Kızgınlık

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Kedim dişi ve 9,5 aylık kızgınlığa girdi ve kış olduğu için kısırlaştıramadık çünkü kar yağdığında,yollar kapalı olduğunda Lokum'a birşey olursa veterinerde biraz uzakta olduğu için birşey olmasından korktuk.Yazın kısırlaştıracağız.Fakat bu dönemde kendini çok yıpratıyor miyavlamadan duramıyor.Biraz rahatlasın diye onunla top oynuyoruz sürekli.Kızgınlık dönemini kendisinin iyi olması açısından nasıl daha rahat geçirebilir?Tavsiyeleriniz var mı:)

7 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

Kedimi yıpratmak istemiyorum.Çiftleştirmek,kediyi yıpratmaktan başka birşey değil.Zaten yukarıda belirttiğim gibi kısırlaştıracağım..Sadece kızgınlık dönemini nasıl rahat geçirebiliceğimizi sordum ama yinede teşekkür ediyorum:)

Badems
Badems

12123

Simdi ben yaptigim seyi soyleyecegim, oneren var onermeyen de ama sonucunda onu rahatlattigi kesin. Ben kedimi kizginliga girmeden kisirlastircaktim ki veterinerle gorusup randevu aldigimiz gun kizginliga girdi. Hayvan aci cekiyor belli, napcam ne etcem derken aklima passiflora geldi. Siringaya cok az bir sekilde cektim agzina damlattim tabi yarisi bosa gidiyor hepsini zaten veremiyorsunuz. Aninda sakinlik cokuyor ustune kizginlik falan unutuluyor. Bunu iki kere yaptim ben, zarari olmadi cunku passiflora zaten bitkisel bi sakinlestirici ve oneren veterinerler var. Dogru yanlis tartilisir, kedime iyi geldi bu ve unutturdu. Kizginlik doneminde de baska hicbir sey sakinlestirmedi onu. Bahsettigim miktar cok cok az bir sey 0.5ml ilk cizgiye kadar, dedigim gibi hepsini de veremiyorsunuz zaten.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Sakinleştirici ilaçlr var kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum ama yapıcak başka bişey de yok :/

Sıcak bir ortamda Ilık suyla yıkadıktan sonra iyice kurutmanizi tavsiye ederim oldukça rahatlatıyor bu dönemlerde onları yıkamak. Ama usutmeyin bu çok önemli.

Duman14
Duman14

14039

Böyle durumlarda çiftleştiriyorlar yani başka yöntem bilmiyorum bu konuda deneyimim yok ama etraftan duyduğum bu kadar

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ciflestirmek bunun çözümü değildir.


Bu dönemde normalden fazla ilgi göstermenin faydası olabiliyor. Birde hormon iğneleri var ama hormonları baskılamanın zararı olabiliyor diye okumuştum birçok yerde

nildogcat
nildogcat

13724

Teşekkürler herkese:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 648 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR