Tavşan Bakımı , Davranışları

miyav28
miyav28

2263 Puan

Merhaba tavşan sahipleri sizleri bir sorum olacak. Arkadaşım bir tavşan sahiplenecek. Biraz bilgi almak istiyorum. Tavşan bakımı nasıl , davranışları nasıl ve kemirme durumu nasıl. Lütfen bilenler bilgilendirsin şimdiden çok teşekkürler :) ♥♥

9 CEVAP

ahsenyildiz
ahsenyildiz

12476

emin olun kedi beslemek daha kolay

Fsena
Fsena

5379

Tavşanı beslemek aşırı derecede çoook zor.Bence çok iyi düşünmeli arkadaşınız.Gerçekten çok büyük sorumluluk gerektiriyor.
Evet evdeki herşeyi kemire biliyorlar.
Tuvalet yapımı zaten çok sıkıntılı.
Hemen temizlenmezse her yer pislik içinde oluyor ve kokuyor.Arkadaşınız bütün gün peşinde olup temizliğini günde 3 yada 4 defa mutlaka yapmalı.
Tuvaletinden dolayı ayakları hemen pislenip batıyor dikkat edilmeli.Baya baya zor çünkü.Aldıktan sonra bırakacaksa eğer yazık o da can bizim gibi nefes alıyor.Çok iyi düşünsün

Evde tavşan bakmak gerçekten çok zor, temizliği bakımı ihmal edilince çok çabuk hasta olup ölüyorlar çünkü çok hassaslar. Bahçede bakımı sizin içinde tavşanlar için de daha rahat oluyor, kendilerini daha rahat daha özgür hissediyorlar, daha fazla mutlu oluyorlar. O yüzden bir bahçeniz yoksa sahiplenmenizi tavsiye etmem. Tavşanlar iyi bakıldığında en az 10 yıl yaşıyorlar bu bilgiyi de göz önünde bulundurun derim, heves edip sonradan sıkılacaksanız lütfen sahiplenmeyin.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

•Tavşanlarda da tuvalet eğiti var, öğretebilirlerse sıkıntı olmaz.
•Zaten evin tamamını tavşanınızın kullanımına açmak sıkıntı yaratır; ona özel bir oda vermek ve tuvaletini, kemirme oyuncaklarını da bu odaya koymak evdeki eşyaların da zarar görmesini engeller.
•Diğerlerinin de dediği gibi tavşanlar uzun yaşarlar ve sahiplenmeden önce iyi düşünülmesi gerekir. Ben gerekli imkanlar sağlandığında (oyuncaklar, büyük bir kafes, enerjisini atabileceği gereçler vs) sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

miyav28
miyav28

2263

-Fsena yanıtınız için teşekkürler...

Orangemars
Orangemars

2330

Yavruyken o kadar zor olmasa da büyüdükçe çok zor. Üstelik hassas hayvanlar. Bir kafes içinde zorlanarak yaşıyorlar dışarı çıkarmak isterse bir sürü tehlike. Müsait bir alanı varsa bilemem ama onun dışında biraz zorlayıcı denilebilir.

indovf
indovf

13426

Kabloları kemiriyorlar. Kulaklık, şarj kablosu, yerden geçiriyorsanız internet kablosu vs. Hepsi yok oluyor maalesef. Tuvalet eğitimi verebilen var ama ben onlardan değilim. 2 yıldır başaramadım. Dışkısı evin her yerinde. Bahçeniz varsa bile kediler anında yemeye çalışıyor. Bir kaç kez kediler yanımda saldırmaya çalıştı. İnanılmaz bir sabrı yok, fazla teknolojik aleti varsa ve titizse asla bakmasın. Sonra pişman olup sokağa atılamaz hiçbir hayvan

ilkim2410
ilkim2410

4307

Arkadaşım tavşan aldı birkaç ay oldu büyüdü dedi, attı, ve yeni bir tavşan aldı. Büyüsün küçük alırım diyor... Sosyal mesafe kuralı olmasa döverdim. (en azından denerdim.)

Rumo_fiko
Rumo_fiko

119

Öncelikle yorumların çoğuna katılmıyorum tavşanlara tercih edeceği şeyler verirsen etrafı kemirliyorlar mesela renksiz kartonu kemirmeye bayılıyorlar veya içine girmeye veya tırnaklarıyla onu eşelemeyi ayrıca kabloları saklamakta öyle zor bir iş değil dışarı çıkması da hiç sıkıntı değil tavşanlar için tasmalar var ben çıkartıyorum her gün enerjisini atmak için oyunlar oynarsanız yorulup yatıyor. Sesten korkuyor çok ama o kendine kuytu saklanacak bi yer illaki bulur. Bence arkadaşınız bi hayvanı ya da bi tavşanı gönülden çok fazla seviyorsa onu kendi evladı ya da annesi babası gibi görecek onun için yaptığı hiç bir şey ona zor gelmeyecektirtavşanlar sürekli sevgisini gösteriyor gelip elinizi yalıyor ve daha sonra başını okşamanız için kafasını elinizin altına koyuyor o öyle yapınca her pisliği unutuyorsunuz. Birde bugün tuvaleti için talaş yerine çam pelet kullanılabileceğini koku yapmadığını ve emdiğini öğrendim denemenizi tavsiye ederim bunu tavşan kumu yazarak bulabilirsiniz. Ben byrda yazan kişilerin be kadar zir dediğine değilde ne kadar çok sevdiğine göre tavşan beslemeye karar verdiğini sorgulaması taraftarıyım. Ben inanıyorum ki arkadaşınız gerçekten seviyorsa onu çok sevicek . Not:nolur nolmaz sahiplebirseniz sakın yıkamayın tavşanlar yıkanmaz:')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 631 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR