Kısırlaştırılma Sonrası Kızgınlık Belirtileri

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Kedim bugün kısırlaştırıldı herşey çok güzel gayet normal fakat ameliyat olmadan önceki tepkileri yine veriuor örneğin sırtına doğru sevdiğimizde poposunu kaldırıyor.Veteriner ameliyatın gayet başarılı geçtiğini söyledi.Neden hala tepkileri devam ediyor?

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kısırlaştırma sonrası hormonlar bir müddet daha salgılanmaya devam ediyor. Sonra azalıp bitiyor. Biraz daha zaman tanıyın,geçecektir

nildogcat
nildogcat

13724

Bende imternette şöyle bir yazı buldum bh durumu yaşayanlar okuyabilir:)


Kısır kediler kısa süre azgınlık belirtileri gösterebilir
Kısırlaştırma operasyonunun ardından dişi ya da erkek kedilerin vücutları bir süre daha hormon üretmeye devam eder. Bu süre içerisinde kedi kısır olduğu halde hormonlar nedeni ile kızgınlık belirtileri gösterebilir ancak bu kısa sürecektir. Bir süre sonra kedinin vücudu hormon salgılamayı bırakacağı için kızgınlık belirtileri de ortadan kalkacaktır. Kısırlaştırılmış kediler hormon üretimi bittikten sonra bir daha asla azmazlar. Yani kısır kedi azar mı sorusunun yanıtı hayırdır. Dediğimiz gibi ancak kısırlaştırma ameliyatının hemen arkasından kısa süre azgınlık belirtileri gösterebilirler ancak bu süre geçtikten sonra ister dişi olsun ister erkek kediler bir daha azgınlık dönemine girmezler.

nildogcat
nildogcat

13724

Çok Teşekkürler cevabınız için:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 821 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR