Bu Kedi British Mi Tekir Mi

Veterinere gittik british kırmasina benziyor dediler kesin bişey yok yani Ama Google lens tan hep aratıyorum nebelung çıkıyor ve nebelung a da benziyor ilgilenenler fikirlerini iletibilir mi ?


18 CEVAP

Uslukate
Uslukate

1066

tekir değil en azından melezdir ama britishe benzetemedim ağız kısmı ve kulakları mavi rusa vicudu nebelunga benziyor

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Tekir değil, nebelung melezi olabilir ama bir hayli baskın.

Superisi814
Superisi814

125092

Ne Tekir ne british..Sanirim zengin genleri var , melez yani 🙂

siriniko29
siriniko29

1399

British kesinlikle değil. British demek için 5 kuşak british anne baba olmalı. Hatta şu an british dediğimiz cins bile aslında scottish straight. Sizin kediniz çok güzel bir çocuk. British geni taşıdığını sanmıyorum ya da scottish straight. Tekir ve nebelung kırması gibi. Tüyü kadar ömrü olsun

brokingbad
brokingbad

4260

cinsi bilemedim ama çok tatlıymış

melist35
melist35

11186

büyük ihtimalle scottish straight longhair olabilir. nebelung diye cins hiç duymadım, varsa bile bu ülkede biraz zor sanırım. britishler safkan bir cinstir, herkeste bulunmaz. bir kediye british denebilmesi için 5 kuşak atasında hep british olması gerekir.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

kesınlıkle brıtısh degıl ... Ama nebelung ve longhair kırması olabılır nebelung geni daha fazla gibi gözukuyor..

alabalik32
alabalik32

13406

British longhair ile tekir çiftleşmiş gibi sanki. Gözler aynı british gözü.

Yigitpune
Yigitpune

337

British ve nebelung melezidir çok tatlıı

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

cinsini bilmiyorum ama çok tatlı gerçekten. tüyü kadar çok ömrü olsun.

siriniko29
siriniko29

1399

@melist35 ben de zaten piyasada british diye yazılan kedilerin british olmadığını söyledim. British başka bir cins, scottish straight başka bir cins. Sadece benzer oldukları için Türkiyede insanların çoğu scottish straightlara british diyorlar dedim. Ben bilmeden yorum yapmıyorum ama siz okumadan yorum yapıyorsunuz. Ya da daha çok kitap okuyun okuduğunu anlamayı kolaylaştırır.

melist35
melist35

11186

@siriniko29 british dediğimiz cins bile scottish straight değil. bilmeden yorum yapmayınız. british cinsi yüzyıllar öncesine dayanan safkan bir ırktır. ilk scottish fold ırkı, britishlerin varlığından çok çok daha sonrasında british ırkı bir kedinin laboratuvarda genleri ile oynanarak meydana gelmiştir. kulaklarının kırık olması için eklemlerine etki eden bir girişimde bulunulmuştur. bu yüzden scottish fold bir kedi scottish fold bir kedi ile eşleşemez, eşleştiği takdirde yavruların sakat doğma riski çok yüksektir. scottish fold bir kedi british bir kedi ile eşleşebilir. bu eşleşmede doğan kırık kulaklık yavrular scottish fold, dik kulaklık yavrular ise scottish straight cinsi olarak sınıflandırılır (doğan dik kulaklıklar asla british değildir). bir kediye british denebilmesi için anne ve babasının şecere belgesine bakılır, 5 kuşak ataları hep british ise o kedi britishtir. kan hattında 1 tane scottish straight/fold olduğunda bile kediye british denemez. özellikle şecere belgesi olmayan kediye asla british denemez.


*Soru sahibinin attığı fotoğrafa bakılınca göz rengi spesifik blue renk olan british cinsin turuncu/kehribar göz rengine sahip. kulak yapısına bakılırsa da kedinin cinsi scottish straight longhair. British değil. Longhair uzun tüylü demek, herhangi bir cinste olabilir. Sokak kedilerinde bile var longhair özellik. Boynunda uzun tüy var diye nebelung diye yapıştırmak biraz saçma yani. Wikipedide aratırsanız eğer nebelung cinsini, ilk yazan 'Nebelung, nadir bir soy kedisi türüdür. Nebelungların uzun vücutları, geniş yeşil gözleri, uzun ve yoğun kürkleri ve hafif eğilimleri vardır oluyor. Kedi yeşil gözlü değil bikere. Türkiyede 10 kişide yoktur nebelung cinsi. varsa da yetiştiricilerde vardır, milyarlar verip almışlardır. Size bize evde beslemeye bulamazsınız yani o cinsi.

@melist35 biz zaten boynundaki tüylere bakarak teşhis veya benzerlik koymadık ayrıca göz rengi değişebiliyor tüm nebelung lar yeşil gözlü değil ağız kısmına dikkat edersen orası da çok benziyor

emreovec
emreovec

12921

Yüz yapısı kesinlikle British değil. Nebelung melezi gibi bir hali var. Ya da genetik yolculuğunda bir yerde Nebelung olduğu kesin.

@melist35 biz zaten boynundaki tüylere bakarak teşhis veya benzerlik koymadık ayrıca göz rengi değişebiliyor tüm nebelung lar yeşil gözlü değil ağız kısmına dikkat edersen orası da çok benziyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2884 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR