Coronanın Beyindeki Etkileri Ve Tedavi Süreci

radagast
radagast

1154 Puan

merhaba.


kedim yaklaşık 1-2 ay önce sürekli uyumaya, dengesiz/tetikte yürümeye başlamıştı. bu süreçte mamasını yemeye suyunu içmeye devam etti (proplan kitten) yürürken tedirgin ve yere yakın yürümeyi tercih ediyor, fakat dengesiz yürüyüşü devam ediyordu. bunun da en önemli nedeni, kendisi evde olmasına rağmen, bahçeye indiğinde gördüğü, ya da evin balkonuna geldiğinde gördüğü erkek sokak kedisi. o kedi korkutmuştu yani kedimi.


evde ondan hariç 2 kedim daha var ve 2si de erkek, ve üstelik bu erkeklerden biri çiftleşme arzusuyla dişi kedimi sıkıştırdı ben görmedikçe. yani aslında hem dışardaki erkek sokak kedisi, hem de evin içindeki erkek kedim nedeniyle, dişi kedimin stresi arttı.


bu sırada veterinere gittim ve kendisi kedimin korktuğunu, depresyonda olabileceğini, onunla daha çok ilgilenmem gerektiğini söyledi. hatta veterinerden vitamin aldım tablet şeklinde. 1-2 hafta sonra diğer kedilerim ile tam kaynaşmaya başladı derken, erkek sokak kedisi yine geldi ve bu sefer eve girdi. ve hop, dişi kedim yine korkmaya, sinmeye başladı.


tekrar veterinere götürdüğümde, kan alındı, testler yapıldı, röntgen çekildi (kafa) ve corona pozitif dendi. o da beyne etki etmiş, sinir sistemine. bana 10 günlük bir sıvı ilaç verdiler. 1cl olacak şekilde ağızdan içiriyorum.


10 günümüz bitmek üzere, veterinere de soracağım ilaç biter bitmez, fakat bu belirtilerin devamı nasıl olacak bilmiyorum. bazı yazılar/kaynaklar fip e çeviriyor corona demiş.


sizin bu konuda bir tavsiyeniz/fikriniz olabilir mi?


teşekkür ederim.


not: kedim bu süreçte yemesine, içmesine normal seyrinde devam ediyor. proplan kitten, yaş mama ile karışık vitamin tableti almaya devam ediyor.

3 CEVAP

Firuzecik
Firuzecik

12820

Corona fipe çevirebiliyor fipin belirtilerinde dengesizlik arka ayaklarda güçsüzlük olabiliyor. Coronanin fipe çevirmesi kedinin bağışıklığının düsmesiyle oluyor. Stres de bağışıklığı düşürüyor. Yani sonuç olarak stresten coronayı fipe çevirmiş olabilir. Ya da sadece korktuğu için o şekilde yürüyor olabilir. Benim kedim de korona ama herhangi bir belirti yok şuan için..

radagast
radagast

1154


fipin belirtilerinde dengesizlik arka ayaklarda güçsüzlük olabiliyor.



evet bunlar var.


o zaman yarın (çünkü bugün yoldayım) kedimi veterinere götürüp fip hakkında test mi istemeliyim?

Firuzecik
Firuzecik

12820

Test yaptırabilirsiniz. Ama testler de 100de 100 doğru değilmiş haberiniz olsun. Ona sakin bi ortam sağlayıp davranışlarını gözlemlemeniz de fayda var. Belki de sadece stresten korkudan öyledir. Yemesi içmesi iyiymiş sonuçta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 278 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR