5 Aylık Kedi Kısırlaştırılırmı?

Senasakar
Senasakar

1148 Puan

Bir kaç gün önce yazmıştım kedimde beyaz bır sıvı gördüğümü. Bugun veterinere gittik. Çok hırçın davrandı. Hekimler sanırım tecrübesiz oldukları için muayene bile edemediler. Aynı şeyi onlarada anlattım. Kristallenmeden şüphelendiğimi söyledim. Ama kızgınlık dönemine girmiş olabileceğini söyledi. Kısırlaştıracak olursam farklı bir veteriner tercih etmek istiyorum hem bu konuda hemde 5 aylık erkek kedi kısırlaştırılabilirmi yada gerçekten kızgınlık dönemine girmiş olabilirmi bunları öğrenmek istiyorum tecrübelerinize sığınarak.

8 CEVAP

dilaraxing
dilaraxing

118

Benim veterinerim bir yaşından önce bu tip operasyonların mecbur kalınmadıkça yararlı olmadığını söylemişti. Kızsa yine altıncı ayından onra kısırlaştırılabilir ancak erkekse bir yaşına girmeden kesinlikle kısırlaştırılmamalı. Hatta gerekmiyorsa dört yaşına kadar bekletebilirsin. Bazı kedilerde bu karakter meselesidir. Dört yaşından sonra işaretleme yapmaya başlayan kediler olabilir. Bu yüzden yetişkin bir kedi olduğunda bunu yapman daha sağlıklı olacaktır, hem gönlünde daha rahat olur.

hazalsenol
hazalsenol

10389

Ben erkek kedimi altı buçuk aylıkta kısırlaştırdım ancak gelişim olarak sekiz aylık olan kedilere denkti( diş , boy, kilo vs) ancak altı aydan önce kısırlaştırmayı çok tavsiye etmiyorlar. Tabi kediniz kızgınlığa girdiyse olgunlaşmış demektir zaten. Tecrübeli bir veteriner zamanının gelip gelmediğini kan tahlili ve kontrol ile daha iyi söyleyebilir. Ancak içinize sinen bir veteriner bulun bence . Siz şüpheleniyorsanız mutlaka vardır bir şey. İstanbul içi ise yardımcı olabilirim

VETERİNER uygun görürse KISIRLAŞır. Daha erken bile kısırlaştırılmaya başlanabilirdi.

Senasakar
Senasakar

1148

Veterinere güvenemedim işte sıkıntı orada. Beni dinlerken anlatmak istediğim problemlere değilde seçtiğim kelimelere dikkat etti. Gereksiz bir alınganlık sergiledi. Açıkçası kediyi kutudan bile çıkaramadı. Yaşı genç olup gayet yaptığı işin bilincinde olan çok insan var. Kastım onlar değil. Ama daha tecrübeli bir yere gitmek istiyorum. İstanbul avrupa yakasında veteriner önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.

Elviss
Elviss

2693

içiniz rahat etmediyse kesinlikle başka bir vet. götürün bende sizin gibi içime sinmeyen vet. gitmeye devam etseydim kedim şuan kanlı ishalden ölmüş olabilirdi hepsi de 50-100 tl daha fazla kazanmak isteyen vet. yüzünden olacaktı vet. güvenmek çok önemli bir şey bence

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

5 ay biraz erken bence yine de tecrübeli bir veterinere danışın derim ben

Badems
Badems

12123

En azından 6'yı bekleyin bence. Kedim dişi ve 6 aylıkken kısırlaştırdım

Senasakar
Senasakar

1148

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hazal hanım mümkünse eğer veteriner konusundaki önerinizi sunarmısınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1029 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR