Köpeğin Halıya Çiş Yapması

kaju1412
kaju1412

3922 Puan

Köpeğimiz ilk eve geldiğinde tuvalet alışkanlığı yoktu ve ilk günlerde koltuğa yere vs çişini yaptı ama hiç kakasını yapmadı. Geldiği günlerde halı yoktu salonda. 1 hafta sonra falan halıyı serdik yere ve anında çişini yaptı. Daha sonra akşamında da yaptı. Ertesi 3-4 gün bu böyle devam etti dışarı günde 2 defa çıkartıyoruz ama evde sadece halıya yapıyordu. Sirkeyle siliyorduk üstüne temiz çarşaf seriyorduk ama yine de gidip halıya yapıyordu. Biz de tekrar halıyı kaldırdık ve şuan eve hiçbir yere yapmıyor. Diğer odalardaki halılar yerde ve onlara yapmıyor. Şimdi halıyı sermek istiyoruz ama tekrar yapacak mutlaka Nasıl temizlemeliyim? Tekrar yapmaması için napabilirim? Neden sadece bu halıya yapıyor olabilir?

7 CEVAP

rose_ryan06
rose_ryan06

477

Bildiğim kadarıyla siz ne kadar silerseniz silin koku üzerinde kaldığından oraya yapmaya devam edecek çocuk. Halının temiz olduğundan emin olun, yıkamaya vs verebilirsiniz ve günde en azından 3 kere dışarı çıktığından emin olun.

rose_ryan06
rose_ryan06

477

Ayrıca olur da yere tekrar çişini yaparsa... Yeri bir kere silmek için kullandığınız bezi tekrar yere sürmeyin. O kokuyu yere yaymaktan başka bir şey yapmazsınız.

zibityus
zibityus

11845

3 saatte bir dışarı çıkarırsanız 3 hafta içinde eve yapmayı bırakır.

Superisi814
Superisi814

125092

Köpekler 14-16 saate kadar tuvaletini tutabilir.Fakat bu doğru degildir.Köpeği 2 kez dışari çikartmak yetersizdir. Insan gibi düşünün.Nasil insan aç karnina tuvalete çikar , yemekten bir süre sonra cikar , vb iste hayvanlar icin de 2 kez yetersizdir.Hele ki yavruysa .Hasta olur tutmaya çalişirken.
Hali meselesine gelince eğer ki temizleme esnasinda koku alt tabakalara dogru sinmisse , o kokuyu alip, yeniden hali üzerine yapicaktir.Bu nedenle nemlendirerek temizlemek esastir.Kedilerde mesela once çiş yaptigi alan kuru kagit havlu vb yardimiyla bölgedeki çişi emdirmeniz gerek.Sonra o alana karbonat dökmelisiniz.10 dakikaya kadar bekletmeli ardindan sirkeli su ile temizlemelisiniz. Öte yandan amonyaksiz ürünlerde vardir ama acil durunlarda edinmesi geç olabilir, mumkun olmayabilir.Temizlemeye calisirken islak bezle kokuyu derine yaymak hayvana orayi wc alani olarak benimsetmek olur. Temizleme esnasindaki hatalarimiz sebebiuet vermis olabilir çünki onlar bizden daha iyi koku alirlar.Lutfen en az 3 kez disari cikartmaya calisin.2 hakikaten yetersizdir.

amonyaksız temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim biz öyle çözüm bulmuştuk ve halıyı yıkamaya vermiştim bir süre sermedim ama 2 ay geçti arada bir yinede kaçırıyordu

kaju1412
kaju1412

3922

Superisi814 köpeğimi 2 hafta önce sahiplendim ve hiç sosyal değil bu yüzden sabah erkenden ve akşam geç saatte insanların az olduğu saatlerde çıkarabiliyorum yoksa o insanlar varken korkmadan yürüyebilse her zaman evdeyim günde 4 kere bile çıkarabilirim yavaş yavaş alışmasını sağladığımız için az çıkarıyorum ama bundan sonra öğlenleri de yavaş yavaş çıkmaya başlıcaz insanlara yavaş yavaş alışması için. Cevabınız için çok teşekkür ederim karbonatla tekrar silmeyi denicem :)

Superisi814
Superisi814

125092

Sizi anliyorum her hayvanin ayri bir karakteri ve duygusal tepkisi var.Ne guzel ki daha cok cikartma şansiniz var.Ama bence siz yine de disari bagirsak sagligi adina daha fazla cikartin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3376 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR