Kedi Kısırlaştırma?

fuattt
fuattt

1714 Puan

erkek bir kedim var 5 aylık ve ben 6. ayda kısırlaştırmayı düşünüyorum sizce tam zamanı uygun mu? şimdiden teşekkürler.

11 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

Veterineriniz saçmalamış cidden.Hormon iğnesi vurucak ve onlar çok zararlı!Kedilerini bütün hormon dengelerini bozuyor.Sırf para yüzünden hormon iğnesi vuranlar var....Kesinlikle iğne vurdurmayın vakti gelince kısırlaştırırsınız.Bnde kedimi cuma günü kısırlaştıracağım ve veterinerime sorduğumda iğne veya hapla olur mu diye o da kesinlikle olmaz dedi aksine sağlığın çok olumsuz yönde etkiliyor iğneler ve haplar.

fuattt
fuattt

1714

tekir kedi benimki. bana 6 aylık olduktan sonra durmaz rahatsız eder dediler bunun için hormon durdurucu iğneler varmış bir yaşına kadar onunla idare edip bekleyebiliriz yaşını doldurmadan operasyon görmesin dedi. ama annemlerde kısırlaştıralım yaşını beklemeden diyorlar bilemedim.

fuattt
fuattt

1714

dedi dediğim kişi veterinerimiz buarada.

O iğneler çok zararlı?! Neden TAVSİYE etmiş ki?!

Sabahtan beri link arıyorum bende bir türlü bulamadım sizi doğru yönlendirecek bende yukarıdaki yorum gibi diyecektim ama inanmassınız diye doğruyu göstermeye çalışıyorum bulamadım bir türlü link

nildogcat
nildogcat

13724

Ne gibi zaraları olduğunu şöyle açıklıyım benim yeğenimin erkek kedisi var o da hormon iğnesi yaptırdı kedisine ve kedisi ölümden döndü hayvan sürekli titriyordu kusuyordu en sonunda yere birden yattı ve kalkmadı zor nefes alıp veriyordu apar topar veterinere götürüdük (başka bir veterinere yakınımızda olan)hormon iğnesi mi aldı dedi bizde evet dedik gerekli müdehaleyi yaptı ama o günden sonra tövbe ettik cidden çok kötü birşey BENCE NE İĞNE YAPTIRIN NE DE İLAÇ VERDİRTİN EN İYİSİ HEM ONUN SAĞLIĞI AÇISINDAN HEM SİZİN PSİKOLOJİNİZ AÇISINDAN KISIRLAŞTIRMAK...

Badems
Badems

12123

Bence siz acilen baska veteriner bulun. Buradaki herkes zorunlu haller disinda kedisini 6 ayliktan itibaren kisirlastiran insanlar ben de dahil. Yasini beklemek nedir cok sacma. Sizi resmen oyalamis ameliyatlari nasil yapiyor dusunmek dahi istemiyorum. Kedinizi emanet etmeyin

fuattt
fuattt

1714

ben o zaman 6 aylık olduğunda direk iğne felan istemiyorum direk kısırlaştırmanızı istiyorum. kendinize güvenmiyorsanız başka vet e gidebilirim diyim. hepinize teşekkürler.

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Dişi kediler 5-8 aylıkken,erkek kediler daha geç 8-12 aylıkken kızgınlığa giriyor.Benim kedim dişi ben 7 aylıkken kısırlaştırdım ama sizde 7 ayı bekleyin bence 7 aylık iyi ama kediniz hangi cins? Çünkü ona göre de değişir .

fuattt
fuattt

1714

bana çok iyi felan dedi bayağı övdü dünyanın her yerinde artık bu yöntem var bir yaş altına kısırlaştırma yapılmıyor dedi. ne gibi zararları var mesela.

Duman14
Duman14

14039

6.ayda kısırlaştırmak sağlık problemi yoksa sorun olmaz böyle konularda şüpheliyseniz asla bir veterinerle yetinmeyin bir sürü kişiye danışın burda sormakla iyi yapmışsınız başka önerilen bir veterinere kedinizi kontrol ettirin operasyonu geciktirecek bir problem yoksa yapabilirler diye düşünüyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1188 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR