Kedim Kuru Mama Yemiyor?

ufukkk
ufukkk

249 Puan

annem her gün ben işteyken kedime yaş mama veriyor. markası schesir olmalı. kuru maması da nd tahılsız. artık kuru mama yemek istemiyor nasıl bu huyundan vazgeçirebiliriz.

5 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

Bizimki ProPlan ve schesir yiyordu. Önerilmesi üzerine N&D ye geçtik, bir sürü sorunla karşılaştık. Bu bir olanak aklınızda bulunsun. Schesir çok iyidir, doğaldır. N&D içinse hiç tahıl olmayan mamalarda kedi sağlığı için çok kötü, veterinerimizde aynısını düşünüyor. O da bende ev kedisi yani vahşi avlanan, günde kmlerce koşan bir kedi-köpek olmadığı taktırde tahılsız mama vermenin bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Bu mama baazı kedilere yarıyor, bağzılarına yaramıyor. O konuda veterineriniz önermiş ise ve sorun görmüyorsanız kullanın, ama illaki ND derseniz az tahıllısının daha iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum. Yememesi hakkındada biliyorsunuzdur ki schesirin altında bir suyu oluyor, hem o sudan hemde yaş mamadan alarak kuru mamaya karıştırmayı deneyin. Emin olun yiyecektir:)

mervekursun
mervekursun

703

tek ben değilmişim. milodelisi benim kedim de 4 ay nd tahılsız kullandık böbrekleri rahatsızlandı size katılıyorum bende nd az tahıllı kullanıyorum. evde yatan hayatla mücadele vermeyen av peşinde koşmayan kedilere demek ki tahılsız iyi gelmiyor.

mervekursun
mervekursun

703

buarada asıl soruya cevap veremedim milodelisi nin dediği gibi yada kuru mamayı et suyuyla da ıslatıp verebilirsiniz.

Duman14
Duman14

14039

Kediniz kaç aylık? 1ve 2 aylıkken yaş mama gelişimi için önemlidir zaten ben 3,5 aylıkken kuru mamaya ağırlık vermiştim dişlerinin kesmeye başladığı zaman daha iyi yerler küçükse şimdi normal ama büyüdüğünde her gün yerinehafta içinde en fazla 3 kere vermezi tavsiye ederim kuru mama grevi yapıyor olabilir benim kedimde yaptı ama aç kalınca yemeye başladı :)

ufukkk
ufukkk

249

Kedim 6 aylık peki teşekkür. Iki gündür vermiyoruz sadece kuru mama kattık önüne dün sadece gece yemiş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 795 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR