Kedilerde Bağırsak Tıkanıklığı

semanrshn
semanrshn

189 Puan

kedim gün içinde 2-3 kere mama kustu ve bir kez ishal oldu hafif halsizlik vardı.veterinere götürdüm ateşine baktılar temizlik yapıldıysa zehirlenmiş olabilir dediler. mide koruyucu ateş düşürücü ve ishal giderici 3 tane iğne yapıldı. 2 gün boyunca kusmadı. 3.gün 2 kere kahverengi gibi bir renkte mama kustuktan sonra sıvı,köpüklü ve hafif kanlı bir şekilde kustu. veterineri aradım gastrit olabilir getirin röntgen ve kan tahlili yapalım dediler. röntgen çekildi karaciğeri ve böbreği biraz büyük bağırsakları bi tarafta toplanmış bağırsak tıkanıklığı olabilir dediler. tedavi edici bir mama verdi bir daha kusarsa yeniden tahlile götüreceğim duruma göre yatırıp tedavi edilecek. az önce geldim eve ve mamasından verdim.iştahında hiçbir sorun yok aşırı halsizliği de yok çok hafif var. bugün boyunca kusmadı ateşi de yok ama bağırsak tıkanıklığı hakkında araştırma yaptım ve korktum açıkçası. daha önce kedisinin başına benzer bir olay gelmiş olan varsa süreci anlatabilir mi?

3 CEVAP

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Eski bir soru ama ben de aynı soruyu soracakken buraya yazmak istedim. Bizim kedinin hikayesi iki farklı hastalığın birleşmesi yüzünden ilk etapta fark edilemedi.


"3.gün 2 kere kahverengi gibi bir renkte mama kustuktan sonra sıvı,köpüklü ve hafif kanlı bir şekilde kustu."


Buradaki olay nerdeyse birebir başımıza geldi. Bizim tedavi ile ilgili diye düşünmüştük ama iki kahverengi renkte daha sonra da direkt olarak kan kustu.


Belki siz atlatmışsınız ama bizim sorun hala devam ediyor. Ciddi bir sorun, serumla ayakta duruyor. Ne kadar böyle sürecek hiç bilgim yok.


Benzer hastalıkla karşılaşanlar yazarsa en azından başımıza neler gelebileceğini görebiliriz.


Nette yaptığım araştırmalarda şöyle bir bilgi buldum:
https://www.animalwised.com/intestinal-blockage-in-cats-2882.html


Bu adresteki röntgen aynı bizim kedinin röntgeni diyebilirim. Tıkanıklık bölgesi, büyüklüğü bu açıdan nerdeyse aynı.


Siteye girmeden direkt sitedeki röntgene bakmak isteyen olursa linki de şöyle:
https://t2.ea.ltmcdn.com/en/images/2/8/8/intestinal_blockage_in_cats_diagnosis_2882_2_600.jpg

Nrydiry
Nrydiry

4812

Ya inanır mısınız, bizim kedide de kusma ve bağırsaklarin aşırı dolu olması vardı, tıkanıklık mi oluyor bilmiyorum, kusuyordu, kusmadan önce de öksürüyor baya bı, röntgen çektirdik hiçbir sıkıntı yok dedi, sadece bağırsaklar tıkalı, mamayı azaltın dediler bir de marka değişikliği, yaptık, bir süre geçti, yine kustu, bir şey yapamadık köydeyiz diye, sonra geçti, şimdi de haftaya kısırlaştırma öncesi bı kontrol yapılacak, o zaman ilaçlı röntgen çekilmesini rica edeceğim, bakacağız bakalım ne sıkıntısı varmış

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

O tam olarak bir tıkanıklık değil sanırım. Tıkanıklık başlayınca iştah sıfırlanıyor. Su bile içmiyor öyle söyleyeyim. Yine tabii kontrol edilmesinde fayda var. Her türlü şey çıkabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR