Sokak Kedilerinin Özgürlüğü

Thekedi
Thekedi

4630 Puan

Bir arkadaşım kedi sahiplenecek ama cins yerine sokak kedisi almaya yönlendiremiyorum "tekirler özgür yapılılar, eve hapsetmek istemiyorum" diyor.
Ya..açıkçası bahane buluyor gibi geliyor yok işte o cins diye ayırmıyormuş barınakta ki sokakta ki kedilere de yardım ediyormuş ben onu iyi tanımıyormuşum.


"Sokak kedilerini sırf istiyorlar diye eve tıkanlarada karşıyım açıkcası" diyor ne demem lazım.
Sokakta kedisinin özgürlüğünü kısıtlayamam bahanesi ile cins alıcak.

14 CEVAP

Seydacelk
Seydacelk

4610

Özgür hissetmek için sokakta yaşamıyorlar ki buna mecburlar ve bundan mutlu da değiller. Her gün kaç tane sokak kedisi açlıktan, susuzluktan, soğuktan ya da sıcaktan ölüyor? Özgürlük için mi bunu göze alıyorlar, düşüncesine saygı duyuyorum ama çok saçma. Sokaktan can almak, kurtarmaktır.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Sokakta araba altında ölen hic kedi görmemiş mi veya insanların işlemcisine maruz kalan. Kışlanan tas atılan kediler görmemiş mi? Bos konuşmasın. Tekir kedim 2 gün sokakta yaşayamaz deli gibi korkuyor sokaktan. Araba motorundan cikarip sahiplendirdigim 2 aylık sokak kedisi su an 7 aylık ve ölesiye korkuyor dışarıdan, hiçte sevmiyor asla kacmiyor dışarıya.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Sahiplendirme ilanlarindan veya barınaktan alsın o zaman hiçbir hayvanın özgürlüğünü kısıtlamis olmaz. Eğer yaşadığı yerde sokak kedilerine iyi bakiliyorsa eve hapsetmeme konusunda haklılık payı var o yüzden onun dediklerini sorgulamak yerine farklı yollara teşvik ederseniz (sahiplendirme ilanı veya barınak gibi) ikna etme şansınız daha yüksek hem bahane de bulamaz

balim16
balim16

834

cins kedi almaya devam edildiği sürece çiftleştirilmelerinin sürekliliğinden cins kedilerde görülen solunum sıkıntısı (burun yapılarından dolayı), böbrek sorunları, hassasiyet vb problemlerden bahsedin bu ticarete ortak olmaması gerektiği anlatın, ayrıca tekir kediler sokakta özgürde evdeki kadar uzun yaşıyorlar mı acaba
bir tekir kediye de evde mutlu bir ömür sunabilir türkiye de her gün hayvanlara yapılan işkenceleri görüyoruz sokakta ne kadar özgür ve mutlu oldukları tartışılır

balim16
balim16

834

arkadaşınız cins kediye özeniyor tekir kediyle ilgili söyledikleri de bu işe kılıf uydurmak bence bari cins kedi sahiplensin bakıma muhtaç birçok hayvan var üstelik cins kedilerin 2 3 kat daha çok ihtiyacı var bu cins kedi işini durdurmanın tek yolu satın almamaktır

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Eğer size mantıklı bir cevap vermeyin ilgilenmiyor bileyse zaten yalan söylediğini içten içe cins hayvan istediğini ve söylediklerinin hepsinin palavra olduğunu kabul etmiş oluyor.

MOGU
MOGU

763

sokak kedisinin sokakta ortalama ömrü 3 sene, sokak kedisinin evde ortalama ömrü 16 sene.

Thekedi
Thekedi

4630

@seydacelt dediklerinizin benzerini söyledim. "çevremde yardıma muhtaç kedi yok" diyip konuyu kesiyor. Daha etki olarak sizin dediğinizi söyledim @Mehmetkr, "sokakta doğmamış vde büyümüş sahiplendirilen tekir bir sürü başka yavru var onlara bakalım" diyorum ilgilenmiyor bile.
Daha da etkili bir şeye ihtiyacım var.

Thekedi
Thekedi

4630

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama yok kafaya koymuş cins almayı dinlemiyor.

Thekedi
Thekedi

4630

Benim anlamadığım kısım bu kişi gerçekten sokak hayvanlarınıda barınaklarada yardım yapan biri, hayvanlarla içli dışlı olmasına rağmen bu hataya düşmesi sizin dediğiniz gibi özentilik mi oluyor o zaman özentiliği nasıl bitiririm?

balim16
balim16

834

sizin yapacak bir şeyiniz yok ki o kafasına koymuş eğer alacağı hayvan çok sorunlu olursa sağlık açısından bu söylediklerini hatırlatırsınız ayrıca bu düşünceli davranışınızdan dolayı sizi kutlarım keşke herkes özenti olmak yerine gerçek bir hayvansever olsa da tekir kedilerin kıymeti bilinse

sforselin
sforselin

119776

Sokaktaki özgürlüklerinin sıralı listesi:
Aç kalma özgürlüğü
Hastalanma ve tedavi edilememe özgürlüğü
Tekme yeme özgürlüğü
Soğuktan donma özgürlüğü
Araba çarpma özgürlüğü falan uzar gider bu...

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Sokak kedileri istediği her yere gidebilir evet özgürler ama açlar yemeğe açlar sevgiye açlar güvene açlar sıcak bir yuva onların da hakkı.

CillininAnnesi
CillininAnnesi

103714

Laftan anlamıyorsa yırtınsanız da anlamaz. Çoktan böyle biriyle ilişiğimi kesmiştim isterse 10 yıllık dostum olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 676 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80543 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR