Kedi Herpes Virüsü

angorakedi
angorakedi

1163 Puan

Merhabalar,


Kedime doğduğunda gözüne herpes virüsü bulaşmıştı, bu yüzden bir gözü alınmak zorunda kaldı diğer gözü de görmüyor ve 3. göz kapağı gözüküyor. Bunun dışında 3. aydan itibaren her ay burun akıntısı ve hapşırma başladı, veterinerin önerdiği Zitromax antibiyotiği kullanarak atlattık. 3. kez aynı problemi yaşayınca başka bir veterinere götürüp kronik olduğunu söyledim. Herpes virüsü kaynaklı olduğunu söyleyip antibiyotiğe devam edip Herples isimli lysine içerikli bir toz ürünü verdi. Kuru mama yememeye başladı, iştahı azalmıştı bu yüzden normalde yaş mama hiç vermememe rağmen yaş mama vermeye başladım, şu an kuru mamayı da birazda olsa yiyebiliyor fakat hapşırma ve burun tıkanıklığı devam ettiği için tekrar gittim bu seferde bağışıklık güçlendirici Vetomune isimli bir takviye verdiler. Umarım bu süreci atlatır kedim ve bir daha bu illete yakalanmaz. Konu hakkında sizin önereleriniz var mıdır? Kedim 5.5 aylık ve bir sokak kedisinin yavrusuydu, gözü rahatsızlanınca bakıma ihtiyacı olduğu için sahiplendim.

8 CEVAP

Benimde bahçemdeki beslediğim kedim herpes virüsü kapmış ilk gözü akmaya başladı sonra burnu daha sonra hapşırık şimdi de öksürük. Gözü geçmek üzere silip temizliyorum burnunu da ama öksürük için ne yapabilirim b

cansuuranus
cansuuranus

12689

Egerkı herpes vırusuyse hekımınız elınden gelen herseyı yapmıs. Bu tarz vakalarda %100teshıs koymak cok zordur . Lysıne kullanımıda bana sorarsanız cok onemlı . Bazı hekımler onaylamıyor ama ben kızıma her mevsım gecıslerınde kullanıyorum ve bı zararınıda gormedim.Bence sızınde kullanmanız cok onemlı.vetomunede pıyasadakı en ıyı bagısıklık yukseltıcı. Istersenız bıde balık yagı alın . İştah acıyor. Bıde iştah acma konusunda viyoyu cok onerırım sıze ben ınanılmaz faydasını gordum. Hıcbı zararıda yok kedılerde cok severek ıcıyorlar. Viyo hem iştah acıyor hem bagısıklık yukseltıyor hemde prebyotık . Bı deneyın derım 2 gunde farketceksnz iştahının acıldgnı...Cok gecmıs olsn . Insallah tez zamanda iyilesır yavrucak

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Herpes virüsünü bilmiyorum ama röntgen çektirip hapşırma ve burun tıkanıklığı öksürükle alakalı 1 haftalık eczaneden alınan antibiyotik tedavisi uygulanıyor bı sorun isterseniz. Vitamin iğnesini benim kedim de oldu hiç bir işe yaramadı devam etti alerjik dediler vs başka veteriner röntgen çekip kronik bronşit olduğunu söyledi 1 haftada geçti

angorakedi
angorakedi

1163

Merhabalar, yorumlarınız için teşekkürler şimdi kedim çok daha iyi nerdeyse hiç burnunu çekmiyor fakat hapşırması devam ediyor. İştahı da yerinde sadece yaş mamanın tadına dayanamadığı için kuru mamayı tercih etmeyerek yaş mamayı elde edeceğini düşünüyor, yavaş yavaş kuru mamaya geçişi yapıyorum.


Herpless i bitirene kadar kullanmayı, Vetomune yi çok pahallı bir ilaç olduğu için 1 hafta daha kullanıp kalanını saklamayı düşünüyorum. Sürekli kullanım için Vet's Plus Immune System Bağışıklık Sistemi Güçlendirici kullanmayı düşünüyorum, içinde Vetomune nin içinde de bulunan beta glukan bulunuyor. Karma aşılarını daha önceden yaptırmıştık içinde herpes içinde yapılan aşı bulunuyor zaten fakat buna ek olarak sadece herpes aşısını yaptırmak gerekir mi bilmiyorum. Benim götürdüğüm veteriner röntgen çekmeden direkt herpes olduğunu söylemişti, yanaklarının altındaki lenflerin biraz şişkin olduğunu belirtmişti. Dediğiniz gibi röntgen çekmekte faydalı olabilir, öğrendiğim iyi oldu bir dahaki sefere ona da baktırırım fakat bu bilgileri veterinerlerde verebilse çok iyi olurdu, kronik bir durum olduğunu belirtmiştim gittiğim veterinere sonuçta.


Kronik bronşit belirtileri benim bahsettiğim belirtilerle aynı mıdır?

melist35
melist35

11186

lysine toz şeklinde olduğundan ötürü o da hapşırtıyor olabilir. bio petactive felilysine macun kullanmanızı öneririm, veya diafarm. macun formda olanları yedirmesi daha kolay oluyor. kış mevsimi boyunca düzenli lysine kullanmanız kedinizin sağlığı açısından iyi olucaktır

aslihan_e
aslihan_e

128563

Sarikediler öksüren kedilerin antibiyotik kullanması gerekir. Uygun dozda antibiyotik vermeniz gerekli. Bir de çorbalık yağlı tavuk kaynatıp suyunu bol bol içirmek de sökmeye yardımcı olur.

angorakedi
angorakedi

1163

Benim kedim geçen sene sık sık bu şekilde hastalanırdı. 1 senedir hastalanmıyor ama geçenlerde yine hastalandı göz sulanması, hapşırık ve halsizlik başladı. Kedi nezlesi ya da kedi gribi muhtemelen. Malesef ülkemizde düzgün veteriner olmadığı için teşhis koyamıyorlar, antibiyotik verip iğne yapıp geçiyorlar.


Bu tür durumlarda veterinere başvurduğumda antibiyotik olarak augmentin veriyorlar. Her ne kadar kullanmak istemesem de başka bir tedavi önerileri yok.

Sisenorita
Sisenorita

89

Benim kedim hastalık sebebiyle hastanede kaldığı sırada kapmıştı ortamdan. Herpes virüsü tamamen geçen bir şey değil. Bir kere kapınca her bağışıklık düşüşünde nüksedebiliyor. Biz Mervue marka lysine ile birlikte C vitamini enjeksiyonu sayesinde atlattık. Bu süre zarfında iştah azaldığı için Viyo Recuperation çorba içirdim. 10 günde atlattı. Artık her mevsim geçişinde Viyo marka reinforcement çorba veriyorum 1 hafta. Diğer kedilerime bulaşmasın diye onlara önlem olarak erkenden vermeye başlamıştım, çok hafif atlattılar, 2 hapşırıkla geçti gitti. Umarım sizin de geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 584 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR