Eski Kedimi Yeni Gelen Kediye Nasıl Alıştırabilirim?

heygumball
heygumball

166 Puan

2.5 aylık bir erkek kedim var (3 hafta önce sahiplendik), bugün de ondan yaklaşık 1 hafta kadar büyük ve biraz daha iri bir erkek kedi sahiplendik. Eski kedim, yeni kediyi görünce tüylerini kabarttı ve patisiyle kafasına falan vurdu. Yeni kedi sanırım sokağa bırakılmış bu yüzden biraz uysal ve korkak ama kediden falan kaçmıyor, sadece kulaklarını geriye yatırdı. Şu an farklı odalardalar ama ne yapmam gerekiyor? Birbirlerine alışabilirler mi yoksa yeni kediyi vermeli miyim? Ayrıca tuvaletlerini ve mama kaplarını ayırmalı mıyım? Eski kedimin strese veya depresyona girmesinden de korkuyorum, yeni bir kedi onun için kötü mü olur?

2 CEVAP

Seymabie
Seymabie

194

Aynı sorunu bizde yaşadık önce van kedisi ve tekir vardı şimdi chinchella Aslan ankara kedisi yavrusu iki kediyi aynı odaya koy elektrikli supurgeden korkuyolarsa çalıştır benim van kedisi korkuyordu şimdiki korkmuyor biz bunu yaptıktan sonra anlaşmaya başladılar sonra tekrar aynı odaya koyduk ışığı kapattık gittik bir geldik ciftlesiyorlar

Elmas35
Elmas35

103548

Merhaba aynı durumu ben de yaşadım ve özellikle ilk kedim uzun süreler evde tek kaldığı için ikinci kediyi sahiplenme kararı almıştık. İlkini sokakta bulduk, ikincisi de barınaktan kurtarılan bir can. İlk günler birbirlerine alışmaları için gündüzleri serbest bıraktık ama geceleri ikisini ayrı odada tuttuk. Tabi ki kaplar ve kumlar ayrı ayrı alınmalı. Biz yeni gelen ufaklığı ayrı kumu ve mama su kabıyla bir odada tuttuk. İlk günler birbirlerine tısladılar ve çok rahatsız oldular. Biz açıkcası oluruna bıraktık ve kavga etmelerine de (çok şiddetli olmadığı müddetçe) izin verdik. 3 güne olaylar yatıştı ama tıslamalar devam etti. Tam olarak birbirlerine alışmaları haftalar sürebilir. Bizimkiler de 1 ay sonra fln can ciğer oldular. Ve ilk kedimiz aşırı hırçındı, ikinci kedi gelince resmen pamuk oldu. Yani uzun lafın kısası herkes hemcinsini arıyor buna kediler de dahil. İmkan varsa iki kedi tek kediden iyidir. İlla ki anlaşırlar, sonra da bir bakmışsınız birbirlerini temizliyorlar, bu da tabi en müthiş görüntü :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 311 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR