Kediler Barfı Sevıyormu ?

cansuuranus
cansuuranus

12689 Puan

İştahsız hıcbır mamaya sevmeyen bı kedım var. Denemedgım mama kalmadı . Yas mamaya bıle burun kıvırıyor. Her yas mamayıda yemıyor. Barfı severmı emın olmadım. Yıldım artk paket paket mamalara para odemekden . Bıtek barf kaldı denemedgm . Sızce yermi ? Sevıyorlarmı barfı . Bıde bu barfın markaları varmı ? Hangı site daha guvenılır gunluk ne kdr verılmelıdır?

15 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Barf bir beslenme diyetidir. Başlangıç aşamasında hazır barf onermem. Başlangıç aşamasını bitirdikten sonra rawforus markasını kullanmanızı öneririm diğerleri güvenilir degil. Çok ucuz ve içinde etten çok sebze var. Rawforus'un sahibi Naz hanımla instagramda konusabilirsiniz kendisi çok tatlı bir kadın.
Barf beslenmek kolay değildir. Hakkıyla yapmazsaniz bir çok sorun ile karşılaşırsınız. Buradan bilgi almadan önce bol bol araştırın. Özellikle yabancı kaynakları.
Google'a suzionlineblog çiğ beslenme yazarsanız temel seyleri öğrenebilirsiniz.
Yaklaşık 8 aydır raw&barf üzerinde araştırma yapıyorum. Son 2 aydır da geçmek için hazırlık ama tam olarak her şeyi bilemiyorum. Deneyimli insanlarda yardim almak gerekiyor. Vet hekimler bu konuya sıcak bakmıyor, bu konuyu açtığınızda vet hekiminiz size hills bilmem ne delicate mama verip gonderebilir :d
Dik durun pes etmeyin.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediniz vardı sevmeyebilir. Özellikle kedileri varda geçirmek köpeklerden daha zor. Alışkan olduklari seyleri terk etmekte fazlası ile zorlanıyorlar ama imkânsız değil.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Barf bildiğiniz çiğ et. Kediler biz onları evcillestirmeden once de evcilleştirdikten sonrada çiğ et tukettiler, sindirim sistemleri hala bir cornivor gibi.
Evde baktığımız kediler sürekli kuru mama yediği için çiğ eti garipseyebilir alışması zor olabilir. Bunu sadece kedimin karni doysun diye düşünmeyin kediniz daha sağlıklı da olacak.
Ornegin su an buz dolabında en az 3 hafta kalmis bir eti alin organ da olur. Az miktarda bir kus başı kadar önüne koyun. Çok vermeyin su an mide ph seviyesi yüksektir, sindiremez. Bakin yiyor mi yemiyor mu?
Benim kedim çok seviyor zaten her şeyi de sever. Hatta biraz sonra biraz tavuk vereceğim. Geçiş aşamasında bir zorluk cekmem diye seçici kediler için hic araştırmadim sizin için bakabilirim.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Birde mesela kediniz tavuk etini çok sevmez kırmızı et sever diyeti çoğunlugu kırmızı et üzerinden devam ettirmeniz gerekir veya tam tersi. Bu kediden kediye değişir, genelde seçici kedilerde organlarda problem yaşanır her organı yemezler veya tavuk ciğeri yerine dana ciğer yerler vs.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediniz kaç yasında kaç kilo?

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Çoğu kedi köpek bayılıyor çiğ besine. Bir süre onla devam edin sıkılırsa iyice araştırıp kendiniz hazırlamaya başlayabilirsiniz o zaman birsuru alternatif et çeşidi oluşturabilirsiniz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

https://perfectlyrawsome.com/cats/slow-transition-to-raw-feeding-for-picky-cats/


Seçici kediler için boyle bir geçiş yapılıyor. Bir kaç kişiye sordum onlarda buna benzer şeyler söyledi.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

https://m.facebook.com/groups/173752129748632/?multi_permalinks=1140662489724253&notif_t=group_highlights&notif_id=1608049358050654&ref=m_notif


https://m.facebook.com/groups/194207133980845/?ref=group_browse


Bu iki gruba üye olmanızı oneririm. Tecrübeli insanlardan fikir almak çok çok daha iyi oluyor. Aklınızda ki soruları sorarsinız. Sizi yönlendirirler

cansuuranus
cansuuranus

12689

Peki sızce severmı kedim ? Tadı nasıl bıseydır?

cansuuranus
cansuuranus

12689

Tesekkur ederım

cansuuranus
cansuuranus

12689

Bızımkı balıklı mamalara bıraz daha duskun yas mamada ton balıgını cok sevıor. Ama norml marketden aldgm ton balıgını yemıyor mesela . Sızden rıcam bellıkı bu konuda baya katetmıssınız . Secıcı kedılerde nasıl bı yol ızleyebılırım barf konusunda arastırabılırmsnz ?

cansuuranus
cansuuranus

12689

Yas mamada dana cıgerınıde sevıyor bı kac kere norml cıger verdım hıc haslayp pişirmeden yemedi malesef .

cansuuranus
cansuuranus

12689

9 aylık ve 3 kılo

cansuuranus
cansuuranus

12689

Valla cok sagolun . En yakın zamanda denicem ...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 755 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR