Dişi Kedi Kısırlaştırma

Misisimi
Misisimi

5450 Puan

Dişi kediyi kısırlaştırmak zorunlu hale mi geliyor ileride (davranışlarından dolayı, işaretlemesi, ısırması vs.)? Bilgim olmadığı için soruyorum, şimdiden teşekkürler.

11 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Kısırlaştırmamanız kadar riskli değil. İleride kısırlaştırılmayan bir dişi kedinin bu sebeple sorun yaşamaması çok çok düşük bir ihtimal. Bunu onaylatmak icin güvenliğiniz bir hekime danışabilir, internette araştırma yapabilirsiniz. Rahim iltihabından, meme tümörüne bir sürü hastalığı kısırlaştırma gibi kediler için çok da riski bulunmayan bir ameliyatla önleyebilirsiniz. Genel ameliyat riskleri, bademcik ameliyatı olduğunuzda dahi var bildiğiniz üzere. Ancak doğru prosedürle, sağlıklı kediye yapılan bir ameliyat cidden sorunsuz geçiyor. (Benimki 5 buçuk aylıkken sorunsuz bir ameliyat geçirdi mesela.)
Onların sağlığı için en iyisi bu ancak yine de kendi açınızdan düşünürseniz de kızgınlıkta bir çoğu tahammül edemeyeceğiniz sesler çıkarabiliyorlar. Birçok kişi sağlıklarına olumlu etkisini bilmiyor olsa da dayanılmaz olan kızgınlık süreci sebebiyle bu ameliyatı yaptırıyor.

melis1881
melis1881

1028

erkek kedileri bilemem ama ben dişi kedimi kısırlaştıralı 2 hafta oluyor.ve artık kızgınlık sonucu gece miyavlamaları bitti ve rahat bir oh çektik :)bizim ki biraz erken ve bir o kadar da ağır geçirdi(6 aylık flndı). benim bildiğim kadarıyla regl olmadan önce olması gerkiyor rahim ağızı iltihabı, rahim kanseri vb. hastalıkların önüne geçilebilmesi için .ve tavsiyeler kısırlaştırma sonrası agresiflik olmaması için bir kez çiftleştirilmesi yönünde .ve kısırlaştırıldıktan sonra elizabeth şapkası takılıyor , dikiş yerine pansuman yapılıyor ve vitamin artı antibiyotik veriliyor. kısaca bence kısırlaştırın.kediniz için daha sağlıklı olur

Misisimi
Misisimi

5450

Çiftleştirmek istemiyorum zaten. Sadece dediğiniz gibi hastalıkların önüne geçmiş oluruz, yeter ki sağlıklı olsun. Şu an sadece 1.5 aylık. Önümüzde en azından 4 ay daha var sanırım. Öğrenci olduğum için para biriktirmem en iyisi. Umarım fiyatlar uçmaz🥲

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Regl dönemleri var. Bir de kanser riski ne kadar erken kısırlaştırsa o kadar düşüyor.

Misisimi
Misisimi

5450

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, haklısınız.🙏🏻 Peki kısırlaştırma kaç aylıkken yapılmalı?

sforselin
sforselin

119776

Kısırlaştırmadan çiftleştirme önerisinde bulunanın aklından şüphe ederim. Bir kedinin sağlıklı bir şekilde üretebilmesi için en azından 1 buçuk yaşına gelmesi gerekir. Bu zamana kadar da kim bilir kaç kez kızgınlık yaşayacak. Her kızgınlıkta meme tümörü ihtimali artacak, piyometraya adım adım yaklaşılacak, yumurtalık kistlerinin ihtimali devam edecek. Ciftleştirme sonucu kedinizin kapabileceği hastalıkları da saysam sadece üzülürüz burada. Bu "bekleme" sürecinde de streslenecek kızgınlık dönemlerinde. Stres de herhangi bir canlıyı ne kadar etkiler biliyorsunuzdur.
Neyse aylarca bu konuda çeşit çeşit yazı okudum (karantina süreciydi ne kadar vakit ayırdığımı tahmin edebilirsiniz buradan) ve kızgınlığa hiç girmeden yapılmasının en sağlıklısı olduğunu öğrendim. Türkiye'de şu an için çok yaygın olmasa da (vet hekimlerin hala çoğunlukla büyükbaş, küçükbaş hayvanlarla ilgilendiği bir ülkede olduğumuz gerçeği...) genellikle 22-24 haftalık dönemde kısırlaştırma yapılması öneriliyormuş. (Hatta şu sıralar 8 haftalık civarı dönemde yapılan periatrik kısırlaştırma tartışılıyor. )
Neyse çok uzatmadan Türkiye de de kızgınlığa girmeden önceki dönemde 5-6 aylıkken kısırlaştırma sağlıklı bir dişi kediyse sorunsuz bir şekilde yapılabilir.

sforselin
sforselin

119776

Fiyatlar yılın başında belirleniyor. Yıl ortasında zam yapıldığını da duymadım hiç. Bol şans ve kararlılık diliyorum para biriktirmede. Ben de yaz tatilinde kısa süreli bir işe girmiştim bunun için :') Keşke şu anda da mümkün olabilse böyle bir şey :/

Misisimi
Misisimi

5450

Demek istediğim şey erkek kedilerden farklı olarak neler yapıyor büyüyünce?

Misisimi
Misisimi

5450

Peki regl dönemleri nasıl oluyor?

Misisimi
Misisimi

5450

Kısırlaştırmak riskli değil mi?

Misisimi
Misisimi

5450

Çok iyi yapmışsın sforselin. Hahaha ben de başvuru yapmıştım ama kabul etmiyorlar tecrübem olmadığı için🥲 Ama biriktiricem kararlıyım, sağlık sonuçta...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 475 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR