Kilo Sorunu

idunn
idunn

12265 Puan

Kedimi ilk sahiplendiğimizde bize çok aç gözlü olduğunu söylemişlerdi fakat ne kadar çok mama koyarsak koyalım fazlasını yemeyip ihtiyacının olduğu kadarını yiyip bırakan bir kedi. Düzenli bir şekilde mamasını yemesine rağmen dokunduğumda kemikleri elime geliyor ve yukarıdan bakıldığında da biraz zayıf olduğu anlaşılıyor. Ara sıra az baharatlı balık falan da yediriyoruz ama kilo almıyor ne yapmalıyım?

9 CEVAP

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kedilere baharatli bir sey vermek kilo aldirmas aksine onlara zarar verirsiniz.
Balik verecekseniz haslayin tuzsuz yagsiz bir sekilde kılçıklarını ayıklayıp verin.
Kilo almasını istiyorsaniz yaş mama verebilirsiniz ama diş sağlığını da unutmayın dişlerini fırçalayın

Milovat
Milovat

13131

Çok zayıf bir kedi ise belirli rahatsızlıkları olarabilir: böbrek hastalığı, iç parazit ya da mamasını yiyemeyecegi dış ağrısı... Ancak bazıları minyon oluyor ve kilo almıyor, anneler hep zayıf görüyor onu :') kilo aldırmak istiyorsanız ve gerçekten zayıfsa yüksek kalorili mamalar tercih edebilirsiniz ancak minyon ve sağlıklı ise bu mama takbiyesine gerek yok. Gerçekten zayıf ve hareketli olması aslında onlar için çok daha iyi, bu durumda veteriner hekiminize danışmanız bana göre çok daha iyi olacaktır. İlk asi zamanında kilosunu kontrol edip size en sağlıklı bilgiyi o verecektir.

cerenruya
cerenruya

5051

Probiyotik kullanabilirsiniz. Ama veterinere sormakta fayda var 😊

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Kediniz Kaç kilo ve kaç aylık?

idunn
idunn

12265

Önceden de kedi baktım ve fazlasını yedirmeye çalışan biri asla değilim. Fotoğraf ekleyecektim ama unutmuşum. Ön ayaklarının omuz başı mı diyeyim ne diyeyim oraya parmağımı koyduğumda direk arasına giriyor. Oturduğunda da normalde arka ayaklarının civarında bel kemiğine benzer kemikle çok fark olmazdı kilosu arasında önceki kedimin. Şimdiki kedim geldiğinde bile çok zayıftı terlik gördüğünde bile kaçıyordu ve sanırsam ya mama ağız kokusu yapıyor ya da biz göremeden hala gidip çiçeklerden yiyor. Şuan veterinere de götüremiyoruz çünkü benim sokağa çıkma yasağım var ve annem de çalışıyor. Kendi okulumun dersleri ve dershanemin dersleri de üst üste bindi ayrıca. Sadece ağjz kokusunun neden olduğunu anlayamadım ve kilosu az mı çok mu pek anlaşılmıyor. Onun dışında her konuda çok iyi bir kedimiz var.😺

idunn
idunn

12265

İç parazit dışkısından belli olmuyor muydu? Önceki kedimin dışkısında gezinen beyaz şeyler falan vardı sürekli sokağa çıktığından. O zamanlar çok küçüktüm o yüzden pek net hatırlayamıyorum.

idunn
idunn

12265

Tekrar yazıyorum VETERİNERE GÖTÜREMEDİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞIM VAR VE ANNEM ÇALIŞIYOR. Zamanlarımız da uymadığındam götüremiyoruz. Önceki sahibi götürmüş ama tek söylediği yanlarına aldıklarında gözünde sadece iltihap olduğu ve bize verirken geçmiş olduğuydu. Onun dışında bir şey denmedi bize. 4 aylıkmış ayın 10unda gidip eski sahibinden alıp eve getirmiştik. Sokak kedisi olduğundan tam ne zaman doğduğunu bilmiyorlar. Tekrar tekrar veterinere götüremedik yazmak zorunda kalıyorum.

idunn
idunn

12265

Baharatsız bir şekilde verdik. Yediklerimize dadanmasın diye arada sırada et pişerse azıcık ona da veriyoruz. Yoksa yemek yerken bizi rahat bırakmıyor ve başımızda dikiliyor. Tabii ki küçücük kediye de tüm balık verilmeyeceğinden parçalayıp veriyoruz.

idunn
idunn

12265

Mamasıyla alakalı bir sorun da olabilir bilemiyorum. Dediğim gibi şuan gidemiyoruz. Veteriner bulsak bile gidemeyiz çünkü Bursa'nın tam merkezindeyiz ve burada vaka sayıları çok fazla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR