Kedim Hamile :(

Aslidilannn
Aslidilannn

232 Puan

Arkadaşımın satın alıp bakmadığı bir kedi vardı barınağa bırakacaktı sahiplendim. Neyse buraları geçiyorum işte şuan 1 yaşında pandemiden ötürü kısırlaştıramadık bir türlü iş seyahatine çıkmam gerektiği için bir arkadaşımın evine bıraktım kedisi 8 aylık erkekti çiftleşebileceklerini düşünemedim o da fark etmemiş kedim eve geldikten 1 ay sonra hamile olduğunu anladım haliyle doğurmak zorunda şuan korkuyorum çünkü cins bir kedi ve genelde doğumlar zor geçiyor ayrıca erkek kedi 8 aylık yani küçük doğumda önerileriniz var mı ayrıca riskler neler ve nasıl önlemler almalıyım yardımcı olur musunuz?

6 CEVAP

baranertaga
baranertaga

12029

Yapacak bir şey kalmamış gibi. En azından yeni doğacak yavrulara sevinebilirsiniz :)

gayelise
gayelise

11158

Yapacak bir şey yok artık ona güzel bir yer hazırlayın doğum yapabileceği. Evin içinde sürekli yer arayacaktır doğum yapmak için doğum esnasında yanında olun başıni okşayıp konuşun onunla kendini rahat hissetsin başka yapacak bir seyiniz yok

Kediniz doğum yaptı mı herşey yolundadır inşallah

Kendisi doğurur. gardrobun içi uygun yerdir dolap kapağı açık kalsa iyi olur.

FeyzaZeynep
FeyzaZeynep

2887

Yapacak birşey yok. Vitamin desteği yapın. Doğum içinde bir sessiz onun güvenli hisedecegi bir yere kutu koyun ve içine köpekler için kullanılan çiş pedlerinden serebilirsiniz yoksa çarşaf da olur.

betulbatar
betulbatar

5256

Çok büyük ihtimalle bir şey olmaz rahat olun ama bilginiz olsun diye yazıyorum ilk doğum olduğu için eğer zorlanırsa ve tek bir tane doğurup bir iki saat geçmesine rağmen başka yavru gelmediyse veterinere ulaşın. Bir tanıdığımın kedisi tek bir tane doğum yapmıştı ve çok ilginç gelmişti, biz de aa ne güzel sahiplendirmeye gerek kalmaz annesiyle kalır diye düşünmüştük ama meğer durum farklıymış. Akşamına kedi rahatsızlandı ve aslında yavrusu ters döndüğü için doğum yapamamış. Böyle bir durumda sezaryen gerekebiliyor. Maalesef bilmediğimiz için geç kaldık. Siz evham yapmayın ama iyi gözlemleyin mutlaka.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap