı hiç kullanan var mı acaba?kullanan varsa eğer işe yarıyor mu? önerir misiniz? kan değerleri normale dönüyor mu yani.. ve kediye bir zararı ar mı?? paylaşırsanız sevinirim.

4 CEVAP

En iyi kararı veteriner verir

Yani veteriner ne diyorsa siz onu yapın

ipekyonca
ipekyonca

5489

Merhaba, çok uzun zamandır tanımıyorsanız ve güvenmiyorsanız her veterinerin dedğine evet dememek gerekir arkadaşlar ! Ticari amaç güdüp ve bu masum canlarda sırf kar etmek adına denek tahtasına çeviren nice veterinerler var. Zylexis Immune sistem güçlendiren bir iğnedir. Ancak tek doz bir işe yaramaz, 3 doz uygulanır. Özellikle Herpesvirüs ve benzeri solunum yolları enfeksiyonlarında uygulanabiliyor. Zylexis bir streroid'dir.


Halk dilinde kedi nezlesi olarak bilinir veya bazı vet' ler Rinit der. Bu aslında Feline Viral Rhinotracheitis virüsüdür veya Feline Herpesvirus, yavru kedilerde körlüğe sebep eden, yetişkin kedilerde ise ağız lezyonları oluşur ve zaman ile CAUDAL STOMATITIS oluşur. Diş etleri enfeksiyondan şişer, dişler çürür, çok çok sancılıdır bu süreç bir hayvan için ne yiyebilir ne de içebilir, benim sahiplendiğim bir kızım tüm dişler çekildi.


Arkadaşımız nerde oturyor bilmiyorum, ama bu bir bağışlık sistem güçlendiricidir. Rinit çok çok inatçı bir virüstür kolay kolay geçmez. Zylexis dışında belki hekiminiz size Referon (Interferon) önerebilir. Gene virutik hastalıklarda kullanılır.


Karma aşılama kesinlikle ve kesinlik hastalık geçmeden yaptırmayınız. Hatta hastalık geçtikten sonra, tam emin olun iyileştiğindenondan sonra Karm aşı yaptırın çünkü Karma aşıda Canlı virüs verilir vucüde ve içinde 3 etke madde vardır, yani 3 farklı canlı virüs. Kuduz öyle değildir, kuduz da ölü virüs verilir, geçmiş olsun

Duman14
Duman14

14039

Her veteriner en iyisini bilmez zylexis bağışıklık güçlendirici iğne olmuştu kedim bir sorunu olmadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20758 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR