Yaş Mama Vermeyi Kesip Sadece Kuru Versem Olur Mu?

geceem
geceem

2827 Puan

Arkadaşlar benim oğlum bebekliğinden beridir sadece yaş mama yedi. Kuru mamayı kabul etmiyordu fakat bunun ileride sağlık sorunları getireceğini düşündüğümden artık yaş mamasını tamamen kesip kuru mama versem bir sorun olur mu? Kuruda yiyor şuan ama çok değil

8 CEVAP

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Yaş mamayı kesinlikle tamamen kesmeyin. Onun yerine tavukda haşlamayın. Kuru mamalar Kedilerin Vücudundaki Su seviyesini Aşırı derecede bozuyor. Mama paketlerinde onun için "Mamanın yanında daima temiz ve taze su bulundurun" yazıyor. yaş mama Yüksek oranda su içerdiği için kedinin daha fazla su alıp başta böbrek hastalıkları ve daha birçok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Yaş mama yerine Et vermek istiyorsanız. - 20 derecede 1 gün bekletin öyle verin.

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

@Napim Harbi Kedi beslenmesi hakkında
bir şey bilmiyorsun. Yaş mama Değil
Kuru mama kilo yapar. Yaş mamanın kuru mamadan daha fazla faydası vardır. Yaş mamalar Tarihi geçmiş ürünlerden yapılmaz. Ayda 1-2 kere yaş mama verirseniz Ölümcül Hastalıklara yakalanabilir. haftada 2 kere vermelisiniz. Yaş mama Vermek istemiyorsanız Eti Haşlamadan - 20 derecede 1 gün dondurun Buzu Çözülsün Öyle Verin. Hem Besin değeri kaybolmaz hem de kediniz Daha fazla su almış olur.

Pretty
Pretty

4446

Önce hiç vermeyin taaaki kuru mamaya alışana kadar. Sonra haftada en az 1 en fazla 2 kere verilmesi gerek. Ama haftada bir yaş mama yerine tavuk ciğer vb. Ama bunları sizden sürekli isteyeceği için haftada bir yaş mama vermek en iyisi ama mutlaka kurumamaya alışana kadar vermeyin

suledoruk
suledoruk

114870

Arkadaşlar neye dayanarak yaş mama zararlı diyebiliyorsunuz??? Yaş mamasının hiç bir faydası yok ne demek yabancı bir çok makalede yaş mamanın kediler için kuru mama kadar gerekli olduğu yazıyor bir çok veteriner de yaş mamayı öneriyor. Türkiyedeki veterinerler saçma bir şekilde yaş mama karşıtı diye hayvanı su ihtiyacından mahrum bırakmak sizinkisi. Kaliteli mamalarla yaş mama gayet sağlıklı ve faydalı her gün de aşırıya kaçılmadıkça verilmesi gereken bir besin. (Kuru mamayla birlikte tabiki) sadece yaş mama vermek diş problemlerine yol açar bu defa da. Yani hiç bir kaynak belirtmeden kesinliği olmadan sizin içinize yaş mama vermek sinmiyor diye yaş mamayı kötülemeyin!!!

Salihaylmz
Salihaylmz

20798

Kac aylık? Sürekli yas mama yemesi cok zararlı. Haftada bir yeterli aslinda. Yavas yavaş kesin yaş mamayı. Önce kuru mamayla karistirip verin sonra yavas yavas yaş mamayi azaltın.
Eger bir anda kuru mamaya gecerseniz yemeyebilir. İstahsiz olur. Mama gecisi yapiyor gibi yapin kuru mama koyun az yaş mama koyun karıştırın ilk baslarda.

Napim
Napim

4744

Ben hiç vermemekten yanayım. Evet veteriniz ne derse daha uygundur ama ben sizin yerinizde olsam haftada bir kere yaş mama vereceğime biraz tavuk haşlayıp verirdim. En azından protein alır hayvan. Aman diyim. Tavuğa baharat atmayın.

Napim
Napim

4744

Zaten yaş mamanın hiçbir faydası yok ki. Bütün mamalar marketteki son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle yapılıyor. Yaş mama ekstra olarak hem daha pahalı hemde daha zararlı. Kediniz çok seviyor olabilir. Ayda 1-2 kere vermekten yanayım açıkçası ben. Yaş mama kediye kilo aldırır. Onun yerine ben olsam öncede belirttiğim gibi kesinlikle Tavuk haşlayıp verirdim

MinikPati191
MinikPati191

2298

Benim kızımda kuru mama yemiyordu en başta sadece yaş mama ve kedi sütü içiyordu bibaronla (annesi yoktu maalesef) kuruyla yaşı karıştıra karıştıra alıştırdım, yaş mamayı günde 1’e indirdim. Öylece istemeyerek de olsa alıştı. Bir de vereceğiniz yaş mamanın içeriğine bakın. Bazı yaş mamaların içinde %4 et var mesela royal canin proplan gibi. %4 çok çok az. Aynı fiyata içinde %50 et bulunanlar var mesela gimcat’in yaş mamasını kullanıyorum şuanda hem %48 balık var hem de taurini var içinde. Bunu da belirtmek istedim çoğu kişi içeriğine bakmadan alıyor ne yazık ki :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR