Sorularım??

Duman14
Duman14

14039 Puan

Burda kedimle alakalı birkaç soru sormak istiyorum internetteki araştırmalarımdan yeterli sonuç alamadım ve etrafımdada kedilerle deneyimi olan çok kişi yok o yüzden sizlere sormak istedim çünkü deneyimli bir çok kişi var
İlk sorum kedilere yoğurt verilebildiğini duymuştum okuldaki anne bir kedimiz vardı onunda yavrularının sağlıklı olması için arkadaşlarımla veriyorduk ama o zamanlar çocuktuk her neyse normal yoğurt yerine annemin kendi yaptığı doğal yoğurtlar var onlardan veriyoruz arada daha mı sağlıklı olur yoksa normal hazır yoğurtla eş değermidir kedim için
İkinci sorum ise ev yapımı olarak et suyu bahsettiğim gibi yoğurt ve hafif su karıştırılmış süt veriyorum evde doğal süt olursa ondan veriyorum bunun dışında balık aldığımız zaman pişmiş oluyor tabiki kılçıklarını ayırıp sos olmayan kısmından az bir şey veriyoruz çünkü balık çok uyku yapıyor ve gece uyumuyor bunun dışında evde verebileceğim şeyler nelerdir vücuduna kuru mama dışında sağlıklı şeyler girmesini istiyorum kuru mamayı zaten sevmiyor ve tüyleri dökülüyor mevsimsel diye düşündüm ama cilt sağlığınada yararlı olacak deneyimli olduğunuz ev yemekleri varsa önerebilir misiniz
Bir diğer sorum ise kulak bakımı çoğu kişi kedisinin kulağını ve gözünü temizliyor bizde gözünde çapak akıntı vs. Olduğunda temizliyoruz ama kulak bakımını hiç yapmadık 3 aydır bizde nasıl yapıldığını internetteki bir veterinerin videosundan öğrendim sadece neyle temizleyebilirim onu merak ediyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim :)

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

1.Soru:Yoğurtun kediler için faydalı olduğunu okumuştum. Ben de aynı şekilde kendimizin yaptığı doğal yoğurttan veriyorum ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
2.Soru:Balık,et suyu ve yoğurt verebilirsiniz fakat sulandırılmış veya doğal olsada süt vermemek gerekiyor. Çünkü kediler laktozu sindiremezler. Hazımsızlık yapabilir. Bunun yerine cat milk verebilirsiniz. Bu annesiz yavru kedilerin içmesi için yapılan anne sütunun yerini en çok tutan şeydir. Arada büyüyene kadar verebilirsiniz bence.
Evde verilebilecek şeyler yağsız ton balığı konservesi ,tuzsuz peynir olabilir. Meyve seviyorsa arada azıcık verebilirsiniz. Benim kedim birçok meyveyi çok seviyor. Kendim yediğim zaman onada azıcık veriyorum.Kendiniz yaş mama yapıp verebilirsiniz son olarak.
Cilt sağlığı için pişmiş yumurtanın sarısı iyi bir biotin kaynağıdır. Beyazını kesinlikle vermeyin. Biotin emilimini engelliyor .Birde isterseniz Natural Adrayms ve Gimcat'ın yararlı ödülleri bulunuyor.Onlardan alıp verebilirsiniz.
3. Soru:Bunun için özel losyonlar satılıyor.Pamuk yardımıyla öğrendiğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Duman14
Duman14

14039

Çok sağolun bir çok yeni şey öğrendim hepsinden azar azar verip zararı olup olmadığına baktıktan sonra uygulayacağım sağolun :)

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Cevap vermişler gerçi ama bende yazayım dedim.Yoğurta benim kedim bayılıyor benim de annem evde yapıyor yoğurtu ve kedimede veriyoruz biraz.Ev yemeği konusunda ise ben de sizin gibi mama haricinde sağlıklı şeyler yemesi taraftarıyım değişiklik istiyorlar onlarda o günki yaptığımız yemekten çok abartmadan tattırıyoruz bizde hatta bikere karnıbahar yemişti çok az vermiştik ve gayet güzel yedi ayrıca çok acayip gelicek ama tarhana çorbasını çok seviyor ve kendimize yaptığımızda kedime de biraz veriyorum zararlı olucağini zannettmiyorun çok abartmadıkça.Göz ve kulak temizliğine gelince gözlerini hergün temizliyoruz çünkü kızım İran kedisi o yüzden göz akıntısı hep oluyor ama kulak temizliğini biz yapmıyoruz yanlış hatırlamıyorsam 2 defa falan veterinere gittiğimizde kulak temizlemişlerdi ama onu biz yapmıyoruz veterinerlerin özel temizleme malzemeleri de var tabi biz elimizdeki doğal şeylerle temizliğini yapmaya çalışıyoruz.Çok uzun yazdım sanırım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Pamuk18pamuk
Az olsada ev yemekleri verilmemeli. Hiç bir şekilde yağlı,baharatlı,tuzlu,acılı,soğanlı şeyler yememeleri gerekiyor. Sadece nadiren haşlanmış sebze ve çiğ olarak meyve verebilirsiniz.
Sizin için sağlıklı olması veya sevmesi onlar için sağlıklı ve iyi olduğu anlamına anlamına gelmiyor. Bir şey verirken vermeden önce internette araştırma yapın. Benim kedim çok farklı şeyleri yemeği seviyor. Ben her zaman yeni bir şey vereceğim zaman araştırıp veriyorum.
Benim de iran kedim var ve diğer ırklara nazaran her yönden çok daha hasaslar. Bu yüzden her şeylerine çok daha fazla özen göstermek gerekiyor. Gözlerini ne ile temizliyorsunuz?

Duman14
Duman14

14039

Veteriner anneme çok çok az tuzlu bir şey verebileceğimizi söylemiş ama hep değil nadiren böylece tüy dökülmelerine azaltabilirmişiz siz denediniz mi?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Duman14
Hiç denemedim ve tuzun tüy dökülmesini azaltabileceğini ilk sizden duydum. Nasıl engelliyormuş?

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Bnim kizimda yogurdu cok seviyor

Gofretsla
Gofretsla

116585

Bende merak ettim?

Duman14
Duman14

14039

Bende bilmiyorum veteriner böyle bir öneride bulunmuş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 792 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR