Kedinizin Dişlerini Nasıl Temizliyorsunuz?

Milovat
Milovat

13367 Puan

Ben kedim için diş temizleme jeli ve fırçası aldım ama asla ağzını açtıramıyorum, gazlı beze sürüp temizlemeyi denedim yine olmadı. O kadar inat bir kedi ki anlatamam. Daha pratik bir yöntemi olan var mı?

9 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Şu anda normalde suya katılan tartar önleyici bir solüsyonu kullanıyorum fırçalarken. Sulandırıp biraz parmağımla, biraz da fırçayı ıslatarak fırçalıyorum.

sforselin
sforselin

119776

Havluya sarmak aslında burada kullanmanız gereken yöntem. Diğer şekilde hem yapacağınız şeyi yapamayacaksınız hem de o süre uzadıkça, kaçmaya çalışıp kaçamadıkça aslında stresi daha da artacak.
Ben de parmak fırçayla başladım ve şimdiye kadar onu kullandık.( Değiştirmek ve boyutu daha küçük bi tane almak istiyorum.) Havluya sarma benim pek becerebileceğime inandığım bir şey değil. O yüzden parmak fırça işimi kolaylaştırdı alışma sürecinde. Fırçalamadan sonra da bol bol ödül ve iltifat da aldığı için -çirkef biri olmasına rağmen- çok sesini çıkarmıyor artık. Hatta bugün fark ettim ki artık gerçekten durumu kabullendi :D Direkt olarak önden yaklaşmamak gerekiyor. Yandan tutmak da kontrol altında tutmak da daha kolay geliyor bana böyle işler için. Yardım alabileceğiniz biri varsa tadından yenmez tabii. Bol şans diliyorum :)

mywonderfulpet
mywonderfulpet

102883

Selin hanım hangi solüsyon o yazarsanız çok sevinirim bende en azından bir araştırıp suyuna koyarım. Fırçalama yapılacak bir kedi değil benimki :(

Milovat
Milovat

13367

Çok teşekkür ederim, gerçekten çok yardımcı oldun :))

suledoruk
suledoruk

114870

Parmağa takılan bebek diş fırçalarından kullanıyorum başta ona koklatıp tanımasına izin veriyorum sonra diğer elimle çenesini açıp fırçalıyorum tek seferde izin veren kedi çıkar mı bilmem ama ara ara fırsat buldukça yapıyorum ben.tekte temizletmiyor.

Milovat
Milovat

13367

Bioline Stifck kullanmayı da dusunuyorum ancak hiç kullanıcı yorumu göremedim sitede. Sizin kullandiginiz solüsyonun markası nedir acaba ben de çok merak ettim.

sforselin
sforselin

119776

BioPetActive diye bir markanın solüsyonu. Takip ettiğim bir blogdan görmüştüm. Ben kullanmaya başlayalı çok olmadı, etkisini tam olarak söyleyemem tabii ama o bayadır kullanıyordu.
"Biodent Hexidine"miş tam adı .Büyük boyunu almıştım. Şurup ölçeği gibi bir şey de var. 1 litre suya 5 ml falan katılması gerekiyormuş.

Milovat
Milovat

13367

İki kedim var biri dünyalar uysalı bir kız onun dişlerini temizlemek biraz söylense de bana zarar vermeden iki günde bitiyor. Ama oğlan canavar, havluya sarmak strese sokmak istemediğim için tavşan tekmelemeleriyle kollarımı ikinci sınıf bir psikopatvari hale getirdi. Uzun zamandır uğraşıyorum ama bana mısın demiyor, çenesinde akne var şu ara mesela onu bile zor temizliyorum dışardan sildigim halde :(

Milovat
Milovat

13367

Peki hangi diş macununu kullanıyorsunuz? Belki tadını da sevmedi bizimki öneriniz varsa çok memnun olurum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap